GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Femina.hr obilježava 15 godina postojanja osvježenim brend identitetom i pojačanjem u teamu

Femina.hr obilježava 15 godina postojanja osvježenim brend identitetom i pojačanjem u teamu
OBLJETNICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2024 / 20:29
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ove godine poznata ženska web platforma Femina.hr obilježava 15. godišnjicu postojanja na medijskoj sceni u Hrvatskoj. Portal Femina.hr osnovali su 2009. zagrebačka novinarka, urednica i spisateljica Zora Bjelousov te informatički stručnjak i poduzetnik Marko Raspor.

Od tada do danas Femina.hr na monitore i pametne telefone svojih čitateljica (i čitatelja) donijela je na tisuće članaka o ljepoti, zdravlju, modi, trendovima, putovanjima, gastronomskim užicima, knjigama... Bivajući u trendu i postavljajući trendove, Femina.hr opstala je kao jedan od najprepoznatljivijih medijskih lifestyle brendova u Hrvatskoj. Poseban fokus portala bile su i ostale teme poput – osnaživanja ženskog stvaralaštva i poduzetništva, važnost edukacije o ženskom zdravlju, detabuiziranje seksualnosti, kulturna edukacija, ali, dakako, i široki spektar lifestyle tema iz područja ljepote, anti-agea, parfema, mode, dizajna, stila... Femina.hr je trenutno jedini ženski portal iz prvog vala, koji je ostao u originalnoj vlasničkoj strukturi i koji je uspješno uhvatio korak s rastućim platformama nove generacije. Svojim je primjerom unutar svih ovih godina, Femina.hr utrla put svim kasnijim digitalnim projektima i lifestyle portalima, koji su joj suštinski vrlo slični, samo imaju nešto drugačije varijacije u prezentaciji sadržaja.

Ovog proljeća, povodom 15-godišnjice, Femina.hr dobila je osvježen brend identitet – novi logo, novi slogan, nove brend nijanse, fontove, dizajnersko rješenje i gifove koji se koriste na društvenim mrežama portala. Za to da Femina bude estetski još pročišćenija, modernija i elegantnija, pobrinula se poznata hrvatska grafička dizajnerica i ilustratorica, Maja Tomljanović, koja je kreirala novi brend identitet. Maja je uvijek s Feminom surađivala na svim projektima koji iziskuju visoku estetičnost, kreirajući nježne i ženstvene, ali vrlo prepoznatljive i karakterne vizuale.

Uz direktora Marka Raspora, te menadžericu i glavnu urednicu, Zoru Bjelousov, nova članica Femina.hr teama je poznata beauty urednica i novinarka s dugogodišnjim iskustvom u hrvatskim medijima, Danijela Arbutina, koja je stigla na poziciju izvršne urednice. Od Globusa, preko Mile i Cosmopolitana, Danijelina je karijera vrlo bogata i dinamična, a u nju je uspješno uklopila i svoje prisustvo na društvenim mrežama poput Instagrama i TikToka.

Glavna urednica, Zora Bjelousov ističe:

- "Osvježene estetike, ali s prepoznatljivim layoutom na zaslonima, Femina.hr kreće u svoju "Novu eru" – za nove generacije žena, ali, naravno, ostajući vjerna i svojoj stalnoj publici koja je kroz ovih 15 godina neprestano rasla. Od web stranice koju je na početku čitalo tek par stotina ljudi, Femina je postala prepoznatljiva oaza ljepote, ženstvenosti i dobrih vibracija, koju danas čita preko 100.000 ljudi.

U životu portala svakodnevno sudjeluju i čitateljice, kroz svoje komentare, a u bazi ih ima registriranih preko 40.000. Femina.hr živo i dinamično vodi svoje društvene mreže, pazeći na estetiku, sadržaj i profinjenost te na Facebooku broji preko 61.700 pratitelja, a na Instagramu 23.800."

Fotografije teama Femina.hr potpisuje Duška Stepanov. Foto-session odrađen je u prekrasnom prostoru Modul concept storea u Zagrebu. Modul d.o.o. moderna je hrvatska tvrtka specijalizirana za proizvodnju tapeciranog namještaja, usmjerena na projektna opremanja ugostiteljskih i hotelskih objekata, privatnih domova i uredskih prostora.

Tagovi: femina.hr, femina, bjelousov, raspor, arbutina
PROČITAJ I OVO
Telemach Hrvatska od 1. srpnja povećava cijene 7,2 posto
POSKUPLJENJA
Telemach Hrvatska od 1. srpnja povećava cijene 7,2 posto
ZAGREB - Telemach Hrvatska počeo je obavještavati korisnike da će od 1. srpnja ove godine primijeniti indeksnu klauzulu od 7,2 posto za povećanje iznosa mjesečnih naknada tarifnih paketa definiranih službenim cjenikom, potvrdili su u ponedjeljak Hini iz te telekom kompanije.
Dioničarima Save Re dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Save Re dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Dioničari Save Re odobrili su na današnjoj skupštini prijedlog uprave i nadzornog odbora da društvo ove godine isplati dividendu u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Easyjet će koristiti umjetnu inteligenciju za optimizaciju letova
AI
Easyjet će koristiti umjetnu inteligenciju za optimizaciju letova
LONDON - Britanski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik Easyjet nadogradio je rad svog kontrolnog centra u blizini zračne luke Luton, sjeverno od Londona, alatima za umjetnu inteligenciju.
Lufthansa vraća besplatna pića u ekonomskoj klasi
POTEZI
Lufthansa vraća besplatna pića u ekonomskoj klasi
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa ovog će ljeta na probnoj osnovi ponovno nuditi besplatna pića u ekonomskoj klasi na letovima na kratkim i srednjim relacijama, objavio je u ponedjeljak zračni prijevoznik.
Taxi Cammeo odlazi u povijest, zamijenit će ga Wizi
REBRANDING
Taxi Cammeo odlazi u povijest, zamijenit će ga Wizi
ZAGREB - Taxi Cammeo od utorka odlazi u povijest, a zamijenit će ga Wizi, novi brend prijevozničke tvrtke koja je uz opsežno rebrendiranje presložila i poslovanje, s ambicioznim ciljem da do 2030. godine udeseterostruči promet, uz još veći rast prihoda, piše Jutarnji list.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE