GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Intereuropa: Rezultati prvog kvartala iznad očekivanja

Intereuropa: Rezultati prvog kvartala iznad očekivanja
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2021 / 09:02
Autor: SEEbiz / InterCapital
KOPER - Intereuropa je objavila svoje rezultate za prvi kvartal, prema kojima je prodaja dosegla 39,6 milijuna eura, povećavajući se za 3%.

Takav je rezultat 4% veći od plana. Što se tiče apsolutne vrijednosti, poslovna linija interkontinentalnog prometa zabilježila je najoštriji rast u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Segment kopnenog prijevoza ostvario je 20,2 milijuna eura prihoda od prodaje, što predstavlja rast od 1% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Promatrajući prodaju po zemljama, Slovenija, koja čini 68% ukupne prodaje, primijetila je rast od 4% u odnosu na prethodnu godinu. Najveći relativni porast zabilježen je u Bosni i Hercegovini (+16 posto YoY). Gotovo sve tvrtke iz Grupe, osim podružnica u Ukrajini, Srbiji i Crnoj Gori premašile su planirane rezultate.

Na strani operativnih troškova, troškovi roba materijala i usluga dosegli su 29,1 mil. eura, što predstavlja rast od 4% na godišnjoj razini. U međuvremenu, troškovi rada ostali su relativno niski i iznosili su 7 milijuna eura.

U prvom tromjesečju 2021. EBITDA je iznosila 3,1 mil. eura, što je za 27% više od planiranog i za 3% međugodišnje. Takav rezultat stavlja EBITDA maržu na 7,9% (ravnopravno u odnosu na isto razdoblje prethodne godine). Operativna dobit dosegla je 1,49 milijuna eura, što predstavlja rast od 31% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

U prvom tromjesečju 2021. tvrtka je prijavila neto dobit od 1,2 milijuna eura, što predstavlja rast od 129% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Takav rezultat donosi RoE na 3,8% (+0,8 p.p. godišnje).

Tagovi: Intereuropa, Pošta Slovenije, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Kraš među dobitnicima dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Kraš među dobitnicima dana
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio rast indeksa, ali i nešto veći promet.
Mate Rimac: Htio sam pomoći Livnu, ali nakon svega odustajem
ODLUKE
Mate Rimac: Htio sam pomoći Livnu, ali nakon svega odustajem
ZAGREB - Poduzetnik Mate Rimac oglasio se na Facebooku povodom napisa o navodnoj sabotaži njegovog projekta u Livnu.
Radnici Varteksa krenuli u štrajk do isplate plaća
ŠTRAJK
Radnici Varteksa krenuli u štrajk do isplate plaća
VARAŽDIN - Radnici varaždinske tekstilne tvrtke Varteks od ponedjeljka su u štrajku zbog neisplate plaća dijelom za veljaču te za cijeli ožujak, a s konferencije za novinare poručili su da će štrajkati sve dok im se plaće ne isplate te da članica Uprave Jelena Bošnjak više ne uživa povjerenje radnika.
Heineken investira u pubove u Britaniji
INVESTICIJE
Heineken investira u pubove u Britaniji
AMSTERDAM - Nizozemski pivar Heineken izvijestio je da će otvoriti više od 700 radnih mjesta širom Ujedinjenog Kraljevstva u sklopu 42 milijuna funti (53 milijuna dolara) ulaganja u pubove koji bi se trebali prilagoditi postpandemijskim trendovima.
Allianz Hrvatska u 2023. ostvario rekordnu bruto dobit
REKORDI
Allianz Hrvatska u 2023. ostvario rekordnu bruto dobit
ZAGREB - Osiguravajuće društvo Allianz Hrvatska je u 2023. godini ostvarilo bruto premijski prihod u iznosu od 205 milijuna eura, što je za 4,4 % više u odnosu na godinu prije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE