GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hisense u Velenju otvorio inovacijski centar

Hisense u Velenju otvorio inovacijski centar
INOVACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.02.2023 / 18:18
Autor: SEEbiz
VELENJE - Inovacijski centar u Hisense Europe smatra se ključnim za daljnju konkurentnost

Hisense Europe danas je u Velenju otvorio inovacijski centar vrijedan 2,1 milijun eura koji pod jednim krovom okuplja kadrove iz različitih disciplina s ciljem razvoja i daljnje konkurentnosti. Otvorenju je nazočila i predsjednica Republike Nataša Pirc Musar koja je istaknula važnost poslova visoke dodane vrijednosti i razvoja zelenih tehnologija.

Ključ uspjeha na tržištu je dobar proizvod, istaknuo je u izjavi za medije na današnjem otvorenju inovacijskog centra Boštjan Pečnik, član uprave Hisense Europe zadužen za istraživanje i razvoj. Ključno mjerilo za dobivanje kvalitetnog proizvoda svakako su inovativnost i kadrovi koji rade u multifunkcionalnim timovima, koji znaju agilno razvijati proizvode i koji znaju surađivati međusobno is institucijama znanja i dobavljačima, dodao je.

Naglasio je da su se na ulaganje u inovacijski centar odlučili kako bi uspostavili arhitektonske uvjete u kojima će suradnici na projektu moći kvalitetno surađivati i gdje će se na jednostavan način moći uvoditi agilne metode razvoja proizvoda. Inovacijski centar je ključna stvar na temelju koje ćemo moći graditi svoju konkurentsku sposobnost u budućnosti, rekao je Pečnik.

Na pitanje zašto su inovacijski centar postavili u Velenju, odgovorio je da su kineski vlasnici Gorenja u vrlo kratkom vremenu shvatili da u Sloveniji ima puno znanja i puno dobrih inženjera, pa su vrlo brzo odlučili da će biti jedno od ključnih dugoročnih ulaganja, odnosno ulaganje u istraživanje i razvoj u Sloveniji.

„Glavni dio razvojnog centra je u Velenju, a danas imamo preko 50 razvojnih inženjera i u Ljubljani. Razlog je i to što je logistika od Ljubljane do Velenja još uvijek prilično zahtjevna. A spoj na autocestu, koji očekujemo, sigurno će donekle riješiti ovaj dio problema“, ocijenio je Pečnik. Računa da će Velenje i idućih godina zapošljavati stručnjake različitih profila, u čemu su uspjeli iu protekle tri godine. Prema njegovim riječima, danas već imaju 610 zaposlenih na području razvoja, od čega ih je najviše, 470, u Sloveniji.

Na otvorenju inovacijskog centra s inženjerima se susrela i razgovarala i sama predsjednica Pirc Musar, koja je nakon razgovora u izjavi za medije izrazila radost jer i oni razmišljaju o zelenim tehnologijama.

“To je ono čemu se želim posvetiti u ovom predsjedničkom mandatu. A mladi su me također uvjeravali ovdje u Velenju da su sve tehnologije koje razvijaju zelene. I stvarno sam neizmjerno, neizmjerno sretna zbog toga”, rekla je predsjednica.

No, prema njezinim riječima, možda se malo prečesto spominje da Kina, naravno, puno ulaže u Europu, dok Slovenija nije dovoljno hrabra da ulaže u Kinu. No, razvojni potencijal je i s druge strane, uvjeren je predsjednik, koji se nada da bi ulaganje u Velenju moglo potaknuti i neke manje slovenske tvrtke na ulaganja u Kinu, gdje su već prisutne neke veće slovenske tvrtke.

Pečnik, koji je u ime uprave istaknuo kako inovacijski centar nije samo važna akvizicija za njih, već i za širu zajednicu, a Hisense Europe zahvalio je i predstavnicima slovenske države. Kako je rekao, prepoznali su njihov potencijal za ulaganje u nove proizvode te su krajem prošle godine temeljem Zakona o poticanju ulaganja odobrili projekt razvoja novih generacija proizvoda.

Projekt, vrijedan ukupno 39 milijuna eura, čiji je dio i danas službeno otvoreni inovacijski centar, trajat će do kraja 2024. U sklopu projekta razvijat će se mnoge nove generacije proizvoda, modernizirati proizvodnja a laboratorijski kapaciteti će se proširiti. Oni imaju pravo na devet milijuna eura sufinanciranja projekta, rekao je Pečnik.

Tagovi: Hisense Europe, Hisense, Boštjan Pečnik, Gorenje, Asko, Valjevo
PROČITAJ I OVO
Radnici Varteksa krenuli u štrajk do isplate plaća
ŠTRAJK
Radnici Varteksa krenuli u štrajk do isplate plaća
VARAŽDIN - Radnici varaždinske tekstilne tvrtke Varteks od ponedjeljka su u štrajku zbog neisplate plaća dijelom za veljaču te za cijeli ožujak, a s konferencije za novinare poručili su da će štrajkati sve dok im se plaće ne isplate te da članica Uprave Jelena Bošnjak više ne uživa povjerenje radnika.
Heineken investira u pubove u Britaniji
INVESTICIJE
Heineken investira u pubove u Britaniji
AMSTERDAM - Nizozemski pivar Heineken izvijestio je da će otvoriti više od 700 radnih mjesta širom Ujedinjenog Kraljevstva u sklopu 42 milijuna funti (53 milijuna dolara) ulaganja u pubove koji bi se trebali prilagoditi postpandemijskim trendovima.
Allianz Hrvatska u 2023. ostvario rekordnu bruto dobit
REKORDI
Allianz Hrvatska u 2023. ostvario rekordnu bruto dobit
ZAGREB - Osiguravajuće društvo Allianz Hrvatska je u 2023. godini ostvarilo bruto premijski prihod u iznosu od 205 milijuna eura, što je za 4,4 % više u odnosu na godinu prije.
Pelin Spritz najnovija inovacija iz Badela 1862
PIĆA
Pelin Spritz najnovija inovacija iz Badela 1862
ZAGREB - Badel 1862 nastavlja oduševljavati svojom ponudom novih i inovativnih proizvoda uvođenjem na tržište prvog ready to drink pića na bazi legendarnog Badel Pelinkovca Gorkog.
Poslovnu lokaciju u Beču lani je otvorilo 227 stranih poduzeća
STATISTIKA
Poslovnu lokaciju u Beču lani je otvorilo 227 stranih poduzeća
BEČ - Beč i dalje privlači međunarodna poduzeća. To dokazuje činjenica da je prošle godine čak 227 inozemnih poduzeća svoje mjesto poslovanja otvorilo upravo u Beču.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE