GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Iz Termi Tuhelj objasnili što se dogodilo, danas se očekuje normalizacija

Iz Termi Tuhelj objasnili što se dogodilo, danas se očekuje normalizacija
OČITOVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.08.2022 / 08:34
Autor: SEEbiz
TUHELJSKE TOPLICE - Iz menadžmenta Termi Tuhelj stiglo je službeno očitovanje oko inicidenta koji se dogodio sinoć, a zbog kojeg je 19 ljudi završilo u bolnici s respiratornim problemima.

Njihovo očitovanje prenosimo u cijelosti.

„Iznimno nam je žao zbog novonastale situacije. Suosjećamo sa svima koji su osjetili bilo kakve posljedice ovog nemilog događaja, svim ozljeđenjima i njihovim obiteljima. Moramo istaknuti kako je riječ o nenamjernoj pogrešci vanjske službe, a ne djelatnika Terma Tuhelj. Naime, oko 18 sati dostavljač kemikalija dostavio je natrijev hiperklorid kojeg koristimo za obradu bazenske vode i skladištimo ga u strojarnici bazena. Prilikom dostave dostavljač je greškom usipao kiselinu PH-(minus) te je u trenutku došlo do kemijske reakcije u zraku koja se počela širiti prostorijama prema saunama i wellness centru. Moramo napomenuti kako situacija nema nikakve veze s bazenskom vodom. Voditelj tehničkog odjela bio je na mjestu nesreće u svega nekoliko minuta te je zajedno s ostalim djelatnicima preventivno postupio u skladu sa svim protokolima. Naši djelatnici iznimno brzo su se snašli u navedenoj situaciji što je i rezultat naših čestih vježbi evakuacija i spašavanja te zahvaljujući tome nije došlo do ozbiljnih posljedica na zdravlje gostiju. Prema našim saznanjima 11 osoba je odvezeno na hitnu pomoć, od čega je jedna osoba na intenzivnoj njezi i izvan je životne opasnosti, a još je još pet osoba na kisiku. Prostor u Termama Tuhelj već se prozračio i nema više nikakve opasnosti za goste. Sutra će resort normalno funkcionirati“, izjavio je direktor Terma Tuhelj Vasja Čretnik.

Tagovi: Terme Tuhelj, Natrijev hipoklorid, Vasja Čretnik
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE