GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gregor Belič i Gorazd Jamnik u Upravi Luke Koper

Gregor Belič i Gorazd Jamnik u Upravi Luke Koper
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.12.2023 / 08:10
Autor: SEEbiz
KOPER - Nadzorni odbor Luke Koper imenovao je danas Gregora Beliča i Gorazda Jamnika za nove članove uprave tvrtke, koji će petogodišnji mandat započeti 1. siječnja 2024. U upravi ostaju Nevenka Kržan kao predsjednica, a Vojko Rotar kao radnički direktor, Luka Koper oglasila se putem internetskih stranica Ljubljanske burze.

Prema pisanju lista Delo, Belič je dugogodišnji upravitelj terminala za automobile i ro-ro u Luci Koper, a Jamnik je regionalni menadžer Zavarovalnice Triglav za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sjevernu Makedoniju.

Kržan je privremeno preuzeo vođenje tvrtke u srpnju, kada je Boštjan Napast podnio sporazumnu ostavku na to mjesto. I prije toga, lani u jesen, Nadzorni odbor je prijevremeno i sporazumno razriješio člana uprave Roberta Rožca. Tako tvrtkom, koja prema statutu može imati najviše četveročlanu upravu, posljednjih šest mjeseci upravlja dvočlana uprava.

Nadzorni odbor Luke Koper danas je dao suglasnost i na strateški plan poslovanja društva i grupe za razdoblje 2024.-2028. U narednom petogodišnjem razdoblju misija Luke Koper bit će pružanje pouzdanih, kvalitetnih lučkih usluga, u skladu sa smjernicama održivog razvoja. Cilj im je postati prvi izbor među lukama na južnoj europskoj prometnoj ruti, sažeto je plan tvrtke u priopćenju.

Planirani razvoj temelji se na četiri polazišta koja predviđaju povećanje infrastrukturnih kapaciteta i sposobnosti, ubrzano uvođenje koncepta pametne luke, osiguranje odgovarajuće kadrovske strukture te brigu o održivim aspektima i smanjenju negativnih utjecaja na okoliš i društvo. “Također nastavljamo održavati model višenamjenske luke, što je jedna od ključnih konkurentskih prednosti naše tvrtke”, napisali su.

Među ključnim strateškim ciljevima tvrtke su rast ukupnih poslovnih prihoda na 413 milijuna eura te rast ukupnog prometa za 3,5 posto na godišnjoj razini, s naglaskom na kontejnerski i automobilski segment.

“Posebnu pozornost posvetit ćemo razvoju infrastrukture i povećanju kapaciteta, au tu svrhu uložit ćemo 785 milijuna eura. Bit ćemo aktivni u dobivanju sredstava za investicijske projekte s naglaskom na izgradnju infrastrukture za opskrbu brodova električnom energijom izravno s obale", najavili su.

Nastavit će proces digitalne transformacije, čiji je cilj automatizacija i optimizacija ključnih procesa, te poduzeti daljnje korake prema klimatskoj tranziciji. “U svjetlu toga, nastojat ćemo održati standarde održivog razvoja u području okoliša (EMAS), smanjiti ugljični otisak tvrtke i povećati energetsku samodostatnost obnovljivim izvorima energije”, dodaju.

Tagovi: lUKA kOPER, Gregor Belič, Gorazd Jamnik
PROČITAJ I OVO
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
POTEZI
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
ZAGREB - Dok drugi proizvođači namještaja povećavaju svoje cijene, Ikea ide kontra inflatorne struje i pokreće treću rundu sniženja za tisuće proizvoda u godinu dana kako bi kupcima ublažila pritisak inflacije
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE