GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Generali: Smanjena neto dobit zbog Rusije

Generali: Smanjena neto dobit zbog Rusije
PRITISCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.08.2022 / 20:44
Autor: SEEbiz
MILANO - Talijanska osiguravajuća grupacija Generali u prvom je dijelu ove godine zabilježila devet posto manju neto dobit nego u istom lanjskom razdoblju, ali bi neto rezultat, ako se ne uzme u obzir slabljenje ulaganja u Rusiji, bio na razini razini prošle godine.

Dobit iz poslovanja porasla je za gotovo pet posto, bruto premija za posto i pol.

Bruto zaračunate premije porasle su na 41,9 milijarde eura (+2,4%), potaknute snažnim rastom u neživotnim osiguranjima (P&C, +8,5%), predvođene linijom nemotornih osiguranja. Premije životnih osiguranja bile su stabilne (-0,5%). Neto prihodi životnih osiguranja bili su otporni dosegavši 6,2 milijarde eura, podržani rastom zaštitnih linija proizvoda i linija povezanih s unit-linked osiguranjima, nadoknađujući smanjenje štedne linije, u skladu s repozicioniranjem poslovnog portfelja životnih osiguranja

Operativni rezultat nastavio je rasti do 3,1 milijarde eura (+4,8%), zahvaljujući pozitivnim rezultatima životnih i neživotnih (P&C) osiguranja, Holdinga i ostalih poslovnih segmenata. Kombinirana kvota bila je 92,5% (+2,8 p.p.). Izvrsna marža novih poslova dosegla je 5,23% (+0,59 p.p.)

Neto rezultat iznosio je 1.402 milijuna eura (1.540 milijuna eura u prvoj polovici 2021.). Isključujući umanjenja ulaganja u Rusiji, neto rezultat bio bi 1.541 milijun eura

Izuzetno solidna kapitalna pozicija s omjerom solventnosti od 233% (227% FG 2021.), nakon što se uzme u obzir otkup dionica u iznosu od 500 milijuna eura

Tagovi: Generali, Rusija, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Institut IGH nije dostavio garanciju: Poništen natječaj u Makedoniji
PROBLEMI
Institut IGH nije dostavio garanciju: Poništen natječaj u Makedoniji
SKOPJE - Javno poduzeće za državne ceste (JPDP) Sjeverne Makedonije poništilo je natječaj vrijedan 22,6 miliona eura na kojem je za nadzor izgradnje novih autocesta u ovoj zemlji izabrana tvrtka IGH Institut iz Zagreba, zajedno sa Institutom za ceste sa sjedištem u Velesu, tvrdi makedonski portal Faktor.
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
OČEKIVANJA
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
SPLIT - Splitska gradska i zrakoplovna luka i u drugom kolovoškom vikendu očekuju na desetke tisuća putnika, a iako je u zračnoj luci više putnika u odlasku nego u dolasku procjenjuju da su brojke dobre i da će do kraja mjeseca ostvariti dva milijuna putnika.
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura
AKVIZICIJE
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura

ZAGREB - Pregovori o ulasku britanskog kladioničara Entaina u vlasničku strukturu hrvatskog SuperSporta su okončani te je dogovoreno da Entain kupuje 75 posto SuperSporta od investicijske grupe EMMA Capital, izvijestili su Entain i SuperSport.

Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
LUKE
Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
PODGORICA – Ministarstvo kapitalnih investicija Crne Gore dostavilo je Ambasadi Ukrajine u Podgorici informaciju o kapacitetima Luke Bar, a povodom njihove zainteresovanosti za sve vrste pretovara suvih tereta, tečnih tereta i kontejnera, odnosno za žitarice, naftne derivate i druge vrste robe u ovoj fazi, saopšteno je portalu podgoričkog Dana iz ovog resora.
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje druge polovice srpnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE