GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lego u polugodištu s nešto većim prihodima i manjom dobiti

Lego u polugodištu s nešto većim prihodima i manjom dobiti
PRITISCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.08.2023 / 08:25
Autor: SEEbiz
KOPENHAGEN - Nakon tri godine rekordnih rezultata, danski proizvođač kockica Lego u prvom je ovogodišnjem polugodištu ostvario 27,4 milijarde kruna (3,67 milijardi eura) prihoda, što je postotak više nego u istom razdoblju lani. Neto dobit pala je za 17,7 posto na 5,1 milijardu kruna (6,8 milijardi eura), javljaju strane tiskovne agencije.

Kako je prilikom današnje objave polugodišnjih rezultata istaknuo glavni izvršni direktor tvrtke iz Billunda Niels Christiansen, njima su zadovoljni posebno jer je ovo razdoblje bilo puno izazova za industriju igračaka.

U tim je okolnostima Lego uspio zadržati visoku potražnju za svojim proizvodima i dodatno ojačati svoj udio na tržištu igračaka, istaknuo je Christiansen, dodavši da Legoova jaka financijska pozicija znači da tvrtka može ostvariti i dugoročno održiva i digitalna ulaganja. kao ulaganja u proizvodnju.

Rezultatima je najviše pridonio prodajni uspjeh kockica Star Wars i Lego Icons, kao i njihove dobro etablirane serije kockica Lego City, Lego DREAMZzz i Lego Technic.

Dok je prodaja u SAD-u porasla, njen rast u Kini je usporen. Prema objašnjenjima uprave tvrtke, normalizacija situacije, kada kupci ponovno odlaze u trgovine i troše, u Kini se odvija sporije nego što su očekivali.

Lego je u prvoj polovici godine otvorio 89 novih trgovina, uključujući 54 u Kini, gdje se planira dalje širiti, čime bi ukupan broj trgovina u svijetu dostigao 988, izvijestila je njemačka novinska agencija dpa.

Lego, koji se smatra vodećim svjetskim proizvođačem igračaka, osnovao je 1949. Danac Ole Kirk Christiansen. Tvrtka ostaje neuvrštena na burzu iu potpunom je vlasništvu obitelji Christiansen. Nakon što je početkom novog milenija upao u financijske probleme, oporavio se fokusirajući se na franšize i filmove, posebice Lego Batmana, Harryja Pottera i Ninjaga, objavila je agencija.

Tagovi: Lego, igračke
PROČITAJ I OVO
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
REOVI
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
OMAHA - Berkshire Hathaway Warrena Buffetta smanjio je svoj gigantski udio u Appleu u prvom tromjesečju.
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
ŠIRENJE
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
BEOGRAD - Krajem godine, Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu, koristeći prilike nastale oživljavanjem odlaznog turizma iz jedne od najjačih svetskih ekonomija nakon pandemije covida, napisao je James Hogan, bivši izvršni direktor Etihada.
Neven Vranković prodao veliki paket dionica Atlantic Grupe
DIONICE
Neven Vranković prodao veliki paket dionica Atlantic Grupe
ZAGREB - Neven Vranković, član Uprave Atlantic Grupe, prodao je 8.000 dionica Atlantica putem transakcije izvršene 2. svibnja 2024. na uređenom tržištu Zagrebačke burze.
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
U MINUSU
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
ZAGREB - Kompanije iz Rimac Grupe i Project 3 Mobility objavile su izvješća za 2023. godinu
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
IZNAD OČEKIVANJA
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
NEW YORK - Hershey je premašio očekivanja Wall Streeta u kontekstu prodaje i dobiti u prvom tromjesečju u petak, zahvaljujući višim cijenama i stabilnoj potražnji potrošača za njegovim čokoladama i slatkišima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE