GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kamgrad: S gradilišta CCTM Srebrnjak odvozimo isključivo vlastitu opremu

Kamgrad: S gradilišta CCTM Srebrnjak odvozimo isključivo vlastitu opremu
POJAŠNJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2022 / 08:17
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kmagrad je reagirao na informacije da se povlači s gradilišta CCTM Srebrnjak.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Kao odabrani izvođač radova na projektu, Kamgrad je od travnja 2021. ispunio sve ugovorne obveze i projekt provodio sukladno svim pravilima struke i zakona RH

Slijedom netočnih navoda iznesenih u medijima, tvrtka Kamgrad d.o.o., kao odabrani izvođač radova na projektu CCTM Srebrnjak dužna je reagirati iznošenjem ispravnih informacija.

Od prvog dana sudjelovanja u projektu, 13. travnja 2021., Kamgrad je sve svoje obveze iz ugovora o građenju izvršavao uredno, sukladno propisima, pravilima struke i načelima savjesnosti i poštenja. Komunikacija s investitorom i naručiteljem bila je proaktivna, te su redovito izvještavani o projektu, etapama i potencijalnim rješenjima, s ciljem urednog izvršenja ugovorne obveze i realizacije projekta. Za sve navedeno postoji i pisana evidencija. Unatoč izuzetnim naporima i pridržavanju ugovornih obveza od strane Kamgrada, zbog nepostupanja naručitelja došlo je do raskida ugovora o građenju.

Kamgrad je sukladno zakonskim obvezama, a nakon nastupa raskida ugovora o građenju, pristupio konzerviranju izvedenih radova i demobilizaciji gradilišta te u okviru toga i postupa. S gradilišta se demobilizira isključivo oprema u vlasništvu Kamgrada te se ne vrši zatrpavanje građevinske jame, već se samo izvode nužni radovi konzerviranja izvedenih radova i osiguravanja gradilišta. Riječ je o standardnoj proceduri u slučaju prekida radova, a provodi se s ciljem sprečavanja nastanka daljnjih troškova (troška (ne)korištenja građevinske opreme, primjerice krana) i nastanka eventualne štete. Stoga je na lokaciji bilo potrebno nanosima zemlje stvoriti privremenu trasu za odvoz. Također, Kamgrad s lokacije nije uklonio niti jedan predmet, dio opreme ili građevinskog materijala, financiranih iz projektnih sredstava, što je jednostavno dokazati uvidom u inventarski popis.

Sukladno zakonskim obvezama, Kamgrad će nastaviti osiguravati gradilište o vlastitom trošku, do primopredaje gradilišta investitoru, te pritom inzistirati na usklađenosti gradilišta i postupanja s važećim zakonima i propisima Republike Hrvatske."


Foto: Vedran Tolić

Tagovi: Dječja bolnica Srebrnjak, Kamgrad, Dragutin Kamenski, Europska unija
PROČITAJ I OVO
Koka imenovala nove članove Uprave i Nadzornog odbora
KARIJERE
Koka imenovala nove članove Uprave i Nadzornog odbora
VARAŽDIN – U sklopu redovite Glavne skupštine varaždinske peradarsko prehrambene kompanije KOKA d.d. imenovani su novi članovi Uprave te Nadzornog odbora.
HŽ Putnički prijevoz u 2024. s gotovo 70 novih vlakova
VLAKOVI
HŽ Putnički prijevoz u 2024. s gotovo 70 novih vlakova
ZAGREB - S 21 elektromotornim vlakom koje Končar - Električna vozila proizvode za HŽ Putnički prijevoz (HŽPP), taj prijevoznik bi 2024. u voznom parku trebao imati gotovo 70 novih vlakova, što čini više od 50 posto flote, istaknuto je u utorak nakon obilaska Končarevih tvorničkih hala, kojem je nazočio i resorni ministar Oleg Butković.
Atlantic prodao Palanački kiseljak
PRODAJA
Atlantic prodao Palanački kiseljak
ZAGREB - Atlantic Grupa potpisala je s kompanijom Vik Pro Univerzal kupoprodajni ugovor za prodaju Palanačkog kiseljaka u Smederevskoj Palanci u Srbiji, izvijestio je Atlantic u utorak, ne navodeći pojedinosti kupoprodaje.
Glavna skupština Ericsson Nikole Tesle potvrdila dividendu
POTVRDA
Glavna skupština Ericsson Nikole Tesle potvrdila dividendu
ZAGREB - Dividenda će se isplatiti 22.07.2022. godine (payment date) svim dioničarima Društva koji 01.07 2022. godine (record date) imaju na računu vrijednosnih papira u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu upisane dionice Društva.
Eurowings, Lufthansa i Austrian otkazali 55 letova prema Hrvatskoj
LETOVI
Eurowings, Lufthansa i Austrian otkazali 55 letova prema Hrvatskoj
ZAGREB - Prijevoznici iz Lufthansa grupacije, Eurowings, Lufthansa i Austrian Airlines, otkazali su ukupno 55 povratnih letova prema hrvatskim zračnim lukama najavljenih za srpanj ove godine, sve kako bi osigurali redovno odvijanje operacija zbog nedostatka radne snage kod samih prijevoznika ali i u zračnim lukama prema kojima prometuju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE