GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija

Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2024 / 08:17
Autor: SEEbiz
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.

Počevši od 1. lipnja 2024., Generali Grupacija će djelovati kao diversificirana financijska grupacija fokusirana na dvije glavne djelatnosti: osiguranje i upravljanje imovinom. Ova transformacijska promjena u strukturi osmišljena je za daljnje ubrzanje rasta i učinkovitije rješavanje ključnih poslovnih prioriteta za poslove osiguranja i upravljanja imovinom, te je u potpunosti usklađena s ambicijama strateškog plana Grupacije „LifeTime Partner 24: Driving Growth”. Uspostavlja čvrst temelj za kontinuirani uspjeh i inovacije, osiguravajući sposobnost Grupacije da još učinkovitije iskoristi buduće prilike i priprema Grupaciju za sljedeći strateški ciklus.

Osiguravateljna divizija, kojom će rukovoditi CEO osiguranja Giulio Terzariol, potaknut će poslovne rezultate na svim geografskim područjima, unaprjeđujući koordinaciju i stratešku usklađenost te osiguravajući bliži odnos prema tržištima. DACH i International Business Unit bit će reorganizirane kao dijelovi nove Divizije, koja će se sastojati od pet poslovnih jedinica po zemljama i tri regije koje će izvještavati izravno CEO-u osiguranja:

- Poslovne jedinice po zemljama: Italija, Francuska i Global Business Activities, Njemačka, Austrija, Švicarska
- Regije: Mediteran i Latinska Amerika, Srednja i Istočna Europa, Azija.

Jaime Anchústegui, trenutno CEO International Business Unit-a, imenovan je zamjenikom CEO-a osiguranja, koji će izvještavati Giuliju Terzariolu, s odgovornošću da ga predstavlja u lokalnim upravnim tijelima, upravlja strateškim partnerstvima i zajedničkim pothvatima te potiče globalne projekte unutar Divizije. Giovanni Liverani, trenutno CEO poslovne jedinice DACH, preuzet će nove odgovornosti.

Generali Investment Holding (GIH) zamijenit će trenutnu poslovnu jedinicu Asset & Wealth Management i nadzirat će sve globalne aktivnosti upravljanja imovinom unutar Grupacije. GIH će se usredotočiti na pružanje izvrsnih rezultata i usluga postojećim klijentima, dok će istovremeno nastaviti rast poslovanja s klijentima trećih strana. Očekuje se da će se to učiniti s postojećim i novim mogućnostima ulaganja, iskorištavanjem dodavanja Conning Holdings Limited-a i njegovih podružnica te također zahvaljujući dugoročnom partnerstvu uspostavljenom s Cathay Life-om kao dijelom transakcije zaključene 3. travnja 2024. Woody Bradford bit će imenovan CEO-om Generali Investments Holdinga te će također zadržati svoju trenutnu ulogu CEO-a i predsjednika Upravnog odbora Conning Holdings Limited-a. CEO Generali Grupacije Philippe Donnet bit će imenovan predsjednikom Upravnog odbora GIH-a. Carlo Trabattoni, trenutno CEO Asset and Wealth Managementa i CEO Generali Investments Holdinga, preuzet će nove odgovornosti u području upravljanja imovinom.

Štoviše, izvan perimetra GIH-a, Banca Generali, kojom rukovodi CEO Gian Maria Mossa, i dalje će se fokusirati na pružanje sveobuhvatnih financijskih savjetodavnih usluga i rješenja za upravljanje imovinom.

David Cis, Glavni operativni direktor Grupacije, koji će izvještavati Generalnog direktora Marca Sesanu, pridružit će se Upravnom odboru Grupacije, u skladu sa strateškom ambicijom postizanja najviših razina usluge i operativne učinkovitosti koristeći digitalizaciju i umjetnu inteligenciju, automatizaciju osnovnih procesa i zajedničke tehnološke platforme.

U ovom novom organizacijskom ustroju, Glavni ured Grupe i dalje će biti zadužen za definiranje sveobuhvatne strategije Grupacije i korporativnih ciljeva, dok će učinkovito upravljati, kontrolirati i podržavati sve poslovne djelatnosti, s prilagođenim fokusom i pristupom.


CEO Generali Grupacije Philippe Donnet izjavio je: „Generali Grupacija uspješno se razvila u integriranog igrača osiguranja i upravljanja imovinom na globalnoj razini, s čvrstom kapitalnom pozicijom i snažnim fokusom na inovacije i održivost. U upravljanju imovinom, nedavna akvizicija tvrtke Conning i dugoročno partnerstvo s tvrtkom Cathay Life proizašlo iz ovog ugovora omogućuje nam da proširimo našu ponudu ulaganja i našu međunarodnu bazu klijenata, fokusiramo se na rastuće poslovanje trećih strana i uložimo u distribucijske sposobnosti usmjerene na važna tržišta kao jedan od deset najvećih europskih upravitelja imovinom. Divizija osiguranja nastavit će jačati prisutnost Grupacije na našim ključnim tržištima, koristeći tehničku izvrsnost našeg poslovanja, implementirajući nove tehnologije i prilagođavajući našu ponudu kako bismo zadovoljili potrebe naših klijenata u okruženju koje se stalno mijenja. Zahvaljujući jednostavnijem pristupu, nova organizacijska struktura Grupacije usmjerena na osiguranje i upravljanje imovinom ubrzat će transformaciju Grupacije i podržati definiranje plana za sljedeći strateški ciklus.”

Tagovi: generali, donnet, sironi, Terzariol, osiguravatelji, imovina
PROČITAJ I OVO
Telemach Hrvatska od 1. srpnja povećava cijene 7,2 posto
POSKUPLJENJA
Telemach Hrvatska od 1. srpnja povećava cijene 7,2 posto
ZAGREB - Telemach Hrvatska počeo je obavještavati korisnike da će od 1. srpnja ove godine primijeniti indeksnu klauzulu od 7,2 posto za povećanje iznosa mjesečnih naknada tarifnih paketa definiranih službenim cjenikom, potvrdili su u ponedjeljak Hini iz te telekom kompanije.
Dioničarima Save Re dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Save Re dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Dioničari Save Re odobrili su na današnjoj skupštini prijedlog uprave i nadzornog odbora da društvo ove godine isplati dividendu u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Easyjet će koristiti umjetnu inteligenciju za optimizaciju letova
AI
Easyjet će koristiti umjetnu inteligenciju za optimizaciju letova
LONDON - Britanski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik Easyjet nadogradio je rad svog kontrolnog centra u blizini zračne luke Luton, sjeverno od Londona, alatima za umjetnu inteligenciju.
Lufthansa vraća besplatna pića u ekonomskoj klasi
POTEZI
Lufthansa vraća besplatna pića u ekonomskoj klasi
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa ovog će ljeta na probnoj osnovi ponovno nuditi besplatna pića u ekonomskoj klasi na letovima na kratkim i srednjim relacijama, objavio je u ponedjeljak zračni prijevoznik.
Taxi Cammeo odlazi u povijest, zamijenit će ga Wizi
REBRANDING
Taxi Cammeo odlazi u povijest, zamijenit će ga Wizi
ZAGREB - Taxi Cammeo od utorka odlazi u povijest, a zamijenit će ga Wizi, novi brend prijevozničke tvrtke koja je uz opsežno rebrendiranje presložila i poslovanje, s ambicioznim ciljem da do 2030. godine udeseterostruči promet, uz još veći rast prihoda, piše Jutarnji list.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE