GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dyson planira veliko ulaganje u Mađarskoj

Dyson planira veliko ulaganje u Mađarskoj
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.03.2024 / 17:56
Autor: SEEbiz
BUDIMPEŠTA - Proizvođač kućanskih aparata Dyson planira "veliko ulaganje" u Mađarskoj, rekao je ministar vanjskih poslova i trgovine Péter Szijjártó u srijedu u Singapuru, prema izvješću agencija MTI.

Szijjártó je rekao da su održani "vrlo uspješni" razgovori o ulaganju tvrtke sa sjedištem u Singapuru i da će detalji projekta biti objavljeni "u roku od nekoliko tjedana". Dodao je da se Mađarska za ulaganje natjecala s mnogim drugim zemljama.

Bilateralna trgovina između Mađarske i Singapura premašila je milijardu dolara prošle godine, rekao je, dodajući da su 24 mađarska izvoznika svinjetine i peradi nedavno dobila dozvolu za isporuke u tu azijsku zemlju.

Rekao je da će Mađarska naporno raditi na unaprjeđenju sporazuma o digitalnoj trgovini kada u drugoj polovici godine preuzme obnovljivo predsjedanje Vijećem Europske unije. Mađarska će također izvršiti pritisak na jedanaest država članica EU-a koje još trebaju ratificirati sporazum o zaštiti ulaganja sa Singapurom da ga ispune, dodao je.

Mađarska je potpisala ugovor o dodjeli 30 stipendija godišnje studentima iz Singapura koji se upisuju na mađarska sveučilišta, kazao je.

Szijjártó se tijekom posjeta Singapuru sastao s Mohamadom Malikijem bin Osmanom, ministrom u Uredu premijera, i Grace Fu, ministricom zaduženom za trgovinske odnose, priopćilo je njegovo ministarstvo.

Tagovi: Dyson, Mađarska, szijjarto
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE