GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jugoremedija na prekretnici: Da li će nastaviti rad?

Jugoremedija na prekretnici: Da li će nastaviti rad?
STEČAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.05.2020 / 23:14
Autor: SEEbiz / Tanjug
ZRENJANIN - Posle tri godine i 12 neuspešnih prodaja zrenjaninske Jugoremedije, stečajni sudija zatražio je od poverilaca da predujme ukupno oko šest miliona dinara kako bi ova firma u stečaju nastavila da funkcioniše i traži novog vlasnika, rekao je danas za Tanjug stečajni upravnik Radovan Savić.

"Ostali smo bez sredstava za vođenje stečaja i firme u stečaju, a nije reč samo o oglašavanju prodaja, nego i o računima za električnu energiju i drugim troškovima oko očuvanja imovine", rekao je Savić.

Razlučni poverioci bi trebalo da se o zahtevu suda izjasne do kraja nedelje a ako prihvate da predujme troškove, biće organizovana nova prodaja zrenjaninske farmaceutske fabrike u stečaju.

Savić kaže da će ako razlučni poverioci ne prihvate troškove stečaja, sud moći da donese rešenje o podeli imovine Jugoremedije poveriocima srazmerno njihovim potraživanjima.

"To je model kako se završava stečaj kada imovina ne može da se proda", rekao je Savić.

Tagovi: Jugoremedija, Radovan Savić
PROČITAJ I OVO
Radnici Varteksa idu u štrajk
ŠTRAJK
Radnici Varteksa idu u štrajk
ZAGREB - Radnici Varteksa d.d. u ponedjeljak 6.svibnja u 6,00 sati kreću u štrajk, priopćeno je SEEbizu iz Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH).
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
POTEZI
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
ZAGREB - Dok drugi proizvođači namještaja povećavaju svoje cijene, Ikea ide kontra inflatorne struje i pokreće treću rundu sniženja za tisuće proizvoda u godinu dana kako bi kupcima ublažila pritisak inflacije
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE