GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ingra: Veći prihodi, ali znatno manja neto dobit u 2023.

Ingra: Veći prihodi, ali znatno manja neto dobit u 2023.
SOLIDNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.03.2024 / 07:59
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ingra je u 2023. godini ostvarila neto dobit u iznosu od 4.218 tisuća eura (2022. godina: 18.177 tisuća eura).

U 2023. godini ostvarena je EBITDA marža u iznosu od 7.760 tisuća eura (2022. godina: 16.087 tisuća eura). Neto dobit i EBITDA marža su manji u usporedbi s prethodnom godinom zbog jednokratnih dobitaka u 2022. godini koji su ostvareni kao izravna posljedica procesa financijskog restrukturiranja koje se tada provodilo. Grupa je podmirila sve preostale obveze iz predstečajne nagodbe te je u kolovozu 2023. godine na temelju rješenja Trgovačkog suda u Zagrebu i formalno izašla iz postupka predstečajne nagodbe. Ostvarena dobit u 2023. godini posljedica je aktivnosti koje uključuju prihod od zakupa Arene Zagreb.

Prihodi od prodaje iznose 4.066 tisuća eura (2022. godina: 3.170 tisuća eura). Porast prihoda posljedica je povećanja aktivnosti na ugovorenim izvođačkim projektima. Ostali poslovni prihodi najvećim dijelom se odnose na prihod od zakupa Arene Zagreb. Prihodi od zakupa Arene Zagreb u 2023. godini iznose 10.020 tisuća eura (2022. godina: 11.879 tisuća eura). Ostale značajne promjene u odnosu na isto razdoblje prethodne godine vidljive su u većim troškovima materijala i usluga, što je posljedica povećanja aktivnosti na ugovorenim izvođačkim projektima.

- Ostvarena je konsolidirana neto dobit od 4,2 milijuna eura, što je dakako znatno manje nego godinu prije (podsjetimo, u 2022. godini smo ostvarili golemu dobit iz jednokratnih događaja – refinanciranja i usklađivanja). Također, na smanjenje neto dobiti utjecalo je i usporavanje inflacije, s obzirom na primjenu računovodstvenih standarda korištenih u izvještavanju. No, valja naglasiti da temeljno poslovanje i nadalje određuju dobri pokazatelji – prihodi od izvođenja radova rastu, poslovni rashodi su u skladu s planiranim, a financijski dug se kontinuirano smanjuje, kaže se u komentaru Uprave.

Tagovi: Ingra, Arena, Arena Zagreb, građevina, nekretnine
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE