GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Japanski Nipro ulaže 100 milijuna kuna u tvornicu u Sesvetama

Japanski Nipro ulaže 100 milijuna kuna u tvornicu u Sesvetama
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.07.2022 / 16:26
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Japanska korporacija Nipro predstavila je u srijedu ulaganje od 100 milijuna kuna u novu tvornicu medicinskih ampula i bočica u Sesvetama, koju grade uz već postojeću, preuzetu 2021., najavivši da će to postati njihov globalni centar izvrsnosti u proizvodnji staklenih ampula.

Nipro Corporation Japan bavi se farmaceutskom i proizvodnjom medicinske opreme i primarnog pakiranja za lijekove, a u Sesvetama su od 2021., gdje imaju u vlasništvu bivšu 70-godišnju tvornicu Piramida, koja se sada zove Nipro i njome upravlja tvrtka Nipro Pharmapackaging Hrvatska.

Direktor te tvrtke Krešimir Sečak na predstavljanju investicije naglasio je da će njezinim dovršetkom tvornica povećati proizvodnju s današnjih oko 2 milijuna ampula i bočica za lijekove dnevno, na više od 2,5 milijuna komada dnevno.

"Otvorit ćemo i novih 50 radnih mjesta, čime će se broj zaposlenih povećati na 270, a za naš menadžment veliko je priznanje i što Nipro u Sesvetama postavlja i svoj globalni centar izvrsnosti za ampule”, istaknuo je Sečak.

Iznio je i podatak da godišnje u toj tvornici proizvedu više od 650 milijuna staklene ambalaže, najavljujući kako će uskoro tamo proizvoditi i sterilne staklene injekcije, za koje je kazao i da su jedan od najzahtjevnijih proizvoda u koje se pune lijekovi.

Stabilno poslovanje uz stalni rast prihoda i proizvodnje

Na upit o poslovanju korporacije Nipro i tvrtke u Sesvetama, Sečak je za Hinu kazao da je globalni prihod Niproa u 2021. iznosio 3,5 milijardi eura, a Niproa Hrvatska 14,3 milijuna eura.

"U 2022. očekujemo ubrzanje rasta i povećanje prihoda na 16,2 milijuna eura, a važno je reći i da Nipro korporacija i Nipro Hrvatska kontinuirano rastu brže od rasta naših tržišta. Nipro je investirao u Hrvatsku s ciljem dugoročnog razvoja tvornice u Sesvetama, koja je već prepoznata kao jedna od najboljih i najvećih u EU u proizvodnji ampula”, poručio je Sečak.

Kazao je i da je Nipro izuzetno zadovoljan poslovanjem u Hrvatsku te da su potvrdili da do 2025. planiraju uložiti i više od 100 milijuna kuna, pri čemu smatraju da će ulazak Hrvatske u eurozonu pojednostaviti poslovanje.

Osvrnuo se i na poremećaje u nabavnim lancima i druge probleme u svijetu koji kompliciraju poslovanje, kazavši da bez obzira na sve to, za sada im je poslovanje stabilno, uz stalni rast prihoda.

Ulazak u schengen i dobri rejtinzi poticaj za strane investicije

Japanski veleposlanik u Hrvatskoj Iso Masato u srijedu je također ocijenio pozitivnim ulazak Hrvatske u eurozonu, ali i schengen, ocjenjujući da će to, kao i novi dobri kreditni rejtinzi Hrvatske, dodatno otvoriti i privući strane investicije u Hrvatsku, moguće i japanske.

"Ulaganje Niproa u Sesvetama dokaz je da japanski investitori vide potencijal u Hrvatskoj, zanimanja ima i od drugih, i želimo da 2023., u kojoj obilježavamo 30 godina uspostave naših diplomatskih odnosa, bude dobra i za naše gospodarske odnose”, poručio je Masato.

Direktor globalnog poslovanja Nipro-a Tsuyoshi Yamazaki poslovanje u Sesvetama ocijenio je jako dobrim te da su na to ponosni, tim više, kako je dodao, što i kod hrvatskog menadžmenta vidi okrenutost poduzetništvu i međunarodnom načinu razmišljanja o poslovanju.

S njim su bili i drugi predstavnici te japanske korporacije te su zajedno obišli pogone u Sesvetama i gradilište nove tvornice, koja je blizu dovršetka.

Osim u Hrvatskoj, Nipro u EU ima još tri tvornice u Francuskoj i jednu u Njemačkoj, s čijim timovima radi i na uspostavljanju svoje globalne tehnološke platforme i centra izvrsnosti u Sesvetama.

Fotografija: Željko Hladika, Pixsell

Tagovi: Nipro corporation, Sesvete, Krešimir Sečak
PROČITAJ I OVO
Luka Ploče preuzima Nove betonske tehnologije za tri milijuna eura
AKVIZICIJE
Luka Ploče preuzima Nove betonske tehnologije za tri milijuna eura
ZAGREB - Luka Ploče priopćio je u srijedu da je pristao kupiti lokalnog proizvođača cementa New Concrete Technologies u ugovoru procijenjenom na 3,0 milijuna eura.
Anglo American odbio treću ponudu za preuzimanje BHP grupe, rok za pregovore produžen
ODBIJENICA
Anglo American odbio treću ponudu za preuzimanje BHP grupe, rok za pregovore produžen
LONDON - Anglo American odbio je u srijedu treći prijedlog za preuzimanje od konkurentske BHP grupe, jer su se kompanije dogovorile produžiti rok za pregovore za tjedan dana.
Tankerskoj plovidbi odobrena nova ponuda za preuzimanje Atlantske plovidbe
HANFA
Tankerskoj plovidbi odobrena nova ponuda za preuzimanje Atlantske plovidbe
ZAGREB - U prethodnoj, obveznoj ponudi za preuzimanje s početka 2024. Tankerska plovidba u konačnici je stekla 523.534 redovne dionice po cijeni od 53,60 eura, a nakon toga nastavila kupovati dionice na tržištu.
BH Telecom traži konzultanta u okviru analize promjene organizacije
TENDERI
BH Telecom traži konzultanta u okviru analize promjene organizacije
SARAJEVO - Kompanija BH Telecom objavila je na zvaničnoj stranici ponudu koja bi mogla ukazivati na detaljniji pristup daljem strukturiranju kompanije.
Radio 101 pred stečajem tri godine nakon prestanka emitiranja
STEČAJ
Radio 101 pred stečajem tri godine nakon prestanka emitiranja
ZAGREB - Trgovački sud u Zagrebu pokrenuo je postupak za utvrđivanje pretpostavki za otvaranje stečaja Radija 101 d.o.o., nekad legendarnog zagrebačkog radija ugašenog 2021., te je za 18. lipnja zakazao ročište na prijedlog vjerovnika Ilka Dugandžića koji potražuje preko 41.500 eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE