GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Iz stečaja Prevent Globala prodan udjel u Aerodromu Slovenj Gradec

Iz stečaja Prevent Globala prodan udjel u Aerodromu Slovenj Gradec
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.03.2024 / 08:05
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Jučerašnja dražba 21,6 posto poslovnog udjela u tvrtki Aerodrom Slovenj Gradec bila je uspješna, rekao je za STA lani Marko Bandelj, novi stečajni upravitelj propale tvrtke Prevent Global.

Ime kupca nije otkrio. Navedeni udio prodan je na dražbi u stečajnom postupku po traženoj cijeni, odnosno za nešto manje od 350.000 eura.

Većinski udio u Aerodromu Slovenj Gradec u vlasništvu je tvrtke Eurocity Janka Zakeršnika.

Kako su lani objavili neki mediji, uključujući Delo i Večer, vlasnik zračne luke, koja je tijekom lanjske zapljene imala važnu ulogu kao zračni most za pomoć stradalima u gornjoj Mežiškoj dolini, želi je prodati za neko vrijeme i s najavama na inozemnom tržištu.

U sklopu stečajnog postupka tvrtke Prevent Global u stečaju, koji traje od kolovoza 2010. godine, na prodaju je preostao samo središnji poslovni kompleks tvrtke u Kidričevoj ulici 6 u Slovenj Gradcu, gdje još uvijek nije dovršen upis etažnog vlasništva. Prostor se inače daje u najam.

U posljednjem izvanrednom izvješću, koje je krajem veljače objavljeno na stranicama Ajpesa, stečajni upravitelj Bandelj, koji je imenovan lani u rujnu nakon smrti prethodnog stečajnog upravitelja, među ostalim je napisao da će upisati potražuje u stečajnom postupku ostavinu preminulog stečajnog upravitelja iznos od 33.400 eura. Riječ je o iznosu za koji je novi stečajni upravitelj utvrdio da je bivši upravitelj primio uplatu u stečajnu masu bez pravne i činjenične osnove.

Kako su prošle godine u studenom objavile Finance, stečajni upravitelj, koji je između ostalog vodio i stečaj Preventa Globala, inače ukupno 29 stečajeva, novac iz nekoliko stečajeva koje je vodio prebacivao je na svoj osobni račun bez pravne osnove. Prema tadašnjim podacima, trebao je oštetiti stečajnu masu za približno 130.000 eura, no brojka vjerojatno još nije konačna, objavio je tada list.

Tagovi: Prevent Global, Eurocity, Janko Zakeršnik, Aerodrom Slovenj Gradec
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE