GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izvršni direktor MET-a Hrvatska Mario Matković proglašen menadžerom godine

Izvršni direktor MET-a Hrvatska Mario Matković proglašen menadžerom godine
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.10.2023 / 16:23
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Veliko priznanje za Marija Matkovića, izvršnog direktora MET Croatia Energy Tradea: nagrađen je titulom “Menadžer godine” od strane Hrvatske stručne udruge za plin (HSUP).

Svake godine u sklopu obilježavanja Dana plina, HSUP dodjeljuje priznanje za uspješnost u poslovanju, odnosno titulu Menadžer godine. MET Croatia Energy Trade jedna je od najuspješnijih domaćih kompanija, a u Hrvatskoj posluje putem podružnice od 2013. godine kao dio švicarske MET grupe.

"Velika je čast primiti ovu nagradu. Ovo je ujedno i priznanje cijelom timu MET Croatia Energy Tradea. Iza nas je izazovna plinska godina u kojoj smo i dalje fokusirani na opskrbu industrijskog segmenta tržišta. U ovim izazovnim vremenima ostajemo profesionalan, pošten i pouzdan partner našim kupcima. Iznimno mi je drago što ova nagrada dolazi od udruge koja okuplja niz stručnjaka i kolega iz plinskog sektora. Hvala vam", rekao je Mario Matković.
Prema podacima o poslovanju za 2022. godinu, MET zauzima visoko mjesto na listi najrelevantnijih tvrtki u Hrvatskoj, s ostvarenim prihodom od 1.925 milijuna eura. Takav uspjeh zahvaljuju svom zdravom portfelju kupaca, kao i korištenju integriranog modela poslovanja. Osim značajnog zakupa na krčkom LNG terminalu, neupitnu sigurnost opskrbe jamče i zakupljeni kapaciteti u podzemnom skladištu plina Okoli. MET Grupa iz koje proizlazi hrvatska podružnica, jedno je od vodećih imena u trgovini energentima u srednjoj i istočnoj Europi.
Sredina listopada u energetskim krugovima tradicionalno je rezervirana za sjednicu Hrvatske stručne udruge za plin te svečano obilježavanje Dana plina kao početka ogrjevne sezone. Događanje je, osim sjednicom, obilježeno i nizom izlaganja stručnjaka o spremnosti domaćeg plinskog sustava, dok se u svečanom dijelu dodjeljuju priznanja stručnjacima za znanstveni i stručni doprinos plinskoj struci.
MET Grupa

MET Grupa integrirana je europska energetska tvrtka sa sjedištem u Švicarskoj, s aktivnostima i imovinom na tržištima prirodnog plina i električne energije. Prisutna je putem podružnica u 14 zemalja, 30 nacionalnih tržišta plina i 22 međunarodna trgovačka čvorišta. Veliko iskustvo ima u upravljanju zelenom (obnovljivom) i fleksibilnom (konvencionalnom) energetskom infrastrukturom, čime pruža najširu moguću potporu energetskoj tranziciji. U 2022. godini konsolidirani prihod od prodaje MET Grupe iznosio je 41,5 milijardi eura, s ukupnim prometom prirodnog plina od 109 BCM i ukupno trgovanom električnom energijom od 67 TWh.

Tagovi: MET Hrvatska, Mario Matković
PROČITAJ I OVO
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
POTEZI
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
ZAGREB - Dok drugi proizvođači namještaja povećavaju svoje cijene, Ikea ide kontra inflatorne struje i pokreće treću rundu sniženja za tisuće proizvoda u godinu dana kako bi kupcima ublažila pritisak inflacije
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE