GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kineska CIMM grupa Sisku donirala zaštitne maske

Kineska CIMM grupa Sisku donirala zaštitne maske
DONACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.04.2020 / 16:50
Autor: SEEbiz
SISAK - Potpredsjednik kineske kompanije CIMM Group Co Ltd Ma Ning, koji u Sisku boravi zbog nastavka aktivnosti na izgradnji tvornice grafitnih elektroda, predao je u utorak sisačkoj gradonačelnici Kristini Ikić Baniček donaciju zaštitnih maski.

Zahvaljujući donaciji veće količine zaštitnih maski, one su sada osigurane za djelatnike Grada Siska koji su u svakodnevnom kontaktu s građanima, za djelatnike i prodavače Gradske tržnice čije se otvorenje očekuje, zatim djelatnike i volontere Gradskog društva Crvenog križa, za zaposlenike gradskih blagajni, vatrogasce, djelatnike Komunalca, Sisačkog vodovoda, Gospodarenja otpadom i Gradskog groblja, koji ne prekidaju rad bez obzira na posebne okolnosti, navode iz Grada.

Na radnom sastanku razgovaralo se o nastavku aktivnosti na investiciji gradnje tvornice elektroda u Južnoj industrijskoj zoni. Planirana investicija procijenjena je na oko 30 milijuna dolara.

Iz Grada Siska izvješćuju kako ohrabruje što unatoč brojnih problema, od kojih je najveći opskrba dovoljnom količinom električne energije potrebne snage, kineska kompanija nije odustala od izgradnje tvornice grafitnih elektroda, o čemu je prošle godine potpisan memorandum o razumijevanju s gradskom upravom.

Kako je bilo rečeno tom prigodom, Kinezi su bili spremni na brownfield ili greenfield investiciju, da bi se kasnije opredijelili za kupnju proizvodne hale bivše Željezare, koja je sada u vlasništvu talijanskog ABS-a iz grupacije Danieli. Naime, ABS je prilikom modernizacije čeličane, uz taj pogon preuzeo i više drugih nekretnina bivše Željezare.

Tagovi: CIMM grupa, kineske investicije, zaštitne maske, Sisak, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
PODUZETNIŠTVO
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
ZAGREB – U sklopu panel rasprave „Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs“, održanoj na Veleučilištu Edward Bernays, osnivač i predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani te Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska s okupljenima su podijelili tajne poduzetničkog uspjeha i efektivnog vodstva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE