GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kaufland se dogovio s Henkelom, ali ne i s Podravkom

Kaufland se dogovio s Henkelom, ali ne i s Podravkom
TRGOVCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.09.2023 / 12:08
Autor: SEEbiz
ZAGREB - "Henkelovi proizvodi uskoro se mogu očekivati u trgovinama Kauflanda, a pregovori s Podravkom još su u tijeku i nadamo se postizanju dogovora", odgovorila nam je Zrinka Krulc Huskić iz korporativnih komunikacija Kauflanda Hrvatska na pitanje ima li novosti u pregovorima tih dvaju proizvođača kad je riječ o plasmanu njihovih proizvoda na police spomenutog lanca.

U Podravci nisu htjeli otkrivati svoje pregovaračke pozicije, pa su samo šturo odgovorili "Nema ništa novo".

Naime, Kaufland je, kako pišu mediji u Njemačkoj, okončao spor s globalnim proizvođačem deterdženata i sredstava za higijenu te su dogovorili nove cijene. Tako će se poznati Henkelovi brendovi Persil, Perwoll, Pril, Spee i Sidolin naći na policama tog trgovačkog lanca.

Što se pak tiče postizanja dogovora s Podravkom, sa kojom je prekinuta suradnja u travnju ove godine, u Kauflandu tvrde da još nije postignut obostrano prihvatljiv dogovor o uvjetima suradnje. Podravci, kako su pojasnili Jutarnjem listu, nije prihvatljiv Kauflandov zahtjev da dobije povoljnije uvjete, odnosno cijene u odnosu na druge njezine trgovačke partnere.

"Osim toga, suprotan je i pravilima Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom. Naši su proizvodi potrošačima široko dostupni u trgovinama naših drugih trgovačkih partnera, a ostajemo, naravno, otvoreni i za nastavak suradnje s Kauflandom, ali uz obostrano prihvatljive uvjete", odgovorili su nam tada iz Podravke.

Tada su nam iz Kauflanda Hrvatska pojasnili da ostvaruju dugogodišnju suradnju s domaćim proizvođačima, pa tako i s Podravkom, koju, kako su naglasili, Kaufland nije izbacio s polica, te da svojim kupcima nude neke od najprodavanijih Podravkinih artikala, primjerice Lino Ladu, ajvar, pasiranu rajčicu...

"Neki drugi proizvodi trenutno nisu dostupni, no pregovori su u tijeku i vjerujemo da će se uskoro postići dogovor, a sve kako bi se kupcima omogućio najbolji omjer cijene i kvalitetne ponude. Kaufland svojim kupcima uvijek nudi velik izbor kvalitetnih proizvoda po povoljnim cijenama i to nam je i sada glavni prioritet, tako da s obzirom na veličinu našeg asortimana, kupci uvijek mogu pronaći alternativno rješenje", pojasnili su nam tada iz Kauflanda Hrvatska.

Iz Kauflanda su, kako je objavljeno na njemačkim portalima, istaknuli da je spor s Henkelom rezultirao gubitkom tržišnog udjela Kauflanda, uključujući i grupu proizvoda za deterdžente i sredstva za čišćenje.

U međuvremenu je Kaufland objavio da je postignut dogovor s britanskom kompanijom Unilever, poznatoj po brendovima Rexona, Axe, Coral, Dove i Knorr.

Tagovi: Kaufland, trgovina, Henkel, Podravka
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE