GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gregor Belič i Gorazd Jamnik u Upravi Luke Koper

Gregor Belič i Gorazd Jamnik u Upravi Luke Koper
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.12.2023 / 08:10
Autor: SEEbiz
KOPER - Nadzorni odbor Luke Koper imenovao je danas Gregora Beliča i Gorazda Jamnika za nove članove uprave tvrtke, koji će petogodišnji mandat započeti 1. siječnja 2024. U upravi ostaju Nevenka Kržan kao predsjednica, a Vojko Rotar kao radnički direktor, Luka Koper oglasila se putem internetskih stranica Ljubljanske burze.

Prema pisanju lista Delo, Belič je dugogodišnji upravitelj terminala za automobile i ro-ro u Luci Koper, a Jamnik je regionalni menadžer Zavarovalnice Triglav za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sjevernu Makedoniju.

Kržan je privremeno preuzeo vođenje tvrtke u srpnju, kada je Boštjan Napast podnio sporazumnu ostavku na to mjesto. I prije toga, lani u jesen, Nadzorni odbor je prijevremeno i sporazumno razriješio člana uprave Roberta Rožca. Tako tvrtkom, koja prema statutu može imati najviše četveročlanu upravu, posljednjih šest mjeseci upravlja dvočlana uprava.

Nadzorni odbor Luke Koper danas je dao suglasnost i na strateški plan poslovanja društva i grupe za razdoblje 2024.-2028. U narednom petogodišnjem razdoblju misija Luke Koper bit će pružanje pouzdanih, kvalitetnih lučkih usluga, u skladu sa smjernicama održivog razvoja. Cilj im je postati prvi izbor među lukama na južnoj europskoj prometnoj ruti, sažeto je plan tvrtke u priopćenju.

Planirani razvoj temelji se na četiri polazišta koja predviđaju povećanje infrastrukturnih kapaciteta i sposobnosti, ubrzano uvođenje koncepta pametne luke, osiguranje odgovarajuće kadrovske strukture te brigu o održivim aspektima i smanjenju negativnih utjecaja na okoliš i društvo. “Također nastavljamo održavati model višenamjenske luke, što je jedna od ključnih konkurentskih prednosti naše tvrtke”, napisali su.

Među ključnim strateškim ciljevima tvrtke su rast ukupnih poslovnih prihoda na 413 milijuna eura te rast ukupnog prometa za 3,5 posto na godišnjoj razini, s naglaskom na kontejnerski i automobilski segment.

“Posebnu pozornost posvetit ćemo razvoju infrastrukture i povećanju kapaciteta, au tu svrhu uložit ćemo 785 milijuna eura. Bit ćemo aktivni u dobivanju sredstava za investicijske projekte s naglaskom na izgradnju infrastrukture za opskrbu brodova električnom energijom izravno s obale", najavili su.

Nastavit će proces digitalne transformacije, čiji je cilj automatizacija i optimizacija ključnih procesa, te poduzeti daljnje korake prema klimatskoj tranziciji. “U svjetlu toga, nastojat ćemo održati standarde održivog razvoja u području okoliša (EMAS), smanjiti ugljični otisak tvrtke i povećati energetsku samodostatnost obnovljivim izvorima energije”, dodaju.

Tagovi: lUKA kOPER, Gregor Belič, Gorazd Jamnik
PROČITAJ I OVO
AD Plastik: Veći prihodi i narudžbe, značajno smanjen gubitak
POBOLJŠANJE
AD Plastik: Veći prihodi i narudžbe, značajno smanjen gubitak
SOLIN - Objavljen je nerevidirani financijski izvještaj AD Plastik Grupe za 2023. godinu u kojoj su ostvareni osjetno bolji rezultati nego godinu ranije.
Grupa Končar: Rekordni prihodi, dobit i profitna marža u 2023.
SJAJNE BROJKE
Grupa Končar: Rekordni prihodi, dobit i profitna marža u 2023.
ZAGREB – Poslovna 2023. godina za Grupu KONČAR bila je godina višestrukih postignuća.
Ryanair podiže cijene karata
POTEZI
Ryanair podiže cijene karata
DUBLIN - Putnici će ovog ljeta plaćati više cijene zrakoplovnih karata zbog ograničenih kapaciteta, upozorio je direktor irske niskobudžetne aviokompanije Ryanair, istaknuvši kašnjenje naručenih Boeingovih zrakoplova.
Slaba produktivnost hrvatskog građevinskog sektora
ZAOSTAJANJE
Slaba produktivnost hrvatskog građevinskog sektora
ZAGREB - U građevinskoj industriji, kao i u svakoj drugoj gospodarskoj grani, produktivnost rada ima izuzetnu važnost, a ona će se dodatno povećavati s rastućim nedostatkom radne snage.
Norwegian Air dobiva subvencije, počinju letovi za Skandinaviju
LETOVI
Norwegian Air dobiva subvencije, počinju letovi za Skandinaviju
SARAJEVO - Kao rezultat javnog poziva za subvencioniranje zračnog prometa na području Kantona Sarajevo, koji provodi Vlada Kantona Sarajevo u suradnji s Turističkom zajednicom KS i Međunarodnim aerodromom Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine uskoro će biti izravno povezan u skandinavske zemlje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE