GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Katastrofalan pad prodaje Podravke u travnju i svibnju

Katastrofalan pad prodaje Podravke u travnju i svibnju
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.06.2020 / 11:56
Autor: SEEbiz / Danica
ZAGREB - Predsjednik uprave Podravke Marin Pucar otkrio je kako je kompanija poslovala u prvih šest mjeseci ove godine.

Pucar je, gostujući u četvrtak u HRT-ovoj emisiji Otvoreno, rekao kako bi Podravka u prvih šest mjeseci ove godine trebala imati rast prodaje od pet posto u odnosu na isto razdoblje lani. No, travanj j svibanj bili su katastrofalni.

“U travnju je Podravkina prodaja pala oko deset posto, a samo u Hrvatskoj čak 25 posto. U svibnju je pad iznosio 12 posto, a u Hrvatskoj 20 posto”, naglasio je čelnik čovjek kompanije, piše Danica.

Kaže kako to pokazuje koliko je zapravo dobro da Podravka danas po trećinu prodaje ostvaruje u Hrvatskoj, zemljama bivše države i ostatku svijeta. Odnosno, da nije toliko ovisna o domaćem tržištu.

Zbog kraha turističke sezone Pucar očekuje pad prihoda u drugoj polovici godine. Prvo, jer će biti manje turista, a drugo jer će ljudi manje trošiti u posljednjem kvartalu i uoči Božića s obzirom da neće biti zarade od turizma.

Njegovim nastupom sigurno neće biti sretni na Zagrebačkoj burzi s obzirom da Pucar ne smije otkrivati poslovne brojke prije nego što ih priopći Burzi, odnosno učini dostupnima svim dioničarima.

Nastupom sinoć u Otvorenom čelnik koprivničke kompanije Marin Pucar je prekršio burzovna pravila, zbog čega bi mogao biti i kažnjen ako se protiv njega pokrene postupak.

Govoreći o samodostatnosti prehrambene proizvodnje, predsjednik uprave Podravke otkrio je kako je ta tvrtka jedini prerađivač rajčice u Hrvatskoj.

“Mi oko 50 posto rajčice osiguravamo iz Istre, a oko 50 posto moramo uvoziti”, ističe on.

Izgradnja nove tvornice za preradu rajčice pak nije isplativa bez najmanje 50 posto bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije, zaključuje.

Tagovi: Podravka, Marin Pucar, prodaja Podravke, Zagrebačka burza, rajčica
PROČITAJ I OVO
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
RAST
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
BEOGRAD - Neto dobit holdinga Metalac iz Gornjeg Milanovca porasla je 2023. godine 10,1 odsto, na 678,4 miliona dinara, saopštila je danas brokerska kuća Momentum Securities.
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
CELJE - Dioničari Cinkarne Celje će na skupštini sazvanoj za 19. lipnja odlučiti da se dio bilančne dobiti za prošlu godinu, u iznosu nešto više od sedam milijuna kuna, rasporedi za dividendu.
Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 11 milijuna eura
POSLOVI
Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 11 milijuna eura
ZAGREB - Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni su 11 milijuna eura. Riječ je o proširenju i modernizaciji komunikacijskih mreža, kao i digitalnoj transformaciji društva.
Grupa Sava osiguranje s 48,3 posto većom kvartalnom dobiti
SKOK
Grupa Sava osiguranje s 48,3 posto većom kvartalnom dobiti
LJUBLJANA - Grupa Sava osiguranje u prvom je ovogodišnjem tromjesečju povećala obujam poslovanja za 18,4 posto, na 307,8 milijuna eura, čemu je ponajviše pridonio rast bruto premije i imovinskih i životnih osiguranja. S 29,8 milijuna eura čista dobit veća je za 48,3 posto.
Podravka odobrila dividendu od 3,2 eura
ZELENO SVJETLO
Podravka odobrila dividendu od 3,2 eura
KOPRIVNICA - Podravka je jučer održala sjednicu Glavne skupštine nakon koje su objavljene odluke među kojima je i odobrenje dividende.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE