GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lidl planira otvoriti 2.000 radnih mjesta u BiH

Lidl planira otvoriti 2.000 radnih mjesta u BiH
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.02.2023 / 16:29
Autor: SEEbiz / klix.ba
SARAJEVO - Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac sastao se danas u Sarajevu s izvršnim direktorom kompanije Lidl Deanom Sunekom i voditeljem sektora Marjanom Mikovićem te su razgovarali o nastavku aktivnosti izgradnje trgovačkih centara ovog lanca u BiH.

Predstavnici kompanije informisali su Košarca o ambicioznom planu da u narednih nekoliko godina prodajni objekti kompanije ''Lidl'' budu prisutni u gradovima i općinama u BiH koji imaju više od 30.000 stanovnika. Sa aspekta razvojnih planova, naglašeno je da bi kompanija ''Lidl'' u budućnosti mogla otvoriti 2.000 novih radnih mjesta u BiH.

Košarac i predstavnici "Lidla" posebno su se fokusirali na pitanje zastupljenosti domaćih proizvoda u prodajnim objektima ove kompanije.

"Osim mogućnosti za nova zapošljavanja, smatram da je od ključne važnosti da u narednom periodu razgovaramo o tome na koji način i u kojem procentu će biti zastupljeni proizvodi iz Republike Srpske i Federacije BiH. Moj stav je da domaći proizvodi moraju na adekvatan način biti zastupljeni u svim trgovačkim centrima i na tome ću insistirati", naveo je Košarac.

Dodao je da je ohrabrujuća iskazana spremnost kompanije ''Lidl'' da proizvodi iz oba entiteta budu na odgovarajući način pozicionirani u njenim trgovačkim marketima, u skladu sa standardima te kompanije.

Košarac je najavio da će u narednom periodu biti organizovan sastanak predstavnika nadležnih entitetskih institucija i prepoznatljivih proizvođača iz Republike Srpske i Federacije BiH sa predstavnicima Lidla.

"Kompanija Lidl prepoznatljiva je na svjetskom i evropskom tržišu, a prisutna je i na regionalnim tržištima poput Srbije i Hrvatske. Raduje me njihovo opredjeljenje i spremnost da u budućnosti posluju u oba entiteta", naveo je Košarac, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Tagovi: Lidl, Lidl BiH, trgovina, Staša Kotarac, Dean Sunek, Marjan Miković
PROČITAJ I OVO
Deutsche Bahn izabrao uži krug potencijalnih kupaca DB Schenkera
UŽI KRUG
Deutsche Bahn izabrao uži krug potencijalnih kupaca DB Schenkera
BERLIN - Njemačka državna željeznica Deutsche Bahn suzila je popis potencijalnih kupaca podružnice za teretnu logistiku DB Schenker na četiri, rekli su u petak za dpa izvori upoznati s ugovorom.
Ante Pranić novi je član Uprave Kraša
KARIJERE
Ante Pranić novi je član Uprave Kraša
ZAGREB – Nadzorni odbor Kraša na današnjoj je sjednici imenovao Antu Pranića za novog člana Uprave Kraša s početkom četverogodišnjeg mandata od 1. lipnja 2024. godine.
Fortenova grupa i njezine 22 kompanije dobile certifikat Best Places to Work
CERTIFIKATI
Fortenova grupa i njezine 22 kompanije dobile certifikat Best Places to Work
ZAGREB - Nakon uspješno završenog procesa evaluacije Fortenova grupa je za 22 kompanije dobila certifikat Best Places to Work, međunarodnu potvrdu koja poručuje da kompanije Grupe prepoznaju važnost pozitivnog iskustva na radnom mjestu i prije svega cijene svoje zaposlenike.
Križaj i srpski poduzetnik žele ulagati u Kanin
ULAGANJA
Križaj i srpski poduzetnik žele ulagati u Kanin
LJUBLJANA - Bivši skijaš, a sada poduzetnik Bojan Križaj u četvrtak je s poslovnim partnerima u Općini Bovec predstavio ideju uređenja skijališta Kanin.
Američko ministarstvo pravosuđa tužilo Ticketmaster
TUŽBA
Američko ministarstvo pravosuđa tužilo Ticketmaster
NEW YORK - Američko ministarstvo pravosuđa podnijelo je u četvrtak sveobuhvatnu antimonopolsku tužbu protiv tvrtke za online prodaju karata Ticketmaster i matične tvrtke Live Nation Entertainment, izvijestili su američki mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE