GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gorenje Valjevo nastavlja proizvodnju

Gorenje Valjevo nastavlja proizvodnju
OBNOVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.04.2020 / 10:32
Autor: SEEbiz
VALJEVO - Uz strogo pridržavanje svih preventivnih i bezbednosnih mera za sprečavanje širenja epidemije korona virusa, prema ranijem planu danas je nakon tronedeljne obustave rada ponovo pokrenuta proizvodnja u valjevskoj fabrici.

Iz Hisense Gorenje Europe poručuju da ove nedelje proizvodnja počinje i u ostalim Hisense Gorenje fabrikama u Evropi i da su veoma ohrabreni pozitivnim signalima sa evropskog tržišta kada je reč o povećanoj tražnji za rashladnim uređajima koji se proizvode upravo u Valjevu.

Kompanija Hisense Gorenje potvrdila je danas i da je kod dvoje zaposlenih u fabrici u Valjevu potvrđen novi korona virus – COVID-19. Kolege koje su zaražene u svom porodičnom okruženju za vreme tronedeljne obustave prozvodnje su u dobrom zdravstvenom stanju. Oni su nakon pregleda lekara prebačeni u halu Beogradskog sajma gde je obezbeđen smeštaj za obolele sa blažim simptomima bolesti.

Iako su naši zaposleni zaraženi van radnog mesta, u skladu sa propisanim merama 14 zaposlenih koji su pre obustave proizvodnje bili u kontaktu sa zaraženim kolegama upućeni su u samoizolaciju u trajanju od 28 dana od poslednjeg kontakta sa osobama pozitivnim na COVID-19. Takođe, bez znakova oboljenja u samoizolaciji se nalazi još jedan zaposleni koji je tokom trajanja obustave rada fabrike bio u kontaktu sa zaraženim osobama iz svog porodičnog okruženja.

Imajući u vidu da su zdravstveni radnici po prirodi svog izrazito zahtevnog posla najizloženiji virusu COVID-19, u Gorenju Valjevo je uvedena i dodatna mera opreza - da se na posao u fabriku zasad ne vraćaju zaposleni koji u domaćinstvu imaju zaposlene u zdravstvenim ustanovama. Takvi zaposleni će svoj posao obavljati od kuće ukoliko priroda radnog mesta to dozvoljava, ili će biti na prinudnom odmoru do kraja vanrednog stanja i primati 70% plate.

Za zaštitu zaposlenih koji nastavljaju sa radom biće obavezno primenjivanje veoma strogih preventivnih i bezbednosnih mera za sprečavanje širenja epidemije korona virusa: obavezno merenje telesne temperature na ulazu i nošenje zaštitnih maski koje obezbeđuje kompanija. Nastaviće se i sa dezinfekcijom radnih površina više puta u toku dana i provetravanjem prostorija, a obavezno je i često pranje ruku. Kako bi se izbeglo okupljanje u grupe i dalje će se poštovati mera posebnog režima u trpezariji – različito vreme obedovanja za sve proizvodne linije, dok će zaposleni u kancelarijama jesti na svojim radnim mestima. Umesto održavanja sastanaka preporučeno je korišćenje telefona, poslovne posete se ne preporučuju, a posebne mere zaštite za nužne posete (primer vozači kamiona) će takođe ostati na snazi.

Direktori svih poslovnih jedinica nastaviće i sa svakodnevnim izveštavanjem Odbora za nadzor i prevenciju epidemije kompanije Hisense Gorenje o zdravstvenom stanju svih zaposlenih i potencijalnim rizicima pojave korona virusa u kompaniji i fabrikama.

Kompanija Hisense Gorenje će nastaviti sa preduzimanjem svih potrebnih mera zaštite u proizvodnji u skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije i zdravstvenih institucija, kao što smo to činili od prvog dana izbijanja epidemije. Apelujemo na sve naše zaposlene, kao i na druge građane, da se strogo pridržavaju svih preporuka za suzbijanje epidemije, kako bismo zaštitili sebe i svoje najbliže.

Tagovi: Gorenje Valjevo, gorenje, Hisense Gorenje, koronavirus u Srbiji
PROČITAJ I OVO
Telekom Slovenije za sada neće dijeliti prošlogodišnju dobit
PRIJEDLOG
Telekom Slovenije za sada neće dijeliti prošlogodišnju dobit
LJUBLJANA - Zbog korištenja potpore za ublažavanje visokih cijena električne energije, uprava Telekoma Slovenije predlaže da se neto dobit financijske godine 2023. ne isplati dioničarima u obliku dividende, već rasporedi u rezerve.
Uzlet dionica Adidasa nakon poboljšanih prognoza
SKOK
Uzlet dionica Adidasa nakon poboljšanih prognoza
BERLIN - Dionice Adidasa skočile su 6,3% u srijedu nakon što je tvrtka neočekivano povećala svoje smjernice za cijelu godinu i izvijestila o povećanju dobiti u prvom tromjesečju na godišnjoj razini.
Problem s Boeingom 737 Max 9 koštao je United Airlines 200 milijuna dolara
ŠTETE
Problem s Boeingom 737 Max 9 koštao je United Airlines 200 milijuna dolara
DETROIT - Američka aviokompanija United Airlines okrivila je Boeing za gubitak prihoda u iznosu od 200 milijuna dolara u prva tri mjeseca ove godine.
Milšped grupa uspostavlja direktnu željezničku liniju između Kine i Srbije
VEZE
Milšped grupa uspostavlja direktnu željezničku liniju između Kine i Srbije
BEOGRAD - Millšped Grupa, vodeća regionalna kompanija u oblasti transporta i logistike, objavila je da je potpisala ugovor o suradnji s kineskom kompanijom Shijiazhuang International Land Port, kada je u nazočnosti visokih dužnosnika kineske pokrajine Hebei obilježen dolazak prvog teretnog vlaka direktno iz Kine u Srbiju.
International Paper preuzima DS Smith za gotovo sedam milijardi eura
AKVIZICIJE
International Paper preuzima DS Smith za gotovo sedam milijardi eura
NEW YORK - Američki proizvođač papira i ambalaže International Paper pristao je preuzeti britanskog rivala DS Smith za 5,8 milijardi funti (6,8 milijardi eura), nadmašivši međunarodnu grupu za papir i ambalažu Mondi za 700.000 funti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE