GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

I Easyjet pogođen sukobom između Izraela i Hamasa

I Easyjet pogođen sukobom između Izraela i Hamasa
POSLJEDICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2024 / 22:16
Autor: SEEbiz
LONDON - Britanski zrakoplovni prijevoznik Easyjet zabilježio je gubitak od 126 milijuna funti u prvom tromjesečju financijske godine, što je pad u odnosu na 132 milijuna funti godinu ranije. Veliki udarac za poslovanje tvrtke bilo je izbijanje sukoba između Izraela i Hamasa.

Zbog izbijanja oružanog sukoba između Izraela i ekstremističkog pokreta Hamas, tvrtka je pretrpjela štetu od 40 milijuna funti. Nakon napada Hamasa na Izrael 7. listopada obustavili su sve letove prema Izraelu i Jordanu.

U prvom kvartalu, odnosno od listopada do prosinca, prihodi tvrtke skočili su 22 posto na 1,8 milijardi funti. Povećanje prihoda pripisuje se povećanom broju putnika, višim cijenama zrakoplovnih karata i nešto nižim cijenama mlaznog goriva.

"Financijsko poslovanje Easyjeta poboljšano je u prvom tromjesečju u odnosu na prethodnu godinu", naveli su iz kompanije prilikom objave poslovnih rezultata.

Zračni prijevoznik očekuje da će u prvoj polovici poslovne godine, odnosno do ožujka, poslovati s gubitkom.

Tagovi: EASYJET, HAMAS, IZRAEL, BLISKI ISTOK
PROČITAJ I OVO
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
POTEZI
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
ZAGREB - Dok drugi proizvođači namještaja povećavaju svoje cijene, Ikea ide kontra inflatorne struje i pokreće treću rundu sniženja za tisuće proizvoda u godinu dana kako bi kupcima ublažila pritisak inflacije
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE