GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Končar - Inženjering ugovorio dva strateška projekta u Švedskoj

Končar - Inženjering ugovorio dva strateška projekta u Švedskoj
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.06.2023 / 10:32
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Društvo KONČAR – Inženjering (KET) ostvarilo je dva iznimno važna ugovora za Svenska Kraftnät (SVK), švedskog operatora prijenosnog sustava. U sklopu suradnje,

KONČAR – Inženjering bit će angažiran na složenim projektima proširenje 220 kV transformatorske stanice Linnvasselv i rekonstrukcije primarne opreme te sustava zaštite i upravljanja na sedam transformatorskih stanica od 220 kV u blizini Stockholma. Opseg poslova uključuje usluge inženjeringa po načelu „ključ u ruke“, a koje uključuju vođenje projekta, projektiranje, isporuku i ugradnju primarne opreme, sustave upravljanja i zaštite, funkcionalna ispitivanja kompletnog postrojenja te puštanje u pogon. Ovim važnim iskorakom, ukupna ugovorenost društva KET-a na tržištu Švedske dosegla je iznos od preko 20 milijuna eura.

„Nakon dugogodišnjeg pretkvalifikacijskog postupka kod švedskih kupaca i vrlo intenzivnih prodajnih aktivnosti, KET je prošle godine, po prvi put u svojoj povijesti, ugovorio dva posla po načelu „ključ u ruke“ za Svenska Kraftnät (SVK), švedskog operatora prijenosnog sustava i Vattenfall Eldsitribution, operatora distribucijskog sustava. Riječ je o složenim projektima revitalizacije visokonaponske transformatorske stanice Finnslätten, odnosno zamjene sustava zaštite i upravljanja na četiri 400 kV i 220 kV transformatorske stanice. Pritom je važno naglasiti kako je riječ o projektima koji su u visokom stupnju realizacije. Ovotjedni potpis dva nova ugovora za SVK, rezultat je sustavnih aktivnosti prodajnog tima KET-a, ali i tima uključenog na realizaciji prethodno navedenih ugovora“, ističe mr. sc. Ivan Tomšić, član Uprave KONČAR – Inženjeringa.

Zbog vrlo snažne konkurencije i tržišnih zahtjeva za visokom kvalitetom isporučenih proizvoda i usluga, tržište Švedske prepoznato je kao jedno od najzahtjevnijih na području Europe te je kao takvo i od izuzetnog strateškog značaja za KONČAR. Sukladno tome, novougovoreni poslovi predstavljaju potvrdu sustavnog pristupa tržištu i sposobnosti prilagodbe KONČARA specifičnim i vrlo zahtjevnim tržišnim uvjetima.

„Daljnje širenje poslovanja na tržištu Švedske, od iznimnog je strateškog značaja za KONČAR te samim time i hrvatsku industriju. Uskoro planiramo proširenje lokalnog ureda KET-a na tom tržištu

i angažman dodatnih kapaciteta, kako za prodaju, tako i realizaciju poslova, primjenjujući pritom nove modele primjerene zahtjevima i okolnostima izazovnog švedskog tržišta. Ovime KET, ali i ostala društva KONČARA već prisutna na švedskom tržištu, još jednom dodatno potvrđuju da KONČAR, kao regionalni lider zaista jest u samom vrhu europske elektroenergetske industrije“, zaključio je predsjednik Uprave KONČARA, mr. sc. Gordan Kolak.

Tagovi: Končar - Inženjering, kONČAR, Švedska
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE