GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Đuro Đaković će servisirati vozila iz Ukrajine

Đuro Đaković će servisirati vozila iz Ukrajine
VELIKI POSAO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.11.2023 / 09:49
Autor: SEEbiz
SLAVONSKI BROD - Prvi kontingent američkih oklopnih vozila Bradley trebao bi iz pustinje u Nevadi početkom zime doći u Hrvatsku, piše u ponedjeljak Večernji list, navodeći da je dolazak Bradleya u ‘Đuro Đaković’ strateški velika stvar te da će Hrvatska biti spremna obnoviti i vozila iz Ukrajine.

Slavonskobrodska tvrtka postat će središnji centar u ovom dijelu Europe za servisiranje američkih oklopnih vozila.

Iz Ministarstva obrane odgovorili su kako projekt opremanja Hrvatske vojske vozilima Bradley teče planiranom dinamikom, a njegov je dovršetak planiran 2026. godine.

Sada već bivši ministar obrane Mario Banožić početkom mjeseca je u Hrvatskom saboru najavio kako će američka oklopna borbena vozila Bradley stići do sredine prosinca.

Govoreći tada o posjetu SAD-u, Banožić je tada izjavio kako će se revitalizacija ovih vozila obavljati u tvrtki Đuro Đaković, koja će tako postati središnji centar u ovom dijelu Europe za servisiranje vozila Bradley. U tom je kontekstu istaknuo kako će sigurno postojati i daljnja suradnja kad je u pitanju održavanje i rezervnih dijelova ovih vozila.

Iz slavonskobrodske grupacije već su priopćili kako je njezina tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila potpisala ugovor vrijedan 3,82 milijuna dolara (3,6 milijuna eura) s američkom podružnicom međunarodne obrambene, zrakoplovne i sigurnosne tvrtke BAE Systems za suradnju pri nabavi oklopnih borbenih vozila Bradley Hrvatskoj.

Ugovor je potpisan kako bi se provela početna faza projekta isporuke Bradleya MORH-u. Time je potvrđeno dugo čekano sklapanje velikog posla.

Tagovi: Đuro Đaković, Ukrajina, Bradley
PROČITAJ I OVO
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
UZLET
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
VARAŽDIN - Varaždinska Vindija ostvarila je lani 473,5 milijuna eura prihoda, što je skroman rast od 3,7 posto.
Radnici Varteksa idu u štrajk
ŠTRAJK
Radnici Varteksa idu u štrajk
ZAGREB - Radnici Varteksa d.d. u ponedjeljak 6.svibnja u 6,00 sati kreću u štrajk, priopćeno je SEEbizu iz Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH).
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
POTEZI
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
ZAGREB - Dok drugi proizvođači namještaja povećavaju svoje cijene, Ikea ide kontra inflatorne struje i pokreće treću rundu sniženja za tisuće proizvoda u godinu dana kako bi kupcima ublažila pritisak inflacije
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE