GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jadroplov preuzeo iz japanskog brodogradilišta LPG brod Vis

Jadroplov preuzeo iz japanskog brodogradilišta LPG brod Vis
FLOTA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.03.2023 / 17:42
Autor: SEEbiz
SPLIT - Brodarska kompanija Jadroplov izvijestila je u četvrtak da je u japanskom brodogradilištu Sasaki Shipbuilding preuzela novoizgrađeni brod za prijevoz ukapljenog naftnog plina (LPG) "Vis", što je sedmi brod u njezinoj floti.

Kako se navodi u priopćenju Jadroplova, brod je duljine 116,82 metara, širine 19 metara, gaza 6,8 metara i kapaciteta 7.500 cbm te može doseći brzinu od 13 čvorova.

Još u studenome ta kompanija objavila je da je sklopila ugovor sa švicarskom tvrtkom Global One Energy o kupnji broda za prijevoz ukapljenog naftnog plina, po cijeni od 23,5 milijuna dolara. Vrijednost kupljenog broda, temeljem procjene nevisnog certificiranog procjeniteljja VesselsValue, iznosi 27,6 milijuna dolara, dok je dogovorena kupoprodajna cijena 23,5 milijuna dolara, s uključenim svim dodatnim troškovima.

Brod je financiran sa 40 posto vlastitih sredstava i 60 posto kredita HBOR-a, koji je odobren na 10,5 godina, uz poček od šest mjeseci.

Jadroplov je već dogovorio i dugoročni najam tog broda na razodoblje 2+2+1 godinu s jednom od najvećih svjetskih kompanija, a prvo komercijalno putovanje tog broda počinje u petak, 17. ožujka.

Splitski brodar sada ima u svojoj floti sedam brodova.

Tagovi: Jadroplov, LPG brod Vis, Global One Energy
PROČITAJ I OVO
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
U PLUSU
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
ZAGREB - Hrvatska pošta u 2023. ostvarila je porast EBITDA za 9 posto u odnosu na godinu prije, na 25.3 milijuna eura, dok je neto dobit iznosila 13.6 milijuna eura, odnosno znatno je porasla zbog rasta vrijednosti financijske imovine, izvijestili su danas iz Hrvatske pošte.
Kaufland povlači sol zbog mikroplastike
POVLAČENJE
Kaufland povlači sol zbog mikroplastike
ZAGREB . Kaufland je objavio je kako iz prodaje povlači jedan prehrambeni proizvod. U pitanju je K Classic Sol morska krupna u bočici od 110 grama (GTIN 4063367419300, najbolje upotrijebiti do: siječnja 2028 godine, broj serije: 401017).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE