GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HT-u pripojen Iskon i Ericsson Nikola Tesla Servisi

HT-u pripojen Iskon i Ericsson Nikola Tesla Servisi
PRIPAJANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.01.2024 / 16:40
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatskom Telekomu (HT) s 1. siječnjem 2024. službeno je pripojena tvrtka Iskon, koja time prestaje postojati, a njezine usluge nastavljaju pružati unutar zasebnog brenda HT-a, a dijelom HT Grupe postala je i jedinica Ericsson Nikola Tesla Servisi (ENTS) za izgradnju i održavanje HT mreže, izvijestili su iz HT-a.

Tvrtka Iskon Internet d.d., koja je i do sada poslovala u sklopu HT-a, službeno je pripojena tom najvećem telekomu u Hrvatskoj upisom u sudski registar s 1. siječnjem 2024. To pripajanje rezultat je ugovora o pripajanju HT d.d. i Iskon Interneta d.d. sklopljenog 8. studenog 2023. i odluke skupštine Iskona o odobrenju pripajanja.

Iz HT-a objavili i da su dovršili preuzimanje tehnološke jedinice za izgradnju i održavanje mreže HT-a Ericsson Nikola Tesla Servisa (ENTS), koja je 1. siječnja 2024. postala dijelom HT Grupe.

Time je HT zapravo u svoj sastav vratio tu tehnološku jedinicu, koja je od rujna 2014. bila izdvojena u Ericsson Nikolu Teslu (ENT) tj. ENTS, koja je sada prenesena zajedno sa zaposlenicima na novooosnovano društvo-kćer HT-a HT Servise d.o.o. (HTS).

Oko zaposlenika ENTS-a iz HT-a ističu da u HTS-u nastavljaju obavljati poslove planiranja i izgradnje fiksne i mobilne mreže, održavanja elektroničke komunikacijske infrastrukture, nadzora telekomunikacijske mreže, terenskog održavanja aktivne pristupne mreže i pasivne mreže HT-a te zadržavaju sva prava iz radnog odnosa stečena do dana prenošenja ugovora o radu.

Novo društvo HTS vodi član uprave, direktor Ognjen Vukoslavović, dosadašnji direktor Sektora za tehničke usluge korisnicima HT-a. Iz HT-a dodaju i da objedinjavanje svih strateških segmenata poslovanja dodatno osnažuje njihovu poziciju i omogućuje poboljšanje internih sposobnosti, učinkovitije i agilnije poslovanje, a korisnicima još bržu i kvalitetniju uslugu.

Tagovi: HT, ISKON, HRVATSKI TELEKOM, ERICSSON
PROČITAJ I OVO
NEM Dubrovnik 2024. objavio program: Sinergija sadržaja, industrije telekoma i tehnologije
PROGRAM
NEM Dubrovnik 2024. objavio program: Sinergija sadržaja, industrije telekoma i tehnologije
ZAGREB - NEM Dubrovnik, otkrio je kompletan program za svoje izdanje 2024., koje će se održati od 10. do 13. lipnja u Hotelu Dubrovnik Palace te ugostiti predstavnike iz više od 260 tvrtki.
AstraZeneca investira milijardu i pol dolara u Singapur
INVESTICIJE
AstraZeneca investira milijardu i pol dolara u Singapur
LONDON - Britanska farmaceutska kompanija AstraZeneca planira u Singapuru izgraditi tvornicu vrijednu 1,5 milijardi dolara za proizvodnju lijekova protiv raka sljedeće generacije, javlja francuska novinska agencija AFP.
Mesna industrija Braća Pivac ulazi u vlasništvo Celjskih mesnina
DOGOVOR
Mesna industrija Braća Pivac ulazi u vlasništvo Celjskih mesnina
ZAGREB - Mesna industrija Braća Pivac potpisala je ugovor kojim ulazi u vlasnički udio Celjskih mesnina, pri čemu se upravljačka struktura ne mijenja. Izidor Krivec ostaje na poziciji predsjednika Uprave.
Ryanair povećao neto dobit 34%
SKOK
Ryanair povećao neto dobit 34%
DUBLIN - Irski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik Ryanair u poslovnoj je godini koja je završila krajem ožujka ostvario neto dobit od 1,92 milijarde eura, što je 34 posto više nego godinu prije. Prihodi su porasli za 25 posto na 13,4 milijarde eura, prenose strane novinske agencije.
Kina uzvratila udarac, nekim američkim kompanijama zabranjuje trgovinu u zemlji
REAKCIJE
Kina uzvratila udarac, nekim američkim kompanijama zabranjuje trgovinu u zemlji
PEKING - Kinesko ministarstvo trgovine priopćilo je danas da će zabraniti nekim američkim tvrtkama uvozne i izvozne aktivnosti povezane s Kinom, uključujući i prodaju oružja Tajvanu, te im zabraniti nova ulaganja u Kinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE