GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

KPMG Hrvatska organizira webinar: Rad u inozemstvu i porez u Hrvatskoj

KPMG Hrvatska organizira webinar: Rad u inozemstvu i porez u Hrvatskoj
WEBINAR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.02.2022 / 13:02
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Oporezivanje osoba koje rade u inozemstvu tema je koja sa sobom donosi mnogo nejasnoća, od poreznih obveza u Hrvatskoj za porezne rezidente pa sve do ostvarivanja prava iz ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.

Upravo s ciljem edukacije javnosti o ovoj temi, KPMG Hrvatska organizira webinar pod nazivom „Rad u inozemstvu i porez u Hrvatskoj” u četvrtak, 17. veljače s početkom u 10 sati. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem e-mail adrese nberglez@kpmg.com ili prijavnice koju možete pronaći na linku.

Webinar će voditi Kristina Grbavac, direktorica u Poreznom odjelu KPMG-a Hrvatska i Violeta Đebro, viša menadžerica u Poreznom odjelu KPMG-a Hrvatska.

„Cilj ovoga webinara je svojevrsna edukacija javnosti. Tako ćemo zainteresiranima ponuditi odgovore na pitanja poput onih ima li Hrvatska pravo oporezivati dohodak građana koji plaćaju porez u inozemstvu gdje rade, kako potvrditi status rezidenta/nerezidentna u Hrvatskoj, što mogu učiniti oni koji su godinama radili u inozemstvu, a nisu do sada prijavili taj dohodak u Hrvatskoj i brojna slična pitanja”, najavila je Kristina Grbavac, direktorica Poreznog odjela KPMG-a Hrvatska.

Poziv koji je Porezna uprava uputila građanima da dobrovoljno prijave svoje dohotke iz inozemstva iznenadio je veliki broj građana koji rade u inozemstvu. Države članice redovito razmjenjuju informacije o dohotku kako bi se uvjerile da porezni obveznici ispunjavaju svoje obveze te suzbile porezne prijevare i utaje. Upravo se tu javlja nejasnoća kod većine građana o tome tko je dužan platiti dodatni porez, a tko nije.

Tagovi: KPMG Hrvatska, Kristina Grbavac
PROČITAJ I OVO
Sanofi odustao od razvoja lijeka za rak dojke, nakon neuspješnog ispitivanja
ODUSTAJANJE
Sanofi odustao od razvoja lijeka za rak dojke, nakon neuspješnog ispitivanja
ZAGREB - Sanofi je zaustavio daljnji rad na amcenestrantu, za koji se nekada smatralo da ima veliki potencijal u borbi protiv raka dojke, nakon što je drugo neuspješno ispitivanje zadalo veliki udarac razvojnim izgledima francuske zdravstvene tvrtke.
Carlsberg u gubitku u prvoj polovini godine
GUBITAK
Carlsberg u gubitku u prvoj polovini godine
KOPENHAGEN - Danski proizvođač piva Carlsberg izvijestio je u srijedu da je prvu polovinu godine zaključio s neto gubitkom od 5,28 milijardi danskih kruna (700 milijuna dolara) zbog otpisa imovine u Rusiji, Ukrajini i istočnoj Europi.
Bosnalijek preuzeo Pharmacy 4 iz Ilijaša
AKVIZICIJE
Bosnalijek preuzeo Pharmacy 4 iz Ilijaša
SARAJEVO - Sarajevski Bosnalijek preuzeo je kompaniju Pharmacy 4 iz Ilijaša, u vlasništvu istoimene njemačke firme koja upravlja apotekom Pharmacy4You, izvještava Indikator.ba.
Drama u avionu Air Serbie iznad Tivta
PRINUDNO SLETIO
Drama u avionu Air Serbie iznad Tivta
TIVAT - Avion Air Serbie, Airbus A 319, na liniji Tivat-Beograd 45 minuta nakon poletanja sa tivatskog aerodroma oko 15:45 morao je prinudno da sleti zbog kvara na motoru....
Walmart objavio rezultate bolje od očekivanja
DOBRE BROJKE
Walmart objavio rezultate bolje od očekivanja
NEW YORK - Walmart je u utorak priopćio da je prodaja porasla za više od 8%, ali se dobit smanjila u drugom fiskalnom tromjesečju, jer su se potrošači okrenuli diskonteru za namirnice i osnovne potrepštine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE