GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lufthansa će ovaj tjedan otkazati 1.000 letova zbog novog štrajka

Lufthansa će ovaj tjedan otkazati 1.000 letova zbog novog štrajka
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.03.2024 / 15:57
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Očekuje se da će njemačka Lufthansa zbog novog štrajka kabinskog osoblja otkazati 1000 letova. Štrajk će utjecati na planove približno 120.000 putnika, procjenjuju u avioprijevozniku.

Prema podacima Lufthanse, oko 600 letova bit će otkazano u Frankfurtu, a oko 400 u Münchenu, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.

Sindikat Ufo pozvao je na štrajk oko 19.000 članova kabinskog osoblja Lufthanse i njezine podružnice CityLine. Zaposlenici će započeti štrajk u utorak oko 4 sata ujutro, a završit će u srijedu oko 23 sata.

Ufo traži povećanje plaće od 15 posto u razdoblju od 18 mjeseci, kao i inflatorni dodatak od 3000 eura i veće bonuse.

U svjetlu štrajkova, Lufthansa je prošli tjedan objavila rezultate poslovanja za prošlu godinu. Zabilježila je neto dobit od 1,67 milijardi eura, što je treća najveća neto dobit u povijesti grupe, prenosi dpa.

Uz štrajk u zračnom prometu, Njemačkoj prijeti i štrajk na željeznici, na koji je u nedjelju pozvao sindikat GDL. 24-satni štrajk u teretnom prometu trebao bi započeti danas u 18 sati, au putničkom prometu u utorak u 2 sata. Operater Deutsche Bahn to želi spriječiti sudskom zabranom. Kako su istaknuli u danas predanoj prijavi Radničkom sudu u Frankfurtu, sindikat je najavio štrajk samo 22 sata prije početka, a teret će prvenstveno snositi putnici.

Tagovi: Lufthansa, LETOVI
PROČITAJ I OVO
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
U PLUSU
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
ZAGREB - Hrvatska pošta u 2023. ostvarila je porast EBITDA za 9 posto u odnosu na godinu prije, na 25.3 milijuna eura, dok je neto dobit iznosila 13.6 milijuna eura, odnosno znatno je porasla zbog rasta vrijednosti financijske imovine, izvijestili su danas iz Hrvatske pošte.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE