GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fraport: Broj putnika još nije dosegnuo razinu iz 2019.

Fraport: Broj putnika još nije dosegnuo razinu iz 2019.
ZRAČNI PROMET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.01.2024 / 13:57
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Operater zračnih luka Fraport lani je zabilježio rast prometa putnika u većini zračnih luka kojima upravlja. Najveći skok na godišnjoj razini imala je ljubljanska zračna luka, značajan rast bilježi i najznačajnija njemačka zračna luka u Frankfurtu, no brojke su i dalje daleko ispod razine prije pandemije covida-19.

Fraport je prošle godine u Zračnoj luci Frankfurt izbrojao oko 59,4 milijuna putnika u tranzitu, što je 21 posto više nego 2022. i 16 posto manje od rekordne 2019. godine.

Kako prenosi njemačka novinska agencija dpa, izvršni direktor Fraporta Stefan Schulte nedavno je rekao da očekuje oko 60 milijuna putnika. Schulte ni ove godine ne očekuje povratak na razinu prije pandemije.

U prosincu 2023. Fraport je u Frankfurtu prebrojao oko 4,6 milijuna putnika, što je 15,2 posto više nego u prosincu 2022. i samo šest posto manje nego u prosincu 2019.

Većina zračnih luka kojima upravlja Fraport lani je zabilježila godišnji rast broja putnika. Kako je objavio Fraport na svojim stranicama, najveći skok ostvarila je slovenska Zračna luka Jožeta Pučnika Ljubljana, gdje je promet putnika na godišnjoj razini porastao za 30,9 posto na približno 1,3 milijuna putnika. No, radi se o 26,2 posto manjoj brojci u odnosu na 2019. godinu. Prošlog prosinca na Brniku je izbrojano 87.378 putnika, što je 44,4 posto više nego u prosincu 2022. godine.

U prijevozu tereta Fraport je prošle godine u Frankfurtu zabilježio oko 1,9 milijuna tona tereta i zračne pošte, što je gotovo četiri posto manje nego 2022. Pad se pripisuje slabim gospodarskim uvjetima, globalnoj geopolitičkoj krizi i ograničenjima europskog zračnog prostora. Unatoč tome, teretni promet krajem godine ponovno je ubrzao, u studenom je teretni promet porastao, a zatim je u prosincu skočio za 7,2 posto na godišnjoj razini na 171.118 tona.


Tagovi: Fraport, Frankfurt, Ljubljana
PROČITAJ I OVO
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
U PLUSU
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
ZAGREB - Hrvatska pošta u 2023. ostvarila je porast EBITDA za 9 posto u odnosu na godinu prije, na 25.3 milijuna eura, dok je neto dobit iznosila 13.6 milijuna eura, odnosno znatno je porasla zbog rasta vrijednosti financijske imovine, izvijestili su danas iz Hrvatske pošte.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE