GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

 Dionice Pelotona uzletjele zbogpartnerstva s TikTokom

 Dionice Pelotona uzletjele zbogpartnerstva s TikTokom
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.01.2024 / 22:35
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Peloton je u četvrtak pokrenuo partnerstvo s TikTokom kao dio svoje strategije za promjenu percepcije javnosti i privlačenje šireg spektra kupaca kako prodaja i profit padaju.

Partnerstvo će stvoriti novo fitness središte na platformi društvenih medija pod nazivom "#TikTokFitness Powered by Peloton." Sadržat će kratke fitness videozapise, dulje tečajeve uživo, sadržaj Pelotonovih instruktora i suradnju s TikTok kreatorima.

Dionice Pelotona porasle su više od 15% nakon objave vijesti.

Dolazi otprilike šest mjeseci nakon što se Peloton rebrandirao u tvrtku za fitness "za sve" i pokrenuo višestruku strategiju cijena za svoju aplikaciju. Promjene su osmišljene kako bi pozicionirale Peloton kao više od samo tvrtke za bicikle i dovele nove kupce koji si možda nisu mogli priuštiti njegovu skupu povezanu fitness opremu, ali bi mogli biti zainteresirani za mjesečnu pretplatu na njezin sadržaj.

"S jedne strane, postoji dugoročni cilj oko promjene percepcije o tome kome je Peloton namijenjen za više različitih vrsta publike i mislim da je jedna od stvarnih prednosti TikToka... to što sve više dopire do svih, uključujući mlađu publiku," Oli Snoddy, Pelotonov potpredsjednik potrošačkog marketinga, rekao je u intervjuu za CNBC. Kratkoročno, partnerstvo će nastojati graditi na onome što Peloton kaže da je uspješno ponovno pokretanje povećanjem metrike kao što su preuzimanja aplikacija i konverzije, rekao je Snoddy.

Tijekom pandemije Peloton je postao miljenik Wall Streeta nakon što su se teretane zatvorile, a potrošači pohrlili kupovati njegove sobne bicikle i kućne trake za trčanje. No potražnja je pala kad se virus povukao i potrošači vratili u normalu.

U tri mjeseca koja su završila 30. rujna, Peloton je izgubio 30.000 članova, a prihod je pao na 595,5 milijuna dolara, u odnosu na 757,9 milijuna dolara tri godine ranije na vrhuncu pandemije.

Izvršni direktor Pelotona Barry McCarthy, koji je zamijenio suosnivača tvrtke Johna Foleya u veljači 2022., radi na pravilnom određivanju poslovanja i postavljanju za dugoročni rast i profitabilnost. Usredotočio se na povećanje broja pretplatnika Pelotona i otvaranje novih puteva do posjedovanja Pelotonove opreme nudeći uslugu iznajmljivanja i renovirane opcije.

Iako inicijative pokazuju rane znakove napretka, Peloton još uvijek ne zarađuje na članovima koje ima, sklapajući partnerstva s tvrtkama kao što su TikTok i Lululemon ključni za njegov dugoročni uspjeh.

"Imamo više od milijardu korisnika diljem svijeta svih demografskih skupina", rekla je Sofia Hernandez, TikTokova globalna voditeljica poslovnog marketinga, za CNBC. "Ljudi od 16 do 60 su na platformi i kada razmišljam o [Pelotonovoj] kampanji 'bilo tko i bilo gdje', ne postoji bolje mjesto za dosezanje te razine publike koju imamo, te razine raznolike publike."

Hernandez je istaknuo da će partnerstvo ići dalje od videozapisa vježbanja i uključivat će videozapise "iza scene" kao što su isječci "pripremi se sa mnom" i drugi sadržaj vezan uz fitness koji ljudima na TikToku daje uvid iznutra u Peloton i njegove instruktore. U početku će sadržaj sadržavati poznate instruktore kao što su Cody Rigsby i Ally Love, ali partnerstvo se također nada da će neke od Pelotonovih manje poznatih instruktora predstaviti široj publici i povećati broj njihovih sljedbenika.

Tagovi: peloton, tiktok, lululemon
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE