GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HZN osvojio međunarodnu nagradu za PR kampanju o važnosti norma za studente

HZN osvojio međunarodnu nagradu za PR kampanju o važnosti norma za studente
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.12.2023 / 17:00
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatski zavod za norme osvojio je nagradu za PR kampanju - važnost norma za studente. Mirjana Fijolić voditeljica Odsjeka za međunarodnu suradnju i odnose s javnošću održala je prezentaciju o samoj kampanji „Zašto je studentima važna normizacija“.

U sklopu CEN i CENELEC-ova okruglog stola o odnosima s javnošću u austrijskome normirnom tijelu (Austrian Standards International – Standardisation and Innovation (A.S.I.) 7. i 8. studenog 2023.u Beču predstavljena je nagrada “PRoud to work for Standards-Award” u trima kategorijama (društveni mediji, događaj i inicijativa za medije/javne poslove).

Objašnjen je tijek kampanje, ciljevi kampanje, ciljne javnosti, uspjeh u brojkama – video isječci, lajkovi, infografike, komentari, pregledi, pratitelji i ostalo), proces stvaranja kreativne kampanje od pokretanja ideje, suradnje na upitniku za studente s Fakultetom kemijskog inženjerstva i tehnologije, Sveučilišta u Zagrebu, rezultati upitnika pa sve do plasiranja kampanje u medije i stvaranja pozitivne medijske slike o HZN-u.

Dodijeljene su nagrade za komunikacijske kampanje. Izabrano je ukupno šest pobjednika (dva po kategoriji). Za događaje: UNE, Španjolska (događaj španjolskog predsjedanja) i NEN, Nizozemska (webinar o Zakonu o umjetnoj inteligenciji), za PR kampanje: DIN, Njemačka (Norme kod nas) i HZN, Hrvatska (važnost norma za studente), za društvene medije: SII, Izrael (kampanja videonatjecanja zaposlenika) i SIST (tajnik TC-a).

Norme izrazito utječu na društvo i pridonose sigurnosti svakodnevnog života, a znanje o normama i normizaciji donosi mnogobrojne koristi za tržište rada. Mladi također mogu unijeti svježinu i odvažnost u radu te u normizaciju donijeti nova, digitalna znanja i vještine.

Hrvatski zavod za norme (HZN) je zanimalo koliko su studenti informirani o normama i znaju li što su norme te što misle o utjecaju znanja o normama i normizaciji na razvoj karijere. Stoga je Odsjek za međunarodnu suradnju i odnose s javnošću Hrvatskog zavoda za norme zajedno s prof. dr. sc. Danijelom Ašperger, profesoricom na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu na Zavodu za analitičku kemiju proveo anketu o ovoj temi.

„Znanje o normama pruža dodatnu vrijednost za razvoj karijere“, zaključili su studenti u provedenoj anketi.

Studenti smatraju da sa znanjem o normama mogu dobiti priliku da se zaposle u tvrtkama koje se bave proizvodnjom te da normizacija može igrati ulogu u budućnosti u rješavanju velikih izazova, kao što su digitalna tranzicija i klimatske promjene. U pisanju diplomskih radova nisu do sada imali mentora iz područja normizacije. Zaključuju da bi u normizaciji trebalo biti više mladih.

U istoj kategoriji kao i HZN, nagradu je dobio i njemački DIN, njemačko normirno tijelo za kampanju Norme kod nas. komunikacijsku kampanju o važnosti norma za studente

Tagovi: norme, fijolić, hrvatski zavod za norme
PROČITAJ I OVO
Rekordni pretovar na kontejnerskom terminalu Brajdici
SJAJNE BROJKE
Rekordni pretovar na kontejnerskom terminalu Brajdici
RIJEKA - Na kontejnerskom terminalu Brajdici u riječkoj luci, kojim upravlja tvrtka Jadranska vrata (AGCT), lani je pretovareno rekordnih 386 tisuća kontejnerskih jedinica (TEU), a terminal je ticalo 275 brodova, doznaje se iz te tvrtke.
Snažan rast dobiti Podravke u 2023.
SJAJNE BROJKE
Snažan rast dobiti Podravke u 2023.
KOPRIVNICA - Grupa Podravka u 2023. godini je ostvarila neto dobit od 66.4 milijuna eura, što je rast od 17.3 milijuna eura ili 35.3 posto u odnosu na 2022., objavili su danas iz te kompanije.
ACI: Blagi pad dobiti, imperativ je produženje koncesija
SOLIDNO
ACI: Blagi pad dobiti, imperativ je produženje koncesija
RIJEKA - ACI je izvijestio kako je u 2023. godini ostvario bruto dobit od 3,8 milijun eura, u odnosu na 2022. godinu kada je ostvarena bruto dobit od 4,2 milijuna eura, ostvaren je manji rezultat za 0,4 milijuna eura ili 10% manje.
Prednosti korištenja dizalica topline
INOVACIJE
Prednosti korištenja dizalica topline
Dizalice topline učinkovit su i ekološki prihvatljiv način grijanja; umjesto korištenja tradicionalnih sustava koji koriste fosilna goriva poput plina ili nafte, koriste energiju iz obnovljivih izvora poput zraka, vode ili zemlje, kako bi pružile toplinu i udobnost svakom prostoru.
Bečka zračna luka u širenje ulaže 420 milijuna eura
ŠIRENJE
Bečka zračna luka u širenje ulaže 420 milijuna eura
BEČ - Bečka zračna luka proširuje terminal 3. Za to joj na raspolaganju stoji 420 milijuna eura, a radovi su već u tijeku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE