GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grupa Končar očekuje u 2021. godini 10 posto veće poslovne prihode

Grupa Končar očekuje u 2021. godini 10 posto veće poslovne prihode
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.12.2020 / 17:27
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Društva Grupe Končar u 2021. godini planiraju ostvariti 3,4 milijarde kuna poslovnih prihoda, što je 10 posto više u odnosu na procjenu poslovanja u ovoj godini, stoji u planu poslovanja za 2021. koji je u četvrtak na prijedlog Uprave usvojio Nadzorni odbor.

Taj plan temelji se na dobroj ugovorenosti s kojom Končar završava poslovnu ovu godinu. Naime, stanje ugovorenih poslova na kraju 2020. godine iznosi 4,4 milijarde kuna i značajno je veće u odnosu na stanje na početku godine, ističe se u priopćenju.

Prema planu poslovanja za 2021., prihodi od prodaje na domaćem tržištu planiraju se u iznosu od 1,4 milijarde kuna, što je za 23 posto više u odnosu na procjenu poslovanja 2020. godine. Znatni utjecaj na povećanje prihoda na domaćem tržištu ima planirana isporuka vlakova za HŽ Putnički prijevoz, pojašnjava se u priopćenju.

Predviđen je i daljnji rast izvoznih prihoda, na 1,9 milijardi kuna, pri čemu će udio izvoza u ukupnim prihodima od prodaje iznositi 59 posto. Zemlje u koje se planira najviše izvoziti su Njemačka, Švedska, Austrija, Latvija, Mađarska, Makedonija i Ujedinjeni Arapski Emirati, navodi se.

Ukupno planirani iznos novougovorenih poslova u 2021. godini je 3,1 milijardu kuna s udjelom od 58 posto na inozemnom tržištu.

U priopćenju se navodi i da se Končar Grupa u iznimno teškim uvjetima poslovanja uvjetovanih globalnom pandemijom koronavirusa u tijeku 2020. godine pokazala otpornom na krizu, ponajprije djelovanjem čitavog sustava i sposobnošću i predanošću zaposlenika.

Iako je neizvjesnost oko daljnjeg razvoja i posljedica pandemije i dalje izrazito velika, plan poslovanja 2021. godine predviđa daljnji rast poslovanja i poboljšanje operativne učinkovitosti poslovanja, navodi se između ostaloga.

Tagovi: Grupa Končar, Končar EI, Končar Elektroindustrija, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Ericsson NT: Rezultati solidni, marža smanjena zbog viših troškova
ANALITIČARI
Ericsson NT: Rezultati solidni, marža smanjena zbog viših troškova
ANALIZA - Ericsson Nikola Tesla (ERNT) imao je dobru godinu s obzirom na utjecaj pandemije COVID-19 i brojne potrese koji su pogodili Hrvatsku.
easyJet: Rane rezervacije za ljetovanje katapultirane 600 posto
UZLET
easyJet: Rane rezervacije za ljetovanje katapultirane 600 posto
ATENA – Britanska niskobudžetna aviokompanija easyJet objavila je da su rezervacije letova porasle za više od 300 posto, a rezervacije za odmor za više od 600 posto u tjednu, a nakon što je Velika Britanija najavila planove da obnovi međunarodna putovanja.
Grupa Končar: Neto dobit i više nego udvostručena u 2020.
SNAŽAN RAST
Grupa Končar: Neto dobit i više nego udvostručena u 2020.
ZAGREB - Grupa Končar u prošloj je godini ostvarila ukupne konsolidirane prihode u iznosu od gotovo 3,2 milijarde kuna, što je za 6,8 posto više nego 2019. godine, dok je neto dobit i više nego udvostručena i iznosi 115,2 milijuna kuna, pokazuje u srijedu objavljeno poslovno izvješće Končara.
Generali najavljuje plan ulaganja od 3,5 milijarde eura
INVESTICIJE
Generali najavljuje plan ulaganja od 3,5 milijarde eura
TRST - Osnovan u Trstu 26. prosinca 1831. godine, Generali navršava 190 godina. Ova povijesna obljetnica proslavit će se tijekom 2021. nizom inicijativa za zaposlenike, agente, klijente i zajednice u kojima Grupa djeluje.
FDA: Jedna doza cjepiva Johnson & Johnson učinkovita i sigurna
CJEPIVO
FDA: Jedna doza cjepiva Johnson & Johnson učinkovita i sigurna
NEW YORK - Samo jedna doza cjepiva Johnson&Johnsona protiv covida-19 pokazala se u ispitivanjima sigurnom i učinkovitom, objavila je u srijedu Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) otvarajući put za odobrenje cjepiva američke multinacionalne kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE