GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fortenova na skupštini potvrdila promjene u Upravi Mercatora

Fortenova na skupštini potvrdila promjene u Upravi Mercatora
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2022 / 19:11
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Fortenova grupa je na glavnoj skupštini Mercatora, kao jedini vlasnik, potvrdila promjene u Upravi ovog trgovačkog društva.

U Upravu će ući novi članovi Hrvoje Bošnjak i Tomislav Kramarić, dok Dragi Cukjati i Igoru Mamuzi ističe mandat. Predsjednik Uprave ostaje Tomislav Čizmić.

Bošnjak, bivši direktor kontrolinga u Fortenovi, bit će zadužen za financije u Upravi Mercatora, dok će Kramarić, bivši član Uprave Konzuma za maloprodaju, biti odgovoran za maloprodaju.

“Bošnjak i Kramarić u Mercator donose iskustvo poslovnog restrukturiranja i značajnog jačanja Mercatorove uprave”, napisao je u priopćenju Fabris Peruško, član uprave i izvršni direktor Fortenova grupe. Cukjati i Mamuza odlaze iz Mercatora.

Mercator je od travnja prošle godine pod okriljem hrvatske grupe Fortenova. Tada su na nju prenesene dionice propalog Agrokora, koji je slovenskog trgovca kupio 2014. Fortenova je prvo bila vlasnica 89,11 posto Mercatora, a od ovog proljeća njegova je jedina vlasnica.

Potpunom konsolidacijom Mercatora i stjecanjem 100-postotnog vlasništva uz potpunu otplatu više od 55 vjerovnika Mercatora i zajamčeno refinanciranje u iznosu od 480 milijuna eura, Fortenova je završila jednu od najvažnijih faza restrukturiranja grupe u proteklih pet godina. Tijekom tog razdoblja konsolidirana operativna dobit grupe Fortenova porasla je sa 122 milijuna eura na više od 300 milijuna eura, navodi Fortenova u priopćenju za javnost.

Dodali su kako je dodatno stabilizirano poslovanje i financije Mercatora unutar Fortenova grupe, a Fortenova je konsolidirala jedinstvenu i najveću maloprodajnu mrežu u jugoistočnoj Europi s ključnim brendovima Mercator, Konzum i Ideja.

U protekloj godini promijenjeni tržišni uvjeti donijeli su inflaciju koja se očituje u povećanju troškova energije i rada, dok smanjenje kupovne moći negativno utječe na profitabilnost i investicijsku sposobnost. Fortenova stoga nastavlja s restrukturiranjem grupe u području trgovine, upravljanja grupama proizvoda i operativnim troškovima.

Tagovi: Fortenova grupa, Mercator, Igor Mamuza, Drago Cukjati, Tomislav Čizmić, Hrvoje Bošnjak, Tomislav Kramarić
PROČITAJ I OVO
Telekom Slovenije uspostavio mobilnu interventnu jedinicu
POTEZI
Telekom Slovenije uspostavio mobilnu interventnu jedinicu
LJUBLJANA - Telekom Slovenije uspostavio je mobilnu interventnu jedinicu s kojom želi u najkraćem mogućem roku ponovno uspostaviti mobilne usluge u slučaju prirodnih ili drugih katastrofa koje bi mogle utjecati na rad mreže.
Dva radnika ozlijeđena u karlovačkom HS Produktu
NESREĆA
Dva radnika ozlijeđena u karlovačkom HS Produktu
KARLOVAC - Dva su radnika karlovačke tvrtke HS Produkt ozlijeđena prilikom testiranja oružja.
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
LETOVI
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
ZAGREB – Azijsko tržište od iznimne je važnosti za hrvatski turizam s velikim potencijalom za daljnji razvoj, te su predstavnici Uniline grupe, vodeće destinacijske menadžment kompanije, dva tjedna u travnju proveli u Kini i Južnoj Koreji.
Hrvatski Mplus preuzima slovensku Panvitu
STRATEŠKI
Hrvatski Mplus preuzima slovensku Panvitu
ZAGREB – Dvije vodeće grupacije u regiji, hrvatski Mplus (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL) i Panvita Grupa, slovenska poljoprivredno-prehrambena grupa posvećena održivoj proizvodnji visokokvalitetne hrane, ulaze u partnerstvo s ciljem pozicioniranja nove grupe kao lidera u prehrambenoj industriji u jugoistočnoj Europi.
Zalando poboljšao profitabilnost u prvom kvartalu
POBOLJŠANJE
Zalando poboljšao profitabilnost u prvom kvartalu
BERLIN - Zalando je ostvario rast kvalitete i povećao profitablinost u prvom tromjesečju budući da je povećao kvalitetu svog asortimana, zabilježio snažan rast u lifestyle ponudi, učinio iskustvo kupaca inspirativnijim i u svoju mrežu uključio više logističkih partnera.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE