GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Eagle Hills Zagreb Real Estate preuzeo Sunce Hotele

Eagle Hills Zagreb Real Estate preuzeo Sunce Hotele
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.03.2021 / 17:32
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Eagle Hills Zagreb Real Estate kupio je 69,7 posto udjela u Sunce Hotelima od obitelji Andabak, čime je nastala obveza za objavljivanjem ponude za preuzimanjem.

Ta tvrtka djeluje zajednički s Eagle Hills Croatia Properties-Sole Proprietorship, sa sjedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) te Mohamed Ali Rashed Alabbar, koji je i na čelu Eagle Hills Grupe, a kojoj je djelatnost ulaganja u i razvoj nekretnina mješovite namjene, uključujući ugostiteljske, rezidencijalne, trgovačke i zdravstvene. 

Riječ je o kompaniji iza koje stoji kapital iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a njihova zagrebačka tvrtka osnovana je u srpnju 2019. godine.

Javnost je za njih čula prije dvije godine kad su s pokojnim gradonačelnikom Bandićem sudjelovali u dogovorima oko tzv. zagrebačkog Manhattana koji se nikad nije realizirao.

U susjednoj Srbiji već godinama rade na kontroverznom projektu Beograd na vodi.

Eagle Hills je privatna građevinska kompanija sa sjedištem u Abu Dhabiju. Rade gotovo isključivo velike, pomno planirane projekte 'gradova u gradovima' diljem Europe, Bliskog istoka i sjeverne Afrike. Prirodni partneri u tom poslu su im lokalne vlade, zajednice i građevinske kompanije, a fokusirani su na brzorastuća tržišta na kojima revitaliziraju zapuštene urbane sredine koje imaju potencijala.

Predsjednik kompanije je Muhamed Alabar, 63-godišnji emiratski poduzetnik i osnivač Emaar Propertiesa, jedne od najvećih građevinskih kompanija u svijetu s godišnjim prometom od šest milijardi dolara. Upravo je Alabar poznat po tome što je izgradio Burj Khalifu i najveći svjetski šoping centar Dubai Mall, koji je samo dio njegova megaprojekta od 500 hektara u središtu Dubaija poznatog kao Downtown Dubai.

Tagovi: Eagle Hills Zagreb Real Estate, Sunce Hoteli, Eagle Hills, Beograd na vodi, Milan Bandić, Jako Andabak
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE