GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Heineken s minimalnim rastom prihoda

Heineken s minimalnim rastom prihoda
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.10.2023 / 16:01
Autor: SEEbiz
AMSTERDAM - Nizozemska pivarska grupacija Heineken, čiji je dio i Pivovarna Laško Union, u trećem je ovogodišnjem tromjesečju zabilježila rast prihoda od dva posto u odnosu na isto razdoblje lani, pa su oni dosegnuli 9,6 milijardi eura. Unatoč manjim količinama prodanog piva, tvrtka je zadržala prognozu za cijelu poslovnu 2023. godinu.

Količina prodanog piva u tri mjeseca do kraja rujna u odnosu na isto razdoblje prošle godine smanjena je za 5,4 posto na 63,2 milijuna hektolitara, objavila je danas tvrtka na svojim internetskim stranicama.

Manji obujam prodaje pripisala je izazovnim poslovnim uvjetima na mnogim tržištima i manjoj potražnji potrošača nakon što je inflacija podigla cijene.

Heineken je u prvih devet mjeseci ove godine zabilježio neto dobit od 1,92 milijarde eura, dok je u istom razdoblju lani iznosila 2,2 milijarde eura.

Istovremeno, tvrtka je zadržala prognozu o stabilnom rastu operativne dobiti od četiri do šest posto za cijelu poslovnu godinu.

Tagovi: hEINEKEN, Pivo, pivovara
PROČITAJ I OVO
Rekordni pretovar na kontejnerskom terminalu Brajdici
SJAJNE BROJKE
Rekordni pretovar na kontejnerskom terminalu Brajdici
RIJEKA - Na kontejnerskom terminalu Brajdici u riječkoj luci, kojim upravlja tvrtka Jadranska vrata (AGCT), lani je pretovareno rekordnih 386 tisuća kontejnerskih jedinica (TEU), a terminal je ticalo 275 brodova, doznaje se iz te tvrtke.
Snažan rast dobiti Podravke u 2023.
SJAJNE BROJKE
Snažan rast dobiti Podravke u 2023.
KOPRIVNICA - Grupa Podravka u 2023. godini je ostvarila neto dobit od 66.4 milijuna eura, što je rast od 17.3 milijuna eura ili 35.3 posto u odnosu na 2022., objavili su danas iz te kompanije.
ACI: Blagi pad dobiti, imperativ je produženje koncesija
SOLIDNO
ACI: Blagi pad dobiti, imperativ je produženje koncesija
RIJEKA - ACI je izvijestio kako je u 2023. godini ostvario bruto dobit od 3,8 milijun eura, u odnosu na 2022. godinu kada je ostvarena bruto dobit od 4,2 milijuna eura, ostvaren je manji rezultat za 0,4 milijuna eura ili 10% manje.
Prednosti korištenja dizalica topline
INOVACIJE
Prednosti korištenja dizalica topline
Dizalice topline učinkovit su i ekološki prihvatljiv način grijanja; umjesto korištenja tradicionalnih sustava koji koriste fosilna goriva poput plina ili nafte, koriste energiju iz obnovljivih izvora poput zraka, vode ili zemlje, kako bi pružile toplinu i udobnost svakom prostoru.
Bečka zračna luka u širenje ulaže 420 milijuna eura
ŠIRENJE
Bečka zračna luka u širenje ulaže 420 milijuna eura
BEČ - Bečka zračna luka proširuje terminal 3. Za to joj na raspolaganju stoji 420 milijuna eura, a radovi su već u tijeku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE