GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lufthansino osoblje će štrajkati i ovaj tjedan

Lufthansino osoblje će štrajkati i ovaj tjedan
ŠTRAJK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.03.2024 / 11:21
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Sindikat Verdi pozvao je danas aerodromsko osoblje njemačke aviokompanije Lufthansa na novi štrajk, koji bi trajao od četvrtka ujutro do subote ujutro, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.

Ovo bi bio četvrti štrajk Lufthansinog osoblja zračne luke koji zahtijeva povećanje plaća od početka veljače.

Očekuje se da će štrajk trajati od 4 ujutro u četvrtak do 7 ujutro u subotu. Nakon što je prošlotjedni štrajk najviše pogodio teretni promet, ovoga puta najviše će biti pogođen putnički.

Verdi traži povećanje plaća za 12,5 posto za više od 20.000 zaposlenika i inflatorni dodatak od 3000 eura, koje bi tvrtka plaćala u ratama tijekom iduće godine. U veljači je Lufthansa pristala na povećanje plaće od oko 10 posto počevši od prosinca ove godine i isplatu bonusa u sljedećih 25 mjeseci, no sindikat se ne slaže s ponudom. Sljedeći krug pregovora zakazan je za 13. i 14. ožujka.

Nakon najave novog štrajka, Lufthansa je izrazila ogorčenost nastavkom štrajkova upozorenja i kritizirala Verdijeve preduvjete za povratak za pregovarački stol. Optužuje sindikat da baš i nije voljan pregovarati.

Tagovi: Lufthansa, ŠTRAJK, ZRAČNE LUKE
PROČITAJ I OVO
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
U PLUSU
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
ZAGREB - Hrvatska pošta u 2023. ostvarila je porast EBITDA za 9 posto u odnosu na godinu prije, na 25.3 milijuna eura, dok je neto dobit iznosila 13.6 milijuna eura, odnosno znatno je porasla zbog rasta vrijednosti financijske imovine, izvijestili su danas iz Hrvatske pošte.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE