GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lidl svojim radnicima u Njemačkoj daje inflacijski bonus

Lidl svojim radnicima u Njemačkoj daje inflacijski bonus
BONUS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.10.2023 / 16:41
Autor: SEEbiz

BERLIN - Zaposlenici Lidla u Njemačkoj ponovno će dobiti bonus za inflaciju. Isplata bonusa vezana je uz 50. obljetnicu ovog trgovačkog lanca, javljaju njemački mediji.

Lidl će svojih gotovo 100.000 zaposlenika ponovno nagraditi isplatom naknade za inflaciju, prenosi Fenix magazin.

Naknada je vezana uz 50. obljetnicu lanca, a zaposlenici na puno radno vrijeme dobivaju 500 eura. Tko je zaposlen na manje, dobiva 250 eura. Zaposleni na pola radnog vremena i studenti koji rade primit će 150 eura.

Premija je oslobođena poreza i socijalnog osiguranja u skladu sa saveznim propisima. Njemački mediji pišu kako ove informacije dolaze iz interne komunikacije tvrtke.

Lidl je ove godine u Njemačkoj proslavio 50 godina postojanja. Povijest Lidla započela je 1973. s prvom podružnicom u njemačkom Ludwigshafenu, koju je osnovao sada 83-godišnji Dieter Schwarz.

Danas tvrtka ima više od 3.200 podružnica i 93.000 zaposlenika u Njemačkoj. Lidl je od 2009. godine aktivan i u online maloprodaji, no za razliku od svojih poslovnica – u online prodaji fokus nije stavljen samo na hranu. O

Lidl je sada zastupljen u preko 30 zemalja svijeta, a od prošle godine kupcima u Njemačkoj nudi i usluge selidbe.

Tagovi: Lidl, inflacija, bonus
PROČITAJ I OVO
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
UZLET
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
VARAŽDIN - Varaždinska Vindija ostvarila je lani 473,5 milijuna eura prihoda, što je skroman rast od 3,7 posto.
Radnici Varteksa idu u štrajk
ŠTRAJK
Radnici Varteksa idu u štrajk
ZAGREB - Radnici Varteksa d.d. u ponedjeljak 6.svibnja u 6,00 sati kreću u štrajk, priopćeno je SEEbizu iz Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH).
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
POTEZI
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
ZAGREB - Dok drugi proizvođači namještaja povećavaju svoje cijene, Ikea ide kontra inflatorne struje i pokreće treću rundu sniženja za tisuće proizvoda u godinu dana kako bi kupcima ublažila pritisak inflacije
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE