GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luka Lucija preuzela Marinu Portorož

Luka Lucija preuzela Marinu Portorož
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.05.2021 / 17:09
Autor: SEEbiz
PORTOROŽ - "Tvrtka Terme Čatež obavještava da su u procesu prodaje stopostotnog vlasničkog udjela u tvrtki Marina Portorož ispunjeni svi ugovorni suspenzivni uvjeti te je prijenos vlasništva nad dionicama na kupca izvršen 4. svibnja 2021. godine", Terme Čatež objavljeno na web stranici Ljubljanske burze.

Terme Čatež nisu otkrile ime kupca, no tvrtka PricewaterhouseCoopers, koja je savjetovala o prodaji, objavila je da je ta tvrtka Luka Lucija. Time je preuzeta cjelokupna djelatnost Marine Portorož iz Termi Čatež, koja uključuje upravljanje s otprilike tisuću vezova, infrastrukturu za usluge plovidbe, kao i smještajne, ugostiteljske, sportske i prodajne objekte.

"Cilj novog vlasnika je obnoviti i modernizirati Marinu Portorož, oživjeti njezino poslovanje i ponovno je uspostaviti među najvažnijim i najuglednijim marinama u regiji", navodi PricewaterhouseCoopers u priopćenju za medije.

Marina Portorož najavila je da je Luka Prebil imenovan novim direktorom najveće marine u Sloveniji, a uskoro će biti imenovan i novi nadzorni odbor. "Planovi za marinu ambiciozni su, do kraja 2022. godine obvezujemo se uložiti milijune u infrastrukturu. Tim će ocrtati novo poglavlje marine Portorož", napisala je tvrtka.

Uprava tvrtke želi Marinu Portorož učiniti atraktivnom nautičkom destinacijom koja će biti zanimljiva posjetiteljima tijekom cijele godine, posebno razvojem nautičkog turizma, a posljedično i Portoroža kao turističke destinacije.

"Dugoročni plan razvoja marine usmjeren je prvenstveno na nadogradnju postojeće infrastrukture, poboljšanje zadovoljstva kupaca i proširenje ponude u samoj marini, kao i usluge povezane s obalnim gradovima i zaleđem", rekli su.

Tako u prvoj fazi planiraju prijeko potrebne radove na obnovi, uređenje okoliša i integriranu digitalnu transformaciju marine. Važan naglasak stavit će se i na gastronomsku ponudu u marini.

"Uz ulaganja u osnovnu infrastrukturu, planiran je i program za poboljšanje zadovoljstva kupaca, koji je usko povezan s profesionalnim razvojem zaposlenika", dodali su, najavljujući nastavak priče s plavom zastavom marine s dugogodišnjim pojam cilj stvaranja održivog, ekološki prihvatljivog poslovnog okruženja.

Iznos kupoprodajne cijene poslovna je tajna, a TV Slovenija izvijestila je u utorak da će JonatanMars za Marinu Portorož platiti između 15 i 20 milijuna eura.

Tvrtka Terme Čatež potpisala je 24. veljače ugovor o prodaji 100% udjela u Marini Portorož s odabranim kupcem temeljem postupka prodaje u kojem je sudjelovalo nekoliko zainteresiranih kupaca.

Tagovi: Luka Lucija, Marina Portorož, JonatanMars, PricewaterhouseCoopers, Terme Čatež
PROČITAJ I OVO
EMA odobrila Modernino cjepivo za treću dozu
CJEPIVO
EMA odobrila Modernino cjepivo za treću dozu
AMSTERDAM - Europska agencija za lijekove (EMA) objavila je u ponedjeljak da se dodatna, tzv. booster doza cjepiva Moderne može davati osobama od 18 godina i starijima najmanje šest mjeseci od primanja druge doze.
Neto dobit Optima Telekom Grupe u devet mjeseci 450.000 kuna
U PLUSU
Neto dobit Optima Telekom Grupe u devet mjeseci 450.000 kuna
ZAGREB - Optima Telekom Grupa u prvih devet mjeseci ostvarila je neto dobit od 450 tisuća kuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je zabilježen neto gubitak od 3,1 milijun kuna, pokazalo je financijsko izvješće te kompanije objavljeno u ponedjeljak.
Deloitte po prvi puta premašio 50 milijardi dolara prihoda
RAST
Deloitte po prvi puta premašio 50 milijardi dolara prihoda
ZAGREB – Revizorsko-konzultantska kuća Deloitte u protekloj je financijskoj godini, zaključenoj krajem svibnja 2021., ostvarila prihod od 50,2 milijardi dolara što je porast od 5,5 % u odnosu na prošlu godinu. Ovime je Deloitte zadržao prednost u odnosu na konkurenciju. Slijede ga PwC, EY i KPMG.
Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu
ZAPOŠLJAVANJE
Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu
POREČ- S obzirom na kasno otvaranje većine hotela, kampova i ljetovališta i normalizaciju poslovanja tek u srpnju, turistički djelatnici nisu mogli raditi veći dio godine te nisu postigli razinu primanja iz redovnih godina.
Prekinuta potraga za hrvatskim pomorcem u Japanskom moru, proteklo je preko 25 sati od njegovog nestanka
EPILOG
Prekinuta potraga za hrvatskim pomorcem u Japanskom moru, proteklo je preko 25 sati od njegovog nestanka
DUBROVNIK – Prekinuta je potraga za hrvatskim pomorcem s broda Atlantske plovidbe (AP) “Miho Pracat” u Japanskom moru, zbog proteka vremena za preživljavanje od preko 25 sati, izjavila je u nedjelju voditeljica odnosa s investitorima i javnošću AP-a Sanja Putica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE