GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Franck ove godine investirao 17 milijuna kuna

Franck ove godine investirao 17 milijuna kuna
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.09.2020 / 09:33
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ukupne investicije Francka u prvih šest mjeseci ove godine iznosile su 17 milijuna kuna i financirane su vlastitim sredstvima, objavila je u četvrtak ta zagrebačka tvrtka.

U Francku ističu kako su i u zahtjevnim uvjetima poslovanja u vrijeme pandemije nastavili s redovnim investicijama u proizvodne pogone, IT sustave te, u manjem obujmu, u ugostiteljsku opremu.

Najveća pojedinačna investicija Francka u ovoj godini, vrijedna 6,5 milijuna kuna, ulaganje je u mlin i sustav silosa u pogonu kave koji je trenutno u završnoj fazi.

"Investicijom u nabavu mlina za fino mljevenje kave, Franck će optimizirati proizvodnju i postići veći kapacitet i fleksibilnost u cijelom pogonu kave, što nam je važno za postojeću proizvodnju i nove razvojne projekte", rekao je izvršni direktor Franckova lanca opskrbe Zoran Škevin.

Investicija obuhvaća i automatizaciju te povećavanje učinkovitosti završnog, transportnog pakiranja u pogonu za proizvodnju cappuccina i drugih instant proizvoda poput funkcionalnih napitaka s kavom.

Riječ je o nastavku projekta povećanja kapaciteta pakiranja koji je pokrenut 2018. godine, navode iz Francka.

Nastavljen je i razvoj novih proizvoda u skladu s aktualnim potrošačkim trendovima, kažu u Francku.

Uz to je, kako se navodi, pojačana mreža od više od 1.000 lokacija "kave za van" te samoposlužnih aparata s digitalnom tehnologijom.

Iz Francka ističu kako su uoči reaktivacije ugostiteljstva, koje je bilo snažno pogođeno protuepidemijskim mjerama, odradili i niz pripremnih aktivnosti uz učinkovit operativni model kako bi pružili punu podršku svojim partnerima i cijelom sektoru.

Tako su nastavljeni projekti s ciljem unapređenja profesionalnih vještina u sklopu Franckove barističke akademije, kao i projekt regionalnog barističkog natjecanja.

Tagovi: Franck, investicije, Zoran Škevin
PROČITAJ I OVO
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
POTEZI
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
ZAGREB - Dok drugi proizvođači namještaja povećavaju svoje cijene, Ikea ide kontra inflatorne struje i pokreće treću rundu sniženja za tisuće proizvoda u godinu dana kako bi kupcima ublažila pritisak inflacije
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE