GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luka Rijeka: Novo skladište za žitarice

Luka Rijeka: Novo skladište za žitarice
SKLADIŠTA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.09.2023 / 08:28
Autor: SEEbiz / Novi list
RIJEKA - Derutne prometne i skladišne površine na otvorenom, ulegnuća i rupe na asfaltu, kao i dotrajali i oštećeni željeznički kolosijeci u riječkom lučkom bazenu, na potezu od upravne zgrade Lučke uprave do novog kontejnerskog terminala na Zagrebačkoj obali, postaju stvar prošlosti, kako se radovi na rekonstrukciji prometnih površina i kolosijeka na tom području, na površini većoj od 109 tisuća četvornih metara, primiču kraju.

Najveći dio radova na De Franceschijevom gatu, Bečkom pristaništu, Orlandovom gatu i na potezu prometnih površina od ulaza u lučki bazen na Žabici do silosa već je završen, a svatko tko je u zadnjih nekoliko desetljeća posjetio taj dio riječke luke, odmah će uočiti golemu razliku jer je cjelokupna površina prekrivena novim betonskim slojem, a željeznički kolosijeci zamijenjeni novima, što koncesionaru, Luki Rijeka d.d., omogućava znatno učinkovitije manipuliranje teretima, a kad svi radovi budu završeni, u veljači iduće godine, omogućit će i povećanje kapaciteta luke.

Riječ je o partnerskom projektu Luke Rijeka d.d. i Lučke uprave Rijeka, ugovorene vrijednosti radova 32,6 milijuna eura, od čega je 85 posto sufinancirano bespovratnim sredstvima iz Instrumenta za povezivanje Europe (CEF) čija je realizacija započela u listopadu 2020. godine, nakon provedenog javnog natječaja na kojemu je najbolju ponudu predala slovenska tvrtka Kolektor Koling.

- Projektom se rekonstruiraju sve prometne i ostale otvorene površine na području bazena Rijeka, ali ne samo ovo što vidite, betonska podloga, staze dizalica i željeznički kolosijeci, nego obuhvaća i potpunu rekonstrukciju sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, vodoopskrbe, električne i telekomunikacijske mreže, ističe Marinko Jusup, direktor Sektora razvoja i upravljanja imovinom u Luci Rijeka d.d, s kojim smo obišli radove u riječkom lučkom bazenu.

Jusup dodaje kako će projektom biti obnovljeno ili izgrađeno 1,6 kilometara kranskih kolosijeka te više od 12 kilometara željezničkih kolosijeka, u skladu s europskim infrastrukturnim zahtjevima.

- Povećana je i nosivost podloge, a zajedno s novim kolosijecima ovi radovi omogućavaju stavljanje u funkciju dosad neiskorištene infrastrukture, poboljšavanje efikasnosti upravljanja teretom i u konačnici omogućit će bolju prometnu povezanost cijele luke s Transeuropskom prometnom mrežom, TEN-T. U konačnici, projektom ćemo znatno smanjiti troškove održavanja i popravaka infrastrukture, skratiti vrijeme za manipulaciju teretom, povećati kvalitetu usluge i poboljšati ekološki aspekt poslovanja, ističe Jusup.

Tagovi: Luka Rijeka, žitarice, zagrebačka obala
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE