GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dionice Bayera potonule najniže u deset godina

Dionice Bayera potonule najniže u deset godina
POTONUĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.11.2023 / 19:25
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Dionice Bayera pale su na najnižu razinu u više od desetljeća nakon što je tvrtka odustala od ključnog ispitivanja razrjeđivača krvi koji se godinama smatrao vodećim proizvodom, rekavši da nije dao očekivane rezultate.

Njemačka tvrtka je u ponedjeljak izjavila da je njezino ispitivanje Asundexiana kao lijeka za fibrilaciju atrija pokazalo "slabu učinkovitost" u usporedbi sa standardnim tretmanom.

Tijekom vikenda, Bayer je također izgubio ključni slučaj u SAD-u oko herbicida Roundup, stečenog preuzimanjem Monsanta 2016. godine. Bayer je već platio više od 10 milijardi dolara za namirenje potraživanja povezanih s ovim najprodavanijim herbicidom i namijenio je još 6,4 milijarde dolara za buduće pravne troškove. Nakon što je proteklih godina dobila devet uzastopnih sudskih sporova, tvrtka je od ljeta doživjela niz poraza na američkim sudovima, piše Momentum.

Bayerov farmaceutski odjel suočava se s istekom patenata za neke od svojih najprodavanijih lijekova, uključujući lijek protiv zgrušavanja Xarelto, i polagao je velike nade u Asundexian. Tvrtka je prethodno procijenila da bi novi lijek mogao generirati do pet milijardi eura godišnje prodaje, što je četvrtina cjelokupnog farmaceutskog prihoda grupe u 2022.

Bayer je rekao da je odlučio prekinuti ispitivanje na preporuku neovisnog povjerenstva koje je pratilo studiju. Rekli su da će "dalje analizirati podatke kako bi razumjeli ishod" i objaviti ih. Tvrtka je rekla da će nastaviti proučavati lijek u zasebnom ispitivanju za pacijente s moždanim udarom.

Bayer je ovog ljeta promijenio menadžment, zaposlivši bivšeg šefa Rochea Andersona, koji je obećao da će istražiti sve mogućnosti za grupu, uključujući odvajanje farmaceutskog poslovanja od agrokemikalija. Također je obećao da će poslovanje učiniti manje birokratskim i učinkovitijim.

Dionice Bayera pale su u današnjem trgovanju 17 posto, na 34,3 eura, što je njihova najniža razina od 2008. godine. Trenutna tržišna vrijednost tvrtke je 33,6 milijardi eura.

Tagovi: Bayerm dionice, Frankfurtska burza, Xarelto, Asundexian
PROČITAJ I OVO
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
U MINUSU
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
ZAGREB - Kompanije iz Rimac Grupe i Project 3 Mobility objavile su izvješća za 2023. godinu
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
IZNAD OČEKIVANJA
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
NEW YORK - Hershey je premašio očekivanja Wall Streeta u kontekstu prodaje i dobiti u prvom tromjesečju u petak, zahvaljujući višim cijenama i stabilnoj potražnji potrošača za njegovim čokoladama i slatkišima.
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
UZLET
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
VARAŽDIN - Varaždinska Vindija ostvarila je lani 473,5 milijuna eura prihoda, što je skroman rast od 3,7 posto.
Radnici Varteksa idu u štrajk
ŠTRAJK
Radnici Varteksa idu u štrajk
ZAGREB - Radnici Varteksa d.d. u ponedjeljak 6.svibnja u 6,00 sati kreću u štrajk, priopćeno je SEEbizu iz Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH).
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
POTEZI
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
ZAGREB - Dok drugi proizvođači namještaja povećavaju svoje cijene, Ikea ide kontra inflatorne struje i pokreće treću rundu sniženja za tisuće proizvoda u godinu dana kako bi kupcima ublažila pritisak inflacije
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE