GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EPK povećao prihode ugostiteljima i iznajmljivačima

EPK povećao prihode ugostiteljima i iznajmljivačima
EFEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.02.2020 / 08:42
Autor: SEEbiz / Novi list
RIJEKA - Na dan otvorenja Rijeke Europske prijestolnice kulture, u subotu 1. veljače, fiskalni promet u Rijeci, u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića, bio je gotovo dvostruko veći nego istog datuma prošle godine.

Proizlazi to iz podataka koje je Novi list dobio od Ministarstva financija, Porezne uprave.

Naime, s obzirom na velik broj ljudi, Riječana i turista, koji su na dan otvorenja cjelogodišnje riječke manifestacije obilazili brojna događanja, bilo je za očekivati da su pojačano posjećivali ugostiteljske objekte te u njima više i trošili, o čemu smo pitali Poreznu upravu.

U Poreznoj su poručili da »s obzirom da se otvorena manifestacija europske prijestolnice kulture, odnosno iskazani promet navedenog razdoblja, najviše reflektira na djelatnost »I«- Djelatnost pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića, za tu djelatnost dostavljaju podatke.« Kako bi se podaci mogli usporediti, naveli su i promet na dan 1. veljače 2019. godine.

- Na dan 1. 2. 2019. godine broj računa iznosio je 31.973, a iznos računa 1.097.819,23 kuna, dok je na dan 1. 2. 2020. godine broj računa iznosio 41.359, a iznos računa 2.023.588,84 kuna, izvijestili su iz Porezne uprave.

Dakle, iznos računa na godišnjoj razini (prvi dan veljače ove godine u odnosu na prvi dan veljače lani) u Rijeci je u ovoj djelatnosti bio gotovo dvostruko veći, odnosno bio je veći za više od 925 tisuća kuna, dok je broj računa bio veći za gotovo 10 tisuća računa.

Naravno, s obzirom da je ova statistika obuhvatila samo promet do pola noći, a da je fešta za mnoge trajala i dulje, za vjerovati je da je ukupni financijski efekt otvorenja EPK-a i veći.

Tagovi: #Rijeka2020, Europska prijestolnica kulture
PROČITAJ I OVO
Kuhar: Prodaja Panvite hrvatskom Mplusu nije iznenađenje
ANALITIČARI
Kuhar: Prodaja Panvite hrvatskom Mplusu nije iznenađenje
LJUBLJANA - Prodaja Panvita grupe hrvatskoj uslužnoj tvrtki Mplus ne čudi agrarnog ekonomista Aleša Kuhara.
Vlada CG će otkupiti dio dionica od manjinskih dioničara u ŽPCG i OŽVS
ODLUKE
Vlada CG će otkupiti dio dionica od manjinskih dioničara u ŽPCG i OŽVS
PODGORICA - Vlada namjerava otkupiti dio dionica u vlasništvu manjinskih dioničara Željezničkog prijevoza Crne Gore (ŽPCG) i Održavanja željezničkih voznih sredstava (0ŽVS).
Dionice Novavaxa katapultirane nakon dogovora sa Sanofijem
UZLET
Dionice Novavaxa katapultirane nakon dogovora sa Sanofijem
PARIZ - Dionice Novavaxa (NVAX) naglo su porasle u petak, gotovo se udvostručivši nakon vijesti da će francuski div za lijekove i cjepiva Sanofi (SNY) uložiti 1,2 milijarde dolara u posao za Novavaxovo cjepivo protiv COVID-19 i preuzeti manjinski udio u posrnuloj biotehnološkoj tvrtki.
Carwiz rent a car je Franšiza godine 2023.
PRIZNANJA
Carwiz rent a car je Franšiza godine 2023.
ZAGREB – CARWIZ rent a car je Franšiza godine 2023. Ujedno, CARWIZ rent a car je na svečanosti dodjele jedinstvenih franšiznih nagrada na hrvatskom i regionalnom tržištu, Franchise Brand Leader Award 2023, proglašen i najboljom hrvatskom izvoznom franšizom te dobitnikom nagrade za najveći izvozni iskorak.
Mercator-S postao prvi zeleni trgovinski lanac u Srbiji
NOVI ISKORAK
Mercator-S postao prvi zeleni trgovinski lanac u Srbiji
BEOGRAD – Mercator-S se u cilju održivog poslovanja i zaštite životne sredine odlučio ka značajnom iskoraku – postao je prvi „zeleni“ trgovinski lanac u Srbiji, što znači da koristi električnu energiju Elektroprivrede Srbije koja je u potpunosti dobijena iz obnovljivih izvora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE