GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ivo Boscarol dobio nagradu za životno djelo Udruženja Manager

Ivo Boscarol dobio nagradu za životno djelo Udruženja Manager
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.01.2023 / 23:12
Autor: SEEbiz / STA
LJUBLJANA - Članovi Udruge Manager okupili su se danas na tradicionalnom siječanjskom susretu kojim simbolično obilježavaju početak nove poslovne godine.

Dodijeljena su i priznanja. Bivši vlasnik i direktor tvrtke Pipistrel Ivo Boscarol dobio je nagradu za životno djelo na području menadžmenta.

Susret se ovoga puta održao u ljubljanskom Grand hotelu Union pod motom "S poštovanjem. Izdržljiv. Budi hrabar".

Uvodna govornica na skupu bila je predsjednica Republike Nataša Pirc Musar koja je čestitala svim današnjim dobitnicima priznanja Udruge Manager. Od poduzetnika očekuje da predvode naše gospodarstvo u povećanju dodane vrijednosti na održiv način, a ne na štetu okoliša.

Istaknula je da je slovensko društvo vrlo nesklono iskrenom priznanju za uspjehe na području gospodarstva. “Nitko ne krivi sportaše za financijski uspjeh koji prati vrhunske rezultate. Kod gospodarstvenika je, nažalost, drugačije. Nadam se da će se taj način razmišljanja s vremenom promijeniti", rekla je.

Ujedno je zaželjela da gospodarstvo može funkcionirati u stabilnom okruženju. Dok mi u Sloveniji imamo ograničen utjecaj na međunarodno okruženje, imamo utjecaja na regulatorno okruženje u kojem djeluje naše gospodarstvo, podsjetila je. Prema njezinim riječima, stabilno gospodarsko okruženje privlačilo bi domaće i strane ulagače.

“Stoga možda ne bi bilo suvišno razmisliti da bi, primjerice, u slučaju velikih investicija država osigurala nepromijenjene uvjete poslovanja na određeno vrijeme. Naravno, uz društveni dogovor u kojem će naše društvo prepoznati da povećanje blagostanja slijedi povećanje dodane vrijednosti“, rekla je.

Prema riječima predsjednika Udruženja menadžera Andreja Božiča, svaki nagrađeni odraz je određene izvrsnosti u upravljanju.

„Nagrade su priznanje uspjeha, njima kao stambena organizacija komuniciramo što je dobro i što potičemo i cijenimo kod naših poduzetnika. Prije svega, nagrade dobivaju oni koji su živi dokaz i poruka kako se na pravi način postižu uspješni rezultati“, rekao je okupljenima.

Nagradu za životno djelo na području menadžmenta za 2022. godinu dobio je Ivo Boscarol, bivši vlasnik i direktor tvrtke Pipistrel.

Pod Boscarolovim vodstvom, Pipistrel je postao jedan od vodećih svjetskih proizvođača ultralakih zrakoplova. Time je na svjetsku kartu stavio ne samo tvrtku, već i Sloveniju, piše u obrazloženju udruge.

„Boscarol je brend Pipistrel pretvorio u sinonim za smjelost, inovativnost i poduzetništvo, a svojim je uspjesima poduzeće i Sloveniju proslavio u cijelom svijetu. Svojim prodornim radom, velikim srcem i osjećajem za bližnjega u društvu se profilirao ne samo kao izniman poduzetnik, već i kao izniman pojedinac", ističu iz udruge.

Prošlog travnja Boscarol je prodao Pipistrel američkoj tvrtki Textron. Dio kupoprodajne cijene u iznosu od 25 milijuna eura Boscarol i njegova kći Taja Boscarol dodijelili su Općini Ajdovščina za izgradnju novog zdravstvenog centra Ajdovščina, Centra za helikoptersko spašavanje te za hortikulturno ozelenjavanje mjesta i okolice.

"Budući da je njegovo djelovanje primjer inovativnosti, prodornosti, uspješnosti i izvrsnog vođenja, Udruga Manager dodjeljuje mu 21. nagradu za životno djelo u području menadžmenta", naveli su.

„Zaista sam počašćen, ali i pomalo iznenađen što me je Udruženje menadžer izabralo za ovu nagradu. Nikada nisam bio član udruge i svoje sam upravljanje temeljio na možda malo drugačijim kriterijima od standarda u ovom našem surovom poslovnom svijetu“, komentirao je Boscarol nakon primanja nagrade.

Kako je rekao, svojim djelovanjem u protekle 33 godine dokazao je da je moguće biti dugoročno uspješan i uz poštivanje osnovnih ljudskih vrijednosti i ako profit nije na prvom mjestu.

Nagrada artemis, koju Udruga dodjeljuje menadžericama koje su probile stakleni strop i prvi put preuzele najvišu upravljačku poziciju u organizaciji, ovaj put ide u ruke generalne direktorice rumunjske tvrtke Euroins Asigurare Tanje Blatnik i upravne direktorica Fraporta Slovenija Babett Stapel.

Priznanje je dobitnicima uručio ministar gospodarstva, turizma i sporta Matjaž Han. Kako je istaknuo u svom obraćanju, unatoč naporima koji se ulažu u ravnopravnost spolova, žene su i dalje često nepravedno zanemarene. „Zato su nagrade poput Artemide iznimno važne jer predstavljaju jednu od onih mekih mjera kojima slavimo uspjehe menadžerica“, naglasio je.

Mladi menadžer 2022. postaje direktor tvrtke Chipolo Primož Zelenšek. Prepoznatljivošću u udruzi stavili su mlade, uspješne, perspektivne i prodorne menadžere na kartu slovenskog menadžmenta.

Sastanku je nazočio i ministar visokog obrazovanja, znanosti i inovacija Igor Papič. Uz članove udruge sudjelovali su i brojni drugi predstavnici političkih stranaka, diplomati i veleposlanici.

Tagovi: Ivo Boscarol, Udruženje Manager, Pipistrel, Nataša Pirc Mursar
PROČITAJ I OVO
Najveća njemačka luka zbog štrajka zatvorena za velike brodove
ŠTRAJK
Najveća njemačka luka zbog štrajka zatvorena za velike brodove
HAMBURG - Najveća teretna luka u Njemačkoj, u Hamburgu, zatvorena je za plovidbu većih brodova zbog štrajka, a brodovima nije dopušten niti ulazak niti izlazak, priopćila je u srijedu lučka uprava HPA.
Scotch & Soda ide u stečaj
AGONIJA
Scotch & Soda ide u stečaj
AMSTERDAM - Privatni trgovački lanac Scotch & Soda sa sjedištem u Amsterdamu podnio je zahtjev za stečaj u Nizozemskoj, izvijestile su novine Het Financieele Dagblad pozivajući se na priopćenje tvrtke, prenosi Reuters.
Integrirani pristup fenomenu reputacije: Predstavljena knjiga doc. dr. sc. Dine Tomšić
KNJIGE
Integrirani pristup fenomenu reputacije: Predstavljena knjiga doc. dr. sc. Dine Tomšić
ZAGREB - iKnjiga odgovara na ključna pitanja zašto su neka poduzeća pozitivnije percipirana od drugih bez obzira na to provode li jednake ili različite aktvnosti u odnosu na konkurenciju te kako upravljati korporativnom reputacijom u doba digitalne hiperkomunikacije. Knjiga je ujedno sveučilišni udžbenik, jedini u Republici Hrvatskoj koji obrađuje ovu temu.
Klas svoj Penzioner hljeb vratio na cijenu od 1 KM
POTEZI
Klas svoj Penzioner hljeb vratio na cijenu od 1 KM
SARAJEVO - Kompanija Klas, kao jedna od najvećih domaćih proizvođača hljeba i pekarskih proizvoda, odlučila je vratiti staru cijenu svog „Penzioner“ hljeba.
Goran Končar novi je partner u Deloitteu Hrvatska
KARIJERE
Goran Končar novi je partner u Deloitteu Hrvatska
ZAGREB – Goran Končar, dosadašnji direktor u Odjelu revizije i savjetovanja, od 1. lipnja 2023. postaje partner u Deloitteu, a bit će zadužen za daljnji razvoj usluga revizije i savjetovanja u Hrvatskoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE