GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kineskinje nose Pradu

Kineskinje nose Pradu
SKOK PRODAJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.03.2021 / 08:34
Autor: SEEbiz
MILANO - Prodaja i dobit talijanske Prade porasli su na kraju prošle godine prije svega zahvaljujući skoku prodaje u Kini.

Oporavak maloprodaje, koji čini oko 90% ukupnog udjela Prade, u drugoj su polovici poticali kontinentalna Kina (52%), Tajvan (61%), Koreja (22%) i također Amerike (4%). Japan i Europa patili su zbog nedostatka turista i dugotrajnih zaključavanja.

Ukupni prihodi pali su za 24% na 2,42 milijarde eura (2,9 milijardi USD) zahvaljujući poboljšanju u drugoj polovici godine nakon pada od 40% u prvih šest mjeseci.

Luksuzne modne tvrtke teško su pogođene utjecajem krize na turizam i putovanja, ali poboljšanje pozadine u Kini, jednom od najvećih svjetskih luksuznih tržišta, pomoglo je nekim tvrtkama da odskoče.

Milanska Prada, poznata po svojim luksuznim torbicama i odjeći, također je profitirala od povećanja internetske prodaje.

Pandemija je ubrzala preusmjeravanje industrije luksuzne robe prema digitalnoj prodaji. Pradina prodaja kroz e-trgovinu više nego se utrostručila u 2020. u odnosu na razinu iz 2019.

Prošle je godine Prada pokrenula e-trgovinu na novim ključnim tržištima i obnovila vlastitu web stranicu.

Tagovi: Prada, kinesko tržište, online trgovina
PROČITAJ I OVO
Air Serbia kreće s letovima za Kinu
NAJAVE
Air Serbia kreće s letovima za Kinu
BEOGRAD - Pošta Srbije najavila je nedavno kako se očekuje da će Air Serbia uskoro pokrenuti letove za Daleki istok, što će stvoriti dodatne mogućnosti prijevoza poštom.
Lufthansa smanjila gubitak
POBOLJŠANJE
Lufthansa smanjila gubitak
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa priopćio je danas da je dodatno smanjio gubitke u drugom tromjesečju 2021. godine i zabilježio prvi pozitivan novčani tok od početka korona krize, zahvaljujući bržem smanjenju troškova od planiranog.
Ryanair kreće s letovima na liniji Trst-Bruxelles
LETOVI
Ryanair kreće s letovima na liniji Trst-Bruxelles
RIJEKA - U nedjelju 31. listopada 2021. polijeće nova linija Trst-Bruxelles kojom upravlja Ryanair.
Ukrajinski sud vraća u državno vlasništvo tvornicu titana
POTEZI
Ukrajinski sud vraća u državno vlasništvo tvornicu titana
KIJEV - Ukrajinski sud odlučio je vratiti u stopostotno državno vlasništvo tvornicu titana i magnezija koja je u 49-postotnom vlasništvu ukrajinskog oligarha Dmitrija Firtaša, izvijestio je specijalizirani ured za suzbijanje korupcije (SAP).
Ogroman rast gubitka Barske plovidbe
SVE GORE
Ogroman rast gubitka Barske plovidbe
BAR - Barska plovidba je za šest mjeseci ove godine ostvarila gubitak u poslovanju od 1,6 miliona eura, što je značajno lošiji rezultat u odnosu na isti period prošle godine kada je minus iznosio 125 hiljada eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE