GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hisense Europe otvorio već treći pogon u Valjevu

Hisense Europe otvorio već treći pogon u Valjevu
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.09.2023 / 17:10
Autor: SEEbiz
VALJEVO - Korporacija Hisense investirala je 45 miliona evra u novu fabriku za proizvodnju najsavremenijih rashladnih uređaja u Valjevu, a sada je i zvanično počela sa radom.


Nova fabrika Valjevo 3 proizvodiće rashladne uređaje side-by-side brendova Hisense, Gorenje i Asko, pre svega za izvoz na zahtevna evropska tržišta. Završetak radova i otvaranje fabrike su svečano obeleženi 13. septembra 2023, a ceremoniji otvaranja prisustvovali su Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije, Hanson Han, CEO grupe Hisense Europe i Stanka Pejanović, potpredsednica grupe Hisense Europe.

Gorenje uspešno posluje u Valjevu već 17 godina i obezbeđuje više od 1.750 radnih mesta stanovnicima Valjeva i Kolubarskog okruga. Početak rada nove fabrike znači angažovanje još 1.000 zaposlenih u naredne tri godine. Fabrika je izgrađena pored postojeće fabričke lokacije na površini od 45.000 m2, na kojoj je smeštena savremena proizvodna hala površine 30.000 m2, magacini i moderna kantina za zaposlene.

Planirana proizvodnja u novoj fabrici iznosiće 750 hiljada side-by-side aparata godišnje, dok će ukupna proizvodnja u sva tri pogona Gorenja Valjevo do 2025. godine iznositi čak 1,7 miliona aparata godišnje. Najmoderniji rashladni uređaji iz Valjeva naći će svoje mesto u domovima širom Evrope – na svim evropskim tržištima sa kojima Hisense već posluje.

Vodeći računa o svojim zaposlenima i poštujući visoke standarde poslovanja, Gorenje Valjevo otvorilo je novu kantinu za sve svoje zaposlene krajem avgusta. Ovaj projekat, za koji je uloženo više od 700.000 evra, ima za cilj poboljšanje uslova rada zaposlenih i stvaranje boljeg radnog okruženja. Kantina je izgrađena u okviru nove fabričke hale Valjevo 3 i opremljena je najsavremenijim kuhinjskim aparatima i uređajima koji ispunjavaju najviše tehnološke standarde i normative u pripremi kvalitetnih, ukusnih i zdravih obroka. Kapacitet kantine omogućava pripremu preko 3.000 obroka dnevno, a posvećeni tim stručnjaka, uključujući kuvare, poslastičare i pomoćno osoblje, trudiće se svakodnevno da zaposleni budu zadovoljni raznovrsnom i kvalitetnom ponudom.

Na ceremoniji otvaranja zvanice je pozdravio CEO grupe Hisense Europe Hanson Han: „Ova fabrika predstavlja veliku investiciju i svedočanstvo je naše nepokolebljive posvećenosti ovoj zajednici i ovoj zemlji, domaćem, i evropskom tržištu. Pored naših poslovnih poduhvata, verujemo u uzvraćanje zajednici koja nas je prigrlila i učinila da se osećamo kao kod kuće. Svesni naše društvene odgovornosti, dali smo značajne donacije za unapređenje kvaliteta života žitelja ovog kraja. Ovom prilikom želim da izrazim zahvalnost i Vladi Republike Srbije. Njihova podrška i razumevanje važnosti ovog projekta, bili su su ključni u ostvarivanju današnjeg događaja. Hvala vam svima što ste deo ovog izvanrednog razvojnog puta i radujem se budućnosti ispunjenoj zajedničkim uspehom i prosperitetom.“

„Meni je veliko zadovoljstvo što sam danas ovde u Valjevu i što imam priliku da prisustvujem obeležavanju još jednog izuzetno važnog dana za Valjevo, ali i za Srbiju. Hisense grupa će u Srbiji u narednom periodu zapošljavati skoro 3 hiljade radnika i to je zaista značajno. Ja sam beskrajno zahvalna Hisense grupi što na ovaj način pokazuju ogromno poštovanje i ukazuju ogromno poverenje Republici Srbiji, ali pre svega našim ljudima - njihovom kvalitetu, njihovom znanju, njihovoj vrednoći i disciplini, njihovom potencijalu da stvore zajedničku dodatnu vrednost koju ćemo odavde iz Valjeva izvoziti širom Evrope i širom sveta“, rekla je tokom ceremonije otvaranja Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije.

Od otvaranja prve fabrike u Valjevu je proizvedeno preko 10 miliona aparata, dok je broj proizvedenih uređaja samo u 2022. godini premašio 953 hiljade. Čak 92% ukupne proizvodnje namenjeno je izvozu, što ovu fabriku pozicionira na listu najvećih izvoznika iz Srbije.

Grupa Hisense Europe, uoči otvaranja nove fabrike Gorenje Valjevo 3, donirala je moderan ultrazvučni aparat, kolor dopler ultrazvučnog dijagnostičkog sistema HD60, Zdravstvenom centru Valjevo, sa ciljem unapređenja zdravstvene nege u Valjevu i Kolubarskom okrugu Planirana je i donacija većeg broja Hisense interaktivnih tabli za stručne škole i fakultete širom Srbije. Briga o zajednicama u kojima posluje i životnoj sredini su na vrhu prioriteta navedenih u Hisense strategiji razvoja. Politika zaštite životne sredine obuhvata ceo životni ciklus proizvoda, od dizajna, preko proizvodnje i upotrebe, do uklanjanja nakon isteka životnog veka proizvoda.

Gorenje je deo multinacionalne korporacije Hisense, jednog od vodećih svetskih proizvođača potrošačke elektronike i kućnih aparata, sa preko 100.000 zaposlenih širom sveta i 10.000 u Evropi. Korporacija Hisense fokusirana je na najnovije tehnološke trendove kako bi razvila inovativna rešenja prilagođena kupcima, koja mogu značajno povećati kvalitet života. Svoje aktivnosti zasniva na snažnoj distributivnoj mreži širom sveta, posebno u Evropi.
Hisense Europe, kao evropski deo grupe Hisense, obuhvata proizvodne pogone u Srbiji, Sloveniji i Češkoj, razvojne centre u Švedskoj, Holandiji, Češkoj i Sloveniji, kao i 27 prodajnih kompanija.
Korporacija Hisense kontinuirano ulaže u jačanje evropske proizvodnje i razvojne baze. Osim ulaganja u novu fabriku u Valjevu, značajne investicije su uložene u uspostavljanje fabrike Hisense Europe Electronics u Velenju, koja proizvodi televizore robne marke Hisense za evropska tržišta, a ove godine otvoren je i R&D centar Hisense Europe u Sloveniji, u kome razvijaju aparate brendova Hisense, Gorenje i Asko za globalno tržište.

Tagovi: Hisense, Valjevo, Hisense Europe, Gorenje
PROČITAJ I OVO
Nova TV i RTL kažnjeni sa 100.000 eura zbog premalih ulaganja u hrvatske proizvođače
KAZNA
Nova TV i RTL kažnjeni sa 100.000 eura zbog premalih ulaganja u hrvatske proizvođače
ZAGREB - Vijeće za elektroničke medije (VEM) izreklo je prekršajne naloge od 100.000 eura Novoj TV i RTL-u Hrvatska zbog kršenja zakonske odredbe prema kojoj su nakladnici lani morali najmanje 2,5 posto ukupnog godišnjeg brutoprihoda osigurati za djela hrvatskih neovisnih proizvođača.
Marera Construction preuzela Beton Plus
AKVIZICIJE
Marera Construction preuzela Beton Plus
BEOGRAD - Tvrtka Marera Construction uspješno je završila proces preuzimanja Beton Plusa iz Beograda, renomirane tvrtke za proizvodnju svježeg betona, čime je postala njen 100% vlasnik.
Po čemu je poznata mesna industrija Vajda koja je u središtu nove istrage EPPO-a?
ISTRAGA
Po čemu je poznata mesna industrija Vajda koja je u središtu nove istrage EPPO-a?

ČAKOVEC - Kriminalistička istraga koju zajednički provode EPPO i međimurska policija, neslužbeno se doznaje, istražuje tvrtku Vajda. Zbog subvencijske prijevare na štetu proračuna EU navodno se pretražuju prostorije koje koristi desetak osoba.

Vlada odobrila jamstva za kredite HŽ Infrastrukturi i Putničkom prijevozu
KREDITI
Vlada odobrila jamstva za kredite HŽ Infrastrukturi i Putničkom prijevozu
ZAGREB - Vlada je u četvrtak dala prethodnu suglasnost i odobrila jamstvo za kredit HŽ Infrastrukturi radi financiranja financijskih obveza prema izvođačima u iznosu od 32,5 milijuna eura, kao i prethodnu suglasnost za kredite HŽ Putničkog prijevoza ukupne vrijednosti 24 milijuna eura, za obnovu voznog parka i radionica
Adris odobrio dividendu od 2,57 eura
DIVIDENDA
Adris odobrio dividendu od 2,57 eura
ROVINJ - Adris je jučer održao glavnu skupštinu na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti. Podsjetimo, Adris je predložio da se u obliku dividende odobri 2,57 eura dividende po dionici (DPS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE