GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Iz smjera Bregane još jedan trak prema Lučkom

Iz smjera Bregane još jedan trak prema Lučkom
GUŽVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.05.2023 / 10:00
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Iz smjera Bregane u Lučkom gradi se još jedan prometni trak kako bi se smanjile gužve, piše u utorak Večernji list, navodeći da HAC priprema natječaj vrijedan 1,2 milijuna eura.

Iz smjera Bregane u Lučkom – još jedan prometni trak. Plan je to Hrvatskih autocesta, u kojima se priprema raspisivanje natječaja vrijednog 1,2 milijuna eura upravo za navedeni posao, najvjerojatnije sljedeći tjedan, a razlog je vrlo jednostavan – očekuju gužve, navodi dnevnik.

Granica je “kriva”, objašnjavaju u HAC-u, jer ulaskom u Schengen nema više kontrola koje su usporavale protok prometa pa će sad automobili u većem obujmu “slijetati” na lokaciju na kojoj se u Lučkom ulazi na autocestu A1.

Propusna moć čvora Lučko glavni im je prioritet, a postići će je zahvatima na četiri lokacije oko samog sjecišta prometa.

Dnevnik navodi da je kroz tu naplatnu postaju preklani prošlo gotovo 14 milijuna automobila, 38.026 dnevno godišnji je prosjek, podaci su HAC-a, s tim da je ljeti vozila gotovo dvostruko više jer prosječni ljetni dnevni promet na Lučkom u 2021. bio je 65.922.

Nešto manje vozila bilo je godinu prije, prosječni godišnji dnevni promet bio je 30.248, dok je ljeti dnevno onuda prošlo 55.520 automobila, ali na umu treba imati da je 2020. ujedno bila i godina pandemije pa su putovanja općenito ipak bila nešto oskudnija.

U HAC-u sad očekuju da će broj vozila iz smjera Bregane premašiti onaj iz smjera Lipovca, a pogotovo iz Zagreba pa, prije svega, predviđaju zahvat u zoni odvajanja vozila iz smjera Bregane prema naplati Lučko tako da se promjenom prometne signalizacije vozilima na servisnom kolniku iz smjera Bregane lijevim trakom omogući odlazak ravno i desno prema naplati Lučko.

Tagovi: Lučko, Bregana, prometne gužve, Hrvatske autoceste, Schengen
PROČITAJ I OVO
Elka preuzela 50 posto vlasničkog udjela u Elkakonu
AKVIZICIJE
Elka preuzela 50 posto vlasničkog udjela u Elkakonu
ZAGREB - Tvrtka Elka koja je u vlasništvu slovenske grupacije Iskra, preuzela je 50 posto udjela u tvrtki Elkakon za proizvodnju industrijskih vodiča, što je četvrta akvizicija Iskre u Hrvatskoj, izvijestila je Elka u utorak.
Telekom Slovenije uspostavio mobilnu interventnu jedinicu
POTEZI
Telekom Slovenije uspostavio mobilnu interventnu jedinicu
LJUBLJANA - Telekom Slovenije uspostavio je mobilnu interventnu jedinicu s kojom želi u najkraćem mogućem roku ponovno uspostaviti mobilne usluge u slučaju prirodnih ili drugih katastrofa koje bi mogle utjecati na rad mreže.
Jedan od suvlasnika HS Produkta slučajno propucao sebe i Amerikanca
NESREĆA
Jedan od suvlasnika HS Produkta slučajno propucao sebe i Amerikanca
ZAGREB - Marko Vuković, jedan od dvojice suvlasnika, inovator i glavni inženjer HS Produkta, karlovačke tvornice koja proizvodi jedan od najboljih pištolja na svijetu, kao i jurišnu pušku, ozlijeđen je u tvorničkoj streljani prilikom prezentacije, odnosno testiranja oružja, piše Jutarnji list kojem je informacija neslužbeno potvrđena.
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
LETOVI
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
ZAGREB – Azijsko tržište od iznimne je važnosti za hrvatski turizam s velikim potencijalom za daljnji razvoj, te su predstavnici Uniline grupe, vodeće destinacijske menadžment kompanije, dva tjedna u travnju proveli u Kini i Južnoj Koreji.
Hrvatski Mplus preuzima slovensku Panvitu
STRATEŠKI
Hrvatski Mplus preuzima slovensku Panvitu
ZAGREB – Dvije vodeće grupacije u regiji, hrvatski Mplus (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL) i Panvita Grupa, slovenska poljoprivredno-prehrambena grupa posvećena održivoj proizvodnji visokokvalitetne hrane, ulaze u partnerstvo s ciljem pozicioniranja nove grupe kao lidera u prehrambenoj industriji u jugoistočnoj Europi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE