GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HUP: Pokreće se izbor za novog predsjednika/ce

HUP: Pokreće se izbor za novog predsjednika/ce
POSLODAVCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.05.2020 / 15:49
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) pokreće izbor novog predsjednika/ce HUP-a, izvijestili su u srijedu iz HUP-a nakon sjednice nekoliko tijela te udruge, a uoči izvanredne sjednice Skupštine.

Na zajedničkoj sjednici Izvršnog odbora, Nadzornog odbora i Savjeta HUP-a, koja je održana u uoči najavljene izvanredne sjednice Skupštine HUP-a, dosadašnja predsjednica HUP-a Gordana Deranja predložila je Izvršnom odboru da se otvori nominacijski postupak izbora novog predsjednika/ce HUP-a, navodi se u priopćenju HUP-a, čija se izvanredna sjednica skupštine održava danas poslijepodne.

"Zahvaljujem se svima s kojima sam prethodnih šest godina predano radila na inicijativama za reforme, za poboljšanje poslovnog okruženja i poboljšanje investicijske klime. Iako je to volonterska funkcija, odgovornost predsjednice HUP-a shvaćala sam vrlo ozbiljno i tako sam se odnosila prema svim temama i pitanjima koji su se nametali tijekom moja dva mandata", kazala je Deranja.

HUP, kako je istaknula, treba u najkraćem roku odabrati novog predsjednika koji će nastaviti predvoditi članove i udrugu u novim izazovima.

"Uloga HUP-a koji je socijalni partner i još uvijek najveća dobrovoljna udruga koja okuplja sve, od najmanjih do najvećih poslodavaca, iznimno je važna i HUP treba ostati jak i snažan", izjavila je Deranja.

Izvršni odbor, Nadzorni odbor i Savjet HUP-a zahvalili su se Gordani Deranji za cjelokupni njezin rad u svoja dva mandata.

"Gordana Deranja dala je izuzetan doprinos radu HUP-a i iznimno smo joj zahvalni na svemu što je učinila. Sada pokrećemo izbor novog predsjednika ili predsjednice i nastavljamo u ovim vremenima najave nove krize, intenzivno raditi na zaštiti interesa poslodavaca i poduzetnika", zajednička je izjava članova Savjeta, Nadzornog odbora i Izvršnog odbora HUP-a koja se prenosi u priopćenju.

Inače, nekoliko je medija proteklih dana u najavama izvanredne skupštine pisala kako vodstvo HUP-a "preživljava najveću krizu od svog osnutka, a tome u prilog ide činjenica o novom potencijalnom kršenju statuta udruge na što kontinuirano upozorava više uglednih članova iz jakih hrvatskih kompanija".

Naime, kako su prenijeli mediji jedna od točaka na skupštini bi trebale biti izmjene i dopune Statuta HUP-a, pri čemu je dijelu članova sporno što vodstvo time nastoji "ozakoniti" treći mandat Gordane Deranje na čelu HUP-a.

Kako je Deranji nedavno istekao drugi mandat, dio članova HUP-a tvrdi da ona "ne može biti ponovno izabrana za predsjednicu udruge, jer statut HUP-a jasno i nedvosmisleno govori da ista osoba može biti izabrana za predsjednika najviše dva puta uzastopno", a zamjeraju i da su poziv za izvanrednu sjednicu i promjene statuta dobili desetak dana prije skupštine, dok bi po odredbama statuta to trebali dobiti najmanje 30 dana ranije.

Uz to, dio članova HUP-a proziva vodstvo i da neka važna tijela ne mogu dobiti nikakav uvid u financije, itd.

Tagovi: Hrvatska udruga poslodavaca, Gordana Deranja
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE