GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kamgradu posao na obnovi hotela Pical

Kamgradu posao na obnovi hotela Pical
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.03.2024 / 14:00
Autor: SEEbiz
POREČ - U Poreču je danas svečano potpisan ugovor između Valamara i građevinskog poduzeća Kamgrad o nastavku gradnje ljetovališta Pical, najveće pojedinačne investicije u hrvatski turizam, vrijedne 139 milijuna eura.

Hotel Pical imat će 5* i radit će tijekom cijele godine, uz obilje raznovrsnih sadržaja za različite oblike odmora što će povećati kvalitetu porečkog, istarskog i hrvatskog turizma. Završetak radova predviđen je krajem 2025. godine, a pretprodaja, zapošljavanje i edukacija djelatnika započet će već ove godine. Hotel Pical zaposlit će oko 600 djelatnika na stalnim radnim mjestima visoke vrijednosti te će pružati odličnu priliku za razvoj karijere u hotelijerstvu.

„Hotel Pical je nekada bio jedan od najboljih hotela na Jadranu. Ponosan sam da nastavljamo s ovom investicijom koja će u Poreč dovesti cjelogodišnji turizam visoke kvalitete, osigurati nova kvalitetna radna mjesta te ponovno staviti Poreč i Istru među vodeće europske turističke destinacije“, izjavio je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamara.

Hotel Pical 5* imat će 513 smještajnih jedinica, 10 tematskih restorana i barova, wellness centar, uređene plaže i beach klubove, vanjske i unutarnje bazene te sadržaje za različite oblike odmora. Za obitelji, Pical će nuditi edukativnu igraonicu Maro World na više od 1.200 m2, Maro klubove, dječja igrališta te zabavni program namijenjen obiteljima. U ponudi će biti i niz sadržaja za aktivni odmor: novi Bike Center Parenzana, outdoor staze za trčanje, sportovi na vodi te unutarnji 25-metarski bazen za plivanje. Plaža Pical, svi sportski i zabavni sadržaji, unutarnji bazen, šetnice i ostali rekreacijski sadržaji bit će otvoreni široj javnosti, odnosno moći će ih koristiti gosti, posjetitelji i lokalno stanovništvo. Zona Pical postat će najatraktivnija turistička zona u Hrvatskoj te će predstaviti i jedan od najboljih kongresnih centara s multifunkcionalnom dvoranom kapaciteta do 1.200 sudionika.

„Kao dugogodišnji partner Valamara i izvođač radova prve faze projekta, iznimna nam je čast, ali i odgovornost, što je investitor odlučio nastaviti suradnju s našom kompanijom na ovom iznimno značajnom projektu za Valamar i, generalno, za cjelokupnu ponudu hotelskog smještaja u hrvatskom turizmu. Vjerujem da će Kamgrad sa svojih preko 30 godina iskustva i uspješnog poslovanja, s posebnim naglaskom na projekte upravo u turizmu, te preko 850 zaposlenih realizirati i ovaj projekt u skladu s ugovorom te na zadovoljstvo obje ugovorne strane“, izjavio je Dragutin Kamenski, vlasnik i prokurist društva Kamgrad d.o.o.

U 2024. godini, Valamar grupa planira ulaganja od ukupno 82 milijuna eura u portfelj, unaprjeđenje kvalitete usluga, digitalizaciju, zelenu gradnju, održive izvore energije i turističku infrastrukturu u svim destinacijama. Kao najpoželjniji poslodavac u turizmu i ugostiteljstvu, Valamar i ove godine nastavlja sa značajnim ulaganjima u zaposlenike, te povećava plaću za više od 5 tisuća djelatnika, otvara dodatnih 400 mjesta na neodređeno vrijeme, a ove godine isplaćuje dodatnih 400 eura svim zaposlenicima koji žive ili se trajno dosele u destinacije.
Valamar već dugi niz godina poseban naglasak stavlja na lokalizaciju poslovanja pa 78 % hrane i pića nabavlja u Hrvatskoj i zapošljava oko 80 % domicilnih djelatnika.

Valamar prepoznaje potrebe lokalnih zajednica u destinacijama u kojima posluje te je u 2023. godini proširio suradnju s Gradom Porečom kako bi se dugoročno povećali kapaciteti porečkog dječjeg vrtića „Radost“ u hotelu Pinia i tako osigurala dodatna mjesta za djecu porečkih obitelji. Valamar već niz godina podržava i rad Društva „Naša djeca“ Poreč, kako bi djeca na području grada Poreča i okolice provodila svoje slobodno vrijeme u igri i učenju novih vještina u sklopu Dječjeg ljetnog kampa.

Tagovi: kamgrad, kamenski, pical, valamar, čižmek
PROČITAJ I OVO
Croatia Airlines uveo sezonsku liniju Stockholm - Zagreb
LETOVI
Croatia Airlines uveo sezonsku liniju Stockholm - Zagreb
ZAGREB - Croatia Airlines uveo je sezonsku liniju Stockholm - Zagreb te će glavne gradove Hrvatske i Švedske povezivati ponedjeljkom, srijedom i petkom sve do sredine listopada, priopćili su iz Croatia Airlinesa.
Saudi Airlines Group kupuje 105 aviona od Airbusa
REKORDNA NARUDŽBA
Saudi Airlines Group kupuje 105 aviona od Airbusa
RIJAD - Saudijska zrakoplovna grupacija Saudia Group objavila je najveći zrakoplovni posao u povijesti Saudijske Arabije. Kupit će 105 zrakoplova od europskog proizvođača zrakoplova Airbus.
Tankerska plovidba smjenjuje dva člana Upravnog odbora Atlantske plovidbe
UPRAVLJANJE
Tankerska plovidba smjenjuje dva člana Upravnog odbora Atlantske plovidbe
ZADAR - Tankerska plovidba odlučio je dati "intervenirati" u upravljanje Atlantskom plovidbom.
U utorak opći štrajk taksista u Italiji
ŠTRAJK
U utorak opći štrajk taksista u Italiji
RIM - Talijanski sindikati najavili su za utorak nacionalni štrajk taksija. Na to su se odlučili zbog protivljenja deregulaciji sektora, prenosi talijanska novinska agencija Ansa.
NEM Dubrovnik 2024. objavio program: Sinergija sadržaja, industrije telekoma i tehnologije
PROGRAM
NEM Dubrovnik 2024. objavio program: Sinergija sadržaja, industrije telekoma i tehnologije
ZAGREB - NEM Dubrovnik, otkrio je kompletan program za svoje izdanje 2024., koje će se održati od 10. do 13. lipnja u Hotelu Dubrovnik Palace te ugostiti predstavnike iz više od 260 tvrtki.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE