GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fortenova preuzela Mercator CG

Fortenova preuzela Mercator CG
PROCES
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.04.2023 / 08:39
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Zagrebačka Fortenova Grupa preuzela je 100-procentno vlasništvo nad crnogorskom kompanijom Mercator CG, saznaje portal Investitor.

Mercator CG je do sada bio u potpunom vlasništvu Mercator S-a, iz Beograda, koji takođe posluje u okviru Fortenova Grupe. Crnogorski Mercator je inače trenutno u procesu preuzimanja konkurentskog lanca Franca marketi, čija se akvizicija očekuje na jesen. 

Inače, cijela mreža Mercatora u regionu posluje u okviru Fortenove, samo što su pojedinačna vlasništva bila “iscjepkana” zbog složene procedure kojom je Grupa sticala vlasništvo nad nekadašnjim, posrnulim hrvatskim divom Agrokor.

Fortenova grupa sa sjedištem u Zagrebu posluje od 1. aprila 2019. godine. Kompanija je nastala implementacijom nagodbe povjerilacva u Agrokoru koji je zbog nelikvidnosti i prezaduženosti završio u predstečaju vođenom kroz postupak prinudne uprave.

Kao rezultat uspješno vođenih i zaključenih pregovora između povjerilaca Agrokora, Fortenova grupa je s poslovanjem počela kao nova kompanija potpuno redizajnirane vlasničke, organizacione i upravljačke strukture.

U manje od godinu dana od sprovođenja nagodbe, Fortenova grupa je sprovela uspješno refinansiranje izdanjem četvorogodišnje obveznice, sprovela je transformaciju, povećala operativnu dobit iz poslovanja i uveliko osnažila novčanu poziciju i finansijski je sada stabilna kompanija.

Tagovi: Fortenova grupa, Mercator CG, Mercator
PROČITAJ I OVO
Zalando poboljšao profitabilnost u prvom kvartalu
POBOLJŠANJE
Zalando poboljšao profitabilnost u prvom kvartalu
BERLIN - Zalando je ostvario rast kvalitete i povećao profitablinost u prvom tromjesečju budući da je povećao kvalitetu svog asortimana, zabilježio snažan rast u lifestyle ponudi, učinio iskustvo kupaca inspirativnijim i u svoju mrežu uključio više logističkih partnera.
FAA otvorio istragu inspekcije Boeinga 787
ISTRAGA
FAA otvorio istragu inspekcije Boeinga 787
WASHINGTON - Savezna uprava za zrakoplovstvo priopćila je u ponedjeljak da je otvorila istragu o Boeingu 787 Dreamliner nakon što je proizvođač aviona rekao da su neki zaposlenici počinili "loše ponašanje" tvrdeći da su neki testovi dovršeni.
Atlantska plovidba: Značajan rast EBITDA i marže u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Atlantska plovidba: Značajan rast EBITDA i marže u prvom kvartalu
ANALIZA - Atlantska plovidba objavila je rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine. Počevši od prihoda, oni su iznosili 12 milijuna eura, što je rast od 13% na godišnjoj razini.
Femina.hr obilježava 15 godina postojanja osvježenim brend identitetom i pojačanjem u teamu
OBLJETNICE
Femina.hr obilježava 15 godina postojanja osvježenim brend identitetom i pojačanjem u teamu
ZAGREB - Ove godine poznata ženska web platforma Femina.hr obilježava 15. godišnjicu postojanja na medijskoj sceni u Hrvatskoj. Portal Femina.hr osnovali su 2009. zagrebačka novinarka, urednica i spisateljica Zora Bjelousov te informatički stručnjak i poduzetnik Marko Raspor.
Mate Rimac: Htio sam pomoći Livnu, ali nakon svega odustajem
ODLUKE
Mate Rimac: Htio sam pomoći Livnu, ali nakon svega odustajem
ZAGREB - Poduzetnik Mate Rimac oglasio se na Facebooku povodom napisa o navodnoj sabotaži njegovog projekta u Livnu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE