GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dionice Moderne uzletjele, evo zašto

Dionice Moderne uzletjele, evo zašto
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.10.2022 / 08:32
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Dionice Moderne porasle su u srijedu za više od 11% nakon što će biotehnološka tvrtka s Merckom razviti i prodati personalizirano cjepivo protiv raka.

Dionica je bila najveći dobitnik u sastavu S&P 500 indeksa oko podneva. Dionice Mercka su se malo promijenile.

Modernino cjepivo, temeljeno na njezinoj mRNA tehnologiji, proučava se u kombinaciji s Merckovim Keytrudom za liječenje pacijenata s visokorizičnim melanomom, najsmrtonosnijim oblikom raka kože, u drugoj fazi ispitivanja. Tvrtke očekuju da će detaljne podatke objaviti u četvrtom kvartalu ove godine.

Modernino cjepivo osmišljeno je kako bi pokrenulo imunološki sustav da pokrene T-stanice ubojice koje ciljaju na specifične mutacije pacijentovih tumora. Merckova Keytruda je monoklonsko protutijelo, koje se daje kao injekcija, koje sprječava određene stanične proteine da zaustave T-stanice u napadu.

Kompanije su izvorno sklopile ugovor 2016. godine, ali Merck sada koristi svoju opciju putem plaćanja od 250 milijuna dolara Moderni. Merck će surađivati na razvoju i komercijalizaciji proizvoda. Tvrtke će ravnomjerno dijeliti sve troškove i dobit.

Tagovi: Moderna, Merck, lijek protiv raka, Keytrud
PROČITAJ I OVO
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
U PLUSU
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
ZAGREB - Hrvatska pošta u 2023. ostvarila je porast EBITDA za 9 posto u odnosu na godinu prije, na 25.3 milijuna eura, dok je neto dobit iznosila 13.6 milijuna eura, odnosno znatno je porasla zbog rasta vrijednosti financijske imovine, izvijestili su danas iz Hrvatske pošte.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE