GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jadranska vrata: U deset godina pretovareno dva milijuna kontejnerskih jedinica

Jadranska vrata: U deset godina pretovareno dva milijuna kontejnerskih jedinica
SNAŽNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2021 / 11:39
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Tvrtka Jadranska vrata/Adriatic Gate Container Terminal (AGCT) je na kontejnerskom terminalu Brajdica u riječkoj luci u zadnjih deset godina, od kada je dio ICTSI korporacije, pretovarila dva milijuna kontejnerskih jedinica (TEU), priopćeno je u četvrtak iz te tvrtke.

Iz Jadranskih vrata ističu da je to ostvareno od dolaska ICTSI-a (International Container Terminal Services, Inc.) u riječku luku.

"ICTSI u travnju 2011. postaje većinski vlasnik tvrtke Jadranska vrata, koja upravlja kontejnerskim terminalom Brajdica u Rijeci. Ostvareni rezultati ističu uspješnost javno-privatnog partnerstva tvrtke s Lukom Rijeka, Lučkom upravom Rijeka te Vladom Republike Hrvatske", kaže se u priopćenju.

Izvršni direktor Jadranskih vrata Emmanuel Papagiannakis rekao je da je ostvarenje dva milijuna kontejnerskih jedinica u 10 godina izvanredan uspjeh za tu tvrtku.

"Uspjeli smo, nastavljamo privlačiti nove klijente i prihvaćati najveće kontejnerske brodove koji trenutno dolaze u Jadran. Naše operacije na željeznici znatno su porasle, s tim da je intermodalni udjel u ukupnom volumenu porastao na 42 posto, a broj kontejnera koji se otprema i doprema željeznicom za više od 50 posto u posljednje dvije godine. Volumen terminala također se više nego udvostručio u posljednjem desetljeću."

Papagiannakis je rekao da su Jadranska vrata pod upravom ICTSI-ja učvrstila poziciju glavnog kontejnerskog terminala u zemlji.

"Otprilike 70 posto našeg volumena sada dolazi izvan Hrvatske - iz srednje i jugoistočne Europe, što pruža solidnu platformu za rast i razvoj riječke luke, " kazao je.

Ocijenio je da su Jadranska vrata snažno pridonijela razvoju hrvatskog gospodarstva, olakšavajući učinkovito kretanje roba, pružajući izvoznicima i uvoznicima učinkovite i moderne lučke usluge te da su dala poticaj lokalnom gospodarstvu, stvaranjem više od 230 prilika za zapošljavanje u luci i drugim djelatnostima.

Prema podacima iz Jadranskih vrata, ICTSI je od 2011. u modernizaciju terminala uložio više od 50 milijuna dolara. Nabavljena je nova oprema, među ostalim obalne dizalice, portalne dizalice za skladišni prostor te dizalice za pretovar na željeznici.

Proširen je vez za kontejnerske brodove i skladišni prostor te je udvostručen ukupni godišnji kapacitet terminala.

Prošle godine, završetkom novog intermodalnog područja, kapaciteti Jadranskih vrata na željeznici trostruko su povećani.

Taj razvoj je, zajedno s usvajanjem najboljih praksi u industriji, omogućio poboljšanje ukupne učinkovitosti, sigurnosti i procesa poslovanja, priopćeno je iz Jadranskih vrata.

Tagovi: Jadranska vrata, Adriatic Gate Container Terminal, Luka Rijeka, Emmanuel Papagiannakis
PROČITAJ I OVO
Spojeni su prvi stupovi Pelješkog mosta
MOST
Spojeni su prvi stupovi Pelješkog mosta
KOMARNA - Na gradilištu Pelješkog mosta podignut je i montiran prvi zatvarajući segment „CR 4“ između stupova S4 i S5, pa je sada ukupno spojeno 620 metara konstrukcije sa strane Komarne.
Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju
VAKCINE
Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju

BEOGRAD - Fabrika vakcina "Sinofarm" gradiće se u blizini Zemun polja

Nezadovoljstvo u Crnoj Gori: U Air Montenegru služe proizvode iz Srbije
OGORČENJE
Nezadovoljstvo u Crnoj Gori: U Air Montenegru služe proizvode iz Srbije
PODGORICA-Na društvenim mrežama se pojavila informacija da se u avionu nacionalnom avio prevozniku Air Montenegro služi ketering identičan onom u Air Srbija.
Milijuni doza američkog cjepiva J&J neupotrebljivi
FIJASKO
Milijuni doza američkog cjepiva J&J neupotrebljivi

NEW YORK - Nekoliko pošiljaka cjepiva Johnson&Johnson za covid-19 koje se proizvodi u tvornici u Baltimoreu i kojega se proizvodnja prije nekoliko tjedana morala zaustaviti, morat će se baciti, priopćile su u petak američke zdravstvene vlasti.

Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska postaju jedna skupina
ODLUKE
Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska postaju jedna skupina
ZAGREB - United Grupa objavila je danas da se Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska spajaju u jedinstvenu skupinu koju vodi Adrian Ježina trenutni izvršni direktor Telemach Slovenija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE