GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luka Lucija preuzela Marinu Portorož

Luka Lucija preuzela Marinu Portorož
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.05.2021 / 17:09
Autor: SEEbiz
PORTOROŽ - "Tvrtka Terme Čatež obavještava da su u procesu prodaje stopostotnog vlasničkog udjela u tvrtki Marina Portorož ispunjeni svi ugovorni suspenzivni uvjeti te je prijenos vlasništva nad dionicama na kupca izvršen 4. svibnja 2021. godine", Terme Čatež objavljeno na web stranici Ljubljanske burze.

Terme Čatež nisu otkrile ime kupca, no tvrtka PricewaterhouseCoopers, koja je savjetovala o prodaji, objavila je da je ta tvrtka Luka Lucija. Time je preuzeta cjelokupna djelatnost Marine Portorož iz Termi Čatež, koja uključuje upravljanje s otprilike tisuću vezova, infrastrukturu za usluge plovidbe, kao i smještajne, ugostiteljske, sportske i prodajne objekte.

"Cilj novog vlasnika je obnoviti i modernizirati Marinu Portorož, oživjeti njezino poslovanje i ponovno je uspostaviti među najvažnijim i najuglednijim marinama u regiji", navodi PricewaterhouseCoopers u priopćenju za medije.

Marina Portorož najavila je da je Luka Prebil imenovan novim direktorom najveće marine u Sloveniji, a uskoro će biti imenovan i novi nadzorni odbor. "Planovi za marinu ambiciozni su, do kraja 2022. godine obvezujemo se uložiti milijune u infrastrukturu. Tim će ocrtati novo poglavlje marine Portorož", napisala je tvrtka.

Uprava tvrtke želi Marinu Portorož učiniti atraktivnom nautičkom destinacijom koja će biti zanimljiva posjetiteljima tijekom cijele godine, posebno razvojem nautičkog turizma, a posljedično i Portoroža kao turističke destinacije.

"Dugoročni plan razvoja marine usmjeren je prvenstveno na nadogradnju postojeće infrastrukture, poboljšanje zadovoljstva kupaca i proširenje ponude u samoj marini, kao i usluge povezane s obalnim gradovima i zaleđem", rekli su.

Tako u prvoj fazi planiraju prijeko potrebne radove na obnovi, uređenje okoliša i integriranu digitalnu transformaciju marine. Važan naglasak stavit će se i na gastronomsku ponudu u marini.

"Uz ulaganja u osnovnu infrastrukturu, planiran je i program za poboljšanje zadovoljstva kupaca, koji je usko povezan s profesionalnim razvojem zaposlenika", dodali su, najavljujući nastavak priče s plavom zastavom marine s dugogodišnjim pojam cilj stvaranja održivog, ekološki prihvatljivog poslovnog okruženja.

Iznos kupoprodajne cijene poslovna je tajna, a TV Slovenija izvijestila je u utorak da će JonatanMars za Marinu Portorož platiti između 15 i 20 milijuna eura.

Tvrtka Terme Čatež potpisala je 24. veljače ugovor o prodaji 100% udjela u Marini Portorož s odabranim kupcem temeljem postupka prodaje u kojem je sudjelovalo nekoliko zainteresiranih kupaca.

Tagovi: Luka Lucija, Marina Portorož, JonatanMars, PricewaterhouseCoopers, Terme Čatež
PROČITAJ I OVO
McDonalds ponovno otvara svoje restorane u Ukrajini
RESTORANI
McDonalds ponovno otvara svoje restorane u Ukrajini
ZAGREB - McDonald's je najavio da će ponovno otvoriti restorane u Ukrajini koji su prestali s radom u ožujku, nakon početka ruske invazije, javlja BBC u četvrtak.
Grad Varaždin aktivirao zadužnicu za dugovanje Varteksa
POTEZI
Grad Varaždin aktivirao zadužnicu za dugovanje Varteksa
VARAŽDIN - Nakon ostavke predsjednika Uprave Varteksa Tomislava Babića, Grad Varaždin u četvrtak je aktivirao zadužnicu za dugovanje Varteksa u iznosu od gotovo 1,3 milijuna kuna, priopćili su iz varaždinske gradske uprave.
British Airways nakon tri godine vraća zimske letove prema Dubrovniku
LETOVI
British Airways nakon tri godine vraća zimske letove prema Dubrovniku
LONDON - Britanski nacionalni avioprijevoznik, British Airways, u ovogodišnjem zimskom redu letenja planira obnoviti letove između Londona i Dubrovnika, nakon gotovo tri godine bez zimskih letova zbog utjecaja globalne pandemije.
Uspostavljen prvi izravni željeznički kontejnerski servis iz Rijeke za Češku
KONTEJNERI
Uspostavljen prvi izravni željeznički kontejnerski servis iz Rijeke za Češku
RIJEKA - Uspostavljen je prvi izravni teretni, kontejnerski i željeznički servis iz Rijeke za Češku, koji povezuje riječku luku preko kontejnerskog terminala na Brajdici s češkim gradom Paskovom, priopćeno je u četvrtak iz tvrtke Jadranska vrata, koja upravlja terminalom Brajdica.
Vrhunac krize u Varteksu: Ostavke predsjednika Uprave i zamjenika predsjednika NO
OSTAVKE
Vrhunac krize u Varteksu: Ostavke predsjednika Uprave i zamjenika predsjednika NO
VARAŽDIN - Varteks je jutros izvijestio o ostavkama predsjednika Uprave i zamjenika predsjednika Nadzornog odbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE